Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My máme toho plyšáka taky a řekla bych, že popáleniny jste mu rozhodně nezpůsobili.. to zčervenání je nejspíš prokrvením z toho tepla, nebála bych se
taky ho nahříváme, sice jen tak, ne na bříško, ale nikdy vyloženě nepálil.
Taky si myslím, že se kůže jen zahřála a pokud by se tím spálil až na popáleniny, určitě by se ozval. Neboj, tím plyšákem se nedá popálit, určitě to bude dobrý.
Neboj, bude to v pohodě. Mě se to jednou taky stalo…ale malý byl v pohodě, kdyby ho to pálelo, určitě by řval. Já si to vyčítala, ale do raná bylo zčervenání pryč a malý stále vysmátý ![]()
Ano, máte pravdu, do rána mělo bříško zase normální barvu. Hrozně jsme si to s manželem vyčítali. Ale mu to fakt pomohlo! Nemáme s těmi plyšáky zkušenosti, a mikrovlnku jsme si pořídili až k letošním vánocům, takže jsem ani nevěděla, jestli jsem plyšáka nahřála dobře, jestli není příliš horký. Je to ok, takže se nenechám odradit ale už budu raději opatrnější
Díky za reakce.
Jsem úplně blbá! Můj chlapeček (2 měsíce) mívá každý večer klasické bolení bříška (prdíky) a zkoušíme všechno možné. Dnes jsme chtěli vyzkoušet nahřívání bříška hřejivým plyšákem. Je to speciální plyšák, který se dá do mikrovlnky a pak se jím nahřívá postižené místo. Malému jsme bříško nějakou dobu nahřívali, uklidnil se, usnul, byla jsem ráda že mu to pomohlo, ale jsme zvyklí že touto dobou vždycky brečí a tak jsem najednou dostala strach jaktože je tak klidný, napadlo mě že mu mohl ten teplý obklad ublížit, koukla jsem mu na bříško a má ho úplně červené a horké
Nezpůsobili jsme mu popáleniny? Ale kdyby ho to bolelo, tak by brečel, ne? Achjo, tohle mě nenapadlo, chtěla jsem mu pomoct
Ten plyšák nebyl nijak moc horký, teda aspoň pro mě, ale pro něj to bylo asi moc a taky ho měl na tom bříšku dlouho…