Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky.Chci se zeptat.Mám chlapečka 10 měsíců,už od porodnice používám na zadeček Bephanten.poslední dobou je malej i tak opruzelej a to ho mažu 8krát denně,takže chci zkusit něco jiného,ale nevím co.jde mi o to,aby nebyl jen na opruzeniny,ale popř.i jako prevence před nimi,jako ten bephanten.Můžete mi poradit?Vím,že je opruzelej po ovoci a hipp přesnídávkách,to se mi včera potvrdilo,ale ten bephanten se mi zdá že už nějak nefachá.
Děkuji
Tak na to nejhorší bych zkusila Imazol, ten u nás vždycky pomohl a jako prevenci? mě se osvědčil krém od Weledy, spousta holek si tu chváli taky Niveu ![]()
Zkusím,děkuju.Ještě jsem slyšela pityol a aviril,ale nevím,jestli je můžu používat normálně při každém mazání jako ten bephanten.
já mám dobrou zkušenost se sudocremem. jinak samozřejmě co nejvíc větrat, často přebalovat, omývat vodou…
A pokud je opruzenej po nějakém jídle, tak mu ho prostě nedávej a vyzkoušej něco jiného…
ZuzanaZ píše:
Zkusím,děkuju.Ještě jsem slyšela pityol a aviril,ale nevím,jestli je můžu používat normálně při každém mazání jako ten bephanten.
pityol bych rozhodně při každém mazání nepoužívala, mě ho doporučia Dr., až když nepomohlo nic jiného a malá to měla dost ošklivé..(mmch, asi to nebude úplně košér, v lékárně mi ho nikdy nechtěli prodat, že je pro starší..)
jo a ještě bych dodala, že nejlepší je ozkoušet, každému sedí něco jiného, u nás např. sudocrem dlouho vedl, ale pak najednou obrat k horšímu, to samé bepanthen ![]()
ok,takže sudo vyhrál,
akorád jsem ted četal že mazat 3-5krát deně,ale já ho mažu min,7krát,tak nevím,jestli ho tím můžu patlat víckrát?
ZuzanaZ píše:
ok,takže sudo vyhrál,akorád jsem ted četal že mazat 3-5krát deně,ale já ho mažu min,7krát,tak nevím,jestli ho tím můžu patlat víckrát?
ahoj, určitě můžeš
U nás si Bepanthen ani neškrtl, ale zabíral Sudocrem, Rybilka, Bubchen na opruzeniny a už zmiňovaný Pityol.
Ahoj,
sudocrem je fajn, nivea se mi moc neosvědčila při pravidelném užívání, ale nadchl mě Sebamed krém na opruzeniny a ten si opravdu nemůžu vynachválit.
Pytiol a Imazol jen na nejhorší opruzeniny, pravidelně neužívat, pouze do vyléčení.
2× denně Imazol (ráno a večer), na ostatní přebalování Rybilka - to mi doporučil náš pediatr a u nás to zabírá.
Já používám konopnou mast a je úžasná. Je to konopná mast na dětské prdelky. ![]()
na léčbu opruzenin mi přijde nejlepší Sudokrem, na prevenci nejradši používám Hipp.