Usíná v houpačce

344
4.1.12 10:42

usíná v houpačce

ahoj…chci se poradit…když byly malé asi tři týdny, tak jsme pořídili houpadlo : http://babyvak.cz/index.php?…
jelikož manžel má problémy se zády a nadával, když musel malou nosit na rukách a uspávat…měla ze začátku koliky takže to potřebovala. Houpačka je fakt super, akorát že si na ní malá moc zvykla. Usne jedině v ní. Teď nám budou tři měsíce. Usne přes den ještě po každěm kojení tak na hodinu až dvě ale jedině v houpačce a na večerní spaní ji v ní taky uspím a pak přenesu do postýlky…Myslíte, že je to moc špatně a že bych ji měla nějak naučit spát mimo? Nebo to nechat tak když jí to vyhovuje? říkam si, že stejně toho spánku bude čím dál míň…ale nevím no…občas je to pak problém, když přijdu někam na návštěvu a nechce mi tam spát…usne jedině na rukách nebo v sedačce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
4.1.12 10:48

Já jsem čekala, že napíšeš, že je jí třeba 9m a už se tam nevejde :lol: , ve 3m bych vůbec neřešila, to ještě miminka potřebují spoustu věcí na usínání, u nás to byl bílý šum.
Většinou se děti mění kolem 4-5m, začnou mít jiné spánkvé návyky, nepotřebují už spát tolik. U prsa ti neusne. Dokud jsem kojila, tak jsem dala dítě na manželskou postel, nakojila v leže, dítě vytuhlo a já se jen odplížila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
4.1.12 10:52

No, asi je jasné že věčně to takhle nepůjde… a z vlastní zkušenosti vím že čím dřív se natrénuje usínání tím je to menší boj (se starší ve 14 měsících to byl mazec - poblitá postýlka 3 večery - zvracela když byla hysterická, mladší ve 4 měsících neměla takovou výdrž). Metod je tu v diskusích popsáno spoustu, mě pomohla metoda kontrolovaného pláče - někdo jí tu popisoval. Trvalo to 4 dny a i ten první usla do hodiny. Pevné nervy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
4.1.12 10:52

Náš chlapeček je taky houpací. Máme na to starší autosedačku a tu zavěšujeme na řetězy podle potřeby, takže nevisí stále. Při houpání je chlapeček vždycky hodný. Když pláče a nevím, jestli se něco neděje, dám ho tam. Když ztichne, vím, že mu nic není. Když je tam dýl, usne mi tam. Ale na noc ho dávám do postýlky a usíná v ní vcelku organizovaně. V poledne spí v kočárku, zrovna přemýšlím, jestli mi usne doma, nechce se mi ven. Taky se bojím toho, když jedu k našim a houpání tam nebylo. Tak už ho máme i tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
4.1.12 11:12

Myslím, že je to v pohodě, mně zase obě děti touhle dobou přes den doma spaly v lehátku. Tam jsem je v pohodě uhoupala, na rukou se mlely a neusly, kojení braly jen jako jídlo, ne jako uspávadlo. Když se počet spánků snížil, tak jsem je tak kolem půl roka začalai přes den dávat do postýlky. Když tam nemohly zabrat, přesouvala jsem je do lehátka, ale většinou už tam spaly. V noci spí v postýlce, jen v případě krize uspáváme v lehátku. Jako teď, když měla malá rýmu jak trám. Zvednout postýlku pod hlavou je na nic, cestuje a byla by schopná si lehnout hlavou dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
4.1.12 11:17

no taky ji kojení neuspí,jenom v noci…a když jsem zkoušela na noční spaní ji dát rovnou do postýlky tak se jí to strašně nelíbilo a skoro hodinu řvala…po hodine houpačka a byla tuha do pěti minut…na druhý den se to opakovalo tak jsem to vzdala a uspím ji v houpačce a přenesu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
4.1.12 11:25

vubec bych to neresila vetsine maminek tady mimco spi po pul hodinach tak si uzivej klidneho miminka dokud to jde ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
4.1.12 12:13

diky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie