Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@AninaEli to je velka nahoda. Ja to rikam porad ze Filip je hezky jmeno. ![]()
@Dundie než jsem měla děti, tak jsem si vždycky přála Terezku a Filípka.
Terezka se narodila jedné sestře, rok před naším prvním synem, takže jsme to jméno nějak vyškrtli a ani později jsme se k němu nevrátili a Filipa mi při prvním dítěti nějak víc lidí rozmluvilo, jako že se mu nedá říkat zdrobněle a pak také, že přeci každý pes v našem okolí se jmenuje Filip. Tak první syn dostal jiné jméno, u druhého jsem se „zamilovala“ do jména Tom, Tomáš a u třetího, když jsme zjistili, že to zase bude chlapeček, mi manžel řekl, tak aspoň budeš mít toho svého Filípka a bylo jasno
![]()
No a nakonec jsme první naší holčičce dali jméno, které měl tenkrát náš vlastní pes
![]()
@AninaEli píše:
Proč mít třetí dítě?Protože teprve se třetím dítětem mi připadalo, že ta naše rodina je opravdu rodina - plná dětí
![]()
, akorát jsme pak nějak ještě s dětmi neskončili.
Já mám podobný pocity, proto jsem to třetí pořád chtěla… Ale vy jste teda početní
Já třema rozhodně končím, už se dívám, jak to probíhá, když se dělá sterilizace…
Musím přiznat, že poté, co se tu obnovila diskuse o 3. dítku se mi už zase plaší hormony ![]()
Dala bych klidne i čtvrté, ale bohužel mi je 37 a to se mi zdá moc. Ne teď, cítím se bezvadně, vypadám dobře jako nikdy před tím (nač ta skromnost, že), ale pak, za 15-20 let… navíc máme krásné zdravé!!! děti, už se mi asi i z tohoto důvodu nechce pokoušet… Ale kdybych měla o 5 let míň a jistotu, těhotněla bych jedna báseň ![]()
@Gabčulka -Ahojky i me se stale honi mysleky na 4.dite.A uz kor kdyz nemam doma holcicku.
Jsme stejne stare devcata.
A tez se bojim
.
@Gabčulka a @Staninka30 vidite holky a ja jdu v tomhle veku teprve do toho tretiho a snad to zvladnem v poradku.
@Dundie -Drzim palecky, at je vse jak ma.Co bych za to dala, abych meho chlapa premluvila.
@Staninka30 tak muj chlap nejdriv chtel 4,ted to prehodnotil, ze pry 3 budou stacit.
Uz takhle je doma s tema dvema nekdy hodne veselo. ![]()
Holky, mě je ještě o rok víc a dneska jsem objevila // na testu
jsem z toho dosti v šoku. Mám doma dva kluky 6,5 a 4 roky.
Ahojky holky, tak mě je 39 a mám třetí miminko
První dvě (Ondra 20 a Anička 16) mám z prvního manželství. Je to teď úplně jiné a moc si to užívám a přemýšlíme ještě nad dalším, aby ten nejmladší nebyl sám se starýma rodičema
Ve dvou se to přece jen lépe táhne ![]()
@karafiát -To je krasne, ze jsi nasla dve carecky.
Jiste bych si to nechala.
Uz proto ze to muze bejt holcicka.
. @Jitka 13 -Tak to jso teda odvazna…A moc ti to preji aby jso byla brzo tehu.
Znam i vice maminek co maji i dite po 40.letech.
Hodne ti zavidim ze tvuj muz by tohoto i sel.:-D.
@Dundie -I unas je hodne veselo
.Ale me ten mali tvorecek tak pritahuje.
Konec roku je ale prp me hodne narocny.
Tak zvazuji ze uz koncim
.
@Staninka30 vzhledem k tomu.ze je mi 38.tak uz z toho mam strach.Jsem uz na deti stara
@Gabčulka
napsala si to super! Nač ta skromnost
Mám to stejně
Mě je teď 35, třetí dítko si plánujeme udělat příští rok a pokud vše půjde dobře, tak rodit budu ve 36
nějak to neřeším, i když samozřejmě o tom něco málo přemýšlím, ale pokud se člověk cítí dobře a má zázemí, tak si říkám, že to bude ok ![]()
@karafiát a není to jen takový prvotní šok?
Mám hodně kamarádek, které měly dítě ve stejném věku a u všech bylo vše v naprostém pořádku
Ale chápu, že tohle je hodně osobní a každý si musí uvážit vše do důsledku sám, resp. s partnerem ![]()
@karafiát Stará určitě nejsi. Taky je mi 38 a jsem těhotná. Ve svém okolí mám takových několik. Tenhle věk není problém.
@karafiát -To i ja bych mela strach v tomhle nejsi sama.Ale jiste ti prji aby jsi si to miminko nechala ![]()
Ale tve rozhodnuti jak stom nalozis.