Až moc pohodová?

8939
3.1.12 19:39

Až moc pohodová?

Ahoj holky :mavam:, dlouho jsem přemýšlela, jestli mám založit diskuzi. Postupně jsem se uklidnila a přestalo to řešit, ale dneska jsem si otevřela knížku Rozvíjej se děťátko a opět mě zachvátila touha ze sebe dostat moje pocity.

Mám holčičku, které táhne na osmý měsíc. Je to usměvavé miminko, sama si umí hrát, kdybych jí nechala na zádíčkách, tak o ní třeba celý den nevím, v noci krásně spinká, v jemné motorice bych řekla, že je hodně šikovná ALE…

otáčet na bříško se začala až 6,5 měsíci a stejně se moc neotáčí, nebaví jí to, ani hračka pro ní není moc motivace, prostě když všechny odklidím, začne si hrát s ručičkama, vytáhne si zpod hlavy plenku a s ní se přikrývá.Do toho mi na bříšku poslední měsíc začala dělat letadlo s tím, že kope nohama, těžko říct, jestli se chce vznést a doletět ke své hračce :mrgreen:, krásně teda pivotuje. U nás ve skupině děti hází jednu otočku za druhou, lezou, staví se… Já vím, nemám srovnávat, ani nechci, ale to samo. Prostě se bojím, jestli s ní není něco v nepořádku. Pediatrička mi řekla jen, že je líná, že se jí prostě nechce a až se jí bude chtít, tak to bude dělat…

Omlouvám se, že obdobná témata jsou založená, pročetla jsem si je, ale prostě mě to nějak neuspokojilo, potřebovala jsem se svěřit a asi si i přečíst, že jsou i taková miminka jako je to moje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3959
3.1.12 19:47

píšeš o mém Adámkovi..vše co jsi tu popsala na něj sedí, akorát jemu je už devět měsíců,začal se přetáčet na sedmi měsících..jsem z toho už taky zoufalá, zařídila jsem si kontrolu na neurologii..jdu tam příští týden v uterý..můžu ti pak napsat co a jak s malým budou dělat..ale myslím si, že tvá holčička má ještě čas ;) jak jsem už psala, malej se začal otáčet na sedmi, do teď nic jinýho neumí..neplazí se, neleze, nesedí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
3.1.12 19:47

Neboj :hug: řekla bych, že malá je prostě pohodář, co se do ničeho nehrne :lol: (upřímně momentálně bych s Tebou všema deseti měnila, jelikož ta moje je zas od 7.měsíce nezastavitelná, všechno sabotuje, všude utíká :mrgreen: já bych tu Tvou lenošku i nadále motivovala, ale nenutila a hlavně si z toho nedělala hlavu.. ;) a kupříkladu moje malá sice od 7.měsíce stojí, leze, sedí, ale taky se nerada otáčí, přitom to moooc dobře umí :lol:
(Jo a neprospala jsi celé těhotenství?tuhle jsme s kamarádkou došly k závěru, jestli to taky náhodou nemá vliv, já pracující do 34tt, do školy chodící do 38tt a dítě aktivka a kamarádka to má přésně naopak 8) )

• Citovat
  • Upravit
13
3.1.12 19:49

Ahoj, našemu Honzíkovi je tedy teprve pět a půl měsíce, ale polohu na břiše totálně nenávidí. Vydrží tak tři minuty, ale to ho musím zabavit. Pak je to letadlo a řev. Na zádech je v pohodě a otáčí se i na strany. Motivovat hračkami ho nejde, když zjistí, že někam ze zad nedosáhne, tak ho to prostě přestane zajímat. Doufám, že je taky jenom líný. Jinak musím říct že na ruce a jemnou motoriku je machr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
3.1.12 19:49

ahoj tvoje doktroka má nejspíše pravdu, ale pokud to tam hlodá mužeš si říct o názor na fyzioterapii nebo neurologii.
Muj byl to samý, ale my cvičili. jemná motorika super ale chodit sám začal až v 16m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13774
3.1.12 19:51

Medulinko nezoufej, můj syn byl stejný, prvně se otočil v 6m, ale jen asi dvakrát, pořádně začal v 7m. S tím si dost dlouho vystačil, na břiše zvedal obě ručičky a nožičky. Postupně se začal otáčet dokola, pak odstrkovat dozadu rukama. Plazit dopředu se začal až na konci 10m, ale pak během měsíce si klekal, stoupal u nábytku. Lézt asi v roce, samostatně sedět začal až ve 13m. Teď ještě pořád nechodí, ale normálně stojí a obchází nábytek, takže už to neřeším ;)

Být tebou nechávala bych jí hodně na zemi, i bez té plenky, bez hraček okolo, dávala na bříško, otáčela s ní. a nechala jí tak ještě měsíc a pak začala případně řešit nějaké cvičení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
sterezie píše:
Neboj :hug: řekla bych, že malá je prostě pohodář, co se do ničeho nehrne :lol: (upřímně momentálně bych s Tebou všema deseti měnila, jelikož ta moje je zas od 7.měsíce nezastavitelná, všechno sabotuje, všude utíká :mrgreen: já bych tu Tvou lenošku i nadále motivovala, ale nenutila a hlavně si z toho nedělala hlavu.. ;) a kupříkladu moje malá sice od 7.měsíce stojí, leze, sedí, ale taky se nerada otáčí, přitom to moooc dobře umí :lol:
(Jo a neprospala jsi celé těhotenství?tuhle jsme s kamarádkou došly k závěru, jestli to taky náhodou nemá vliv, já pracující do 34tt, do školy chodící do 38tt a dítě aktivka a kamarádka to má přésně naopak 8) )

ty bláho já celé těhu prospala tak ted se budu snažit co nejvíce taky spát, alespon odpo se synem aby druhé bylo taky pohodář. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
sterezie píše:
(Jo a neprospala jsi celé těhotenství?tuhle jsme s kamarádkou došly k závěru, jestli to taky náhodou nemá vliv, já pracující do 34tt, do školy chodící do 38tt a dítě aktivka a kamarádka to má přésně naopak 8) )

já pracovala do 38tt, před porodem jsem lítala po výletech, chodila do bazenu..aktivní jsem byla až moc..tím to asi nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939

aajulinko určitě budu ráda, když mi napíšeš, co vám řekli. Určitě to bude v pořádku, ale já tě moc dobře chápu, jak se cítíš.

Sterezie já chodila do práce, ale je pravda, že ona byla klidná i v bříšku a já taky nic extra nedělala. Nějaký velký kopání neznám, od 18 tt byla hezky hlavičkou dolů a přes den se párkrát protáhla, nebo převalila. :think: :) Rodina mi říká, že si to mám užívat, že je taková, že mě ještě překvapí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
3.1.12 19:54

Ahoj, já myslím, že malá má ještě čas. Vojtí se začal teda otáčet taky kolem půl roku a pak dlouho nic a pak měl 8měsíců a během týdne začal lézt, sedl si a stoupl si :) Ono to sice zní jako kliše, ale každý dítě to má fakt jinak :) A popravdě řečeno, teďka bych byla docela ráda, kdyby malý byl aspoň chvíli v klidu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
3.1.12 19:55

Ja jsem taky takova byla. Vubec jsem pry nelezla, zacala chodit az na roce a pul. Mamka rikala, ze kam me dala, tam me nasla. :)
Ted v dospelosti jsem na tom s pohybem tak jako vsichni. Mozna trochu linejsi, ale nijak me to netrapi. :)

Mame 8 mesicniho kluka, ktery se prvnich 7 mesicu jevil jako pohodove miminko. Vsichni mi ho zavideli. Za poslednich 14 dni se ale naucil otacet na obe strany, lezt, stavet, chodit kolem nabytku a vcera si i sedl. Musim rict, ze cely den padam na hubu a v noci se mi budi kazdou pul hodinu az hodinu. Takze i takovyto spad muze mit zmena u miminka. :) To nemluvim ani o tom, ze neposedi ani 5 vterin, neustale z neceho pada, protoze musi vylezt na kazdou vec v byte a prevleknout ci prebalit ho, je nemozne. A to doslova 7 mesicu jen lezel a koukal na svoje rucicky. :) :mrgreen:
Ja byt tebou, necham to byt a zamerim se na to, co ji jde a ten zbytek prijde driv nez se nadejes. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
8939
3.1.12 19:57

Anastázie já si vnitřně myslím, že je v pohodě, ale pak když vidím co umí ostatní děti, tak začnu přemýšlet a to já umím :roll:. Já se snažím jí motivovat, většinu dne je na bříšku a uvidíme, koncem ledna jdeme na prohlídku. A je super, že se syn rozpohyboval :kytka:

Marieondatro já jsem si řekla, že jí dávám na přetočení do konce roku a začla se přetáčet (i když teda mrskaní jedný za druhou neznám :mrgreen:). Děkuju za názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
3.1.12 19:58
medulinkax píše:
aajulinko určitě budu ráda, když mi napíšeš, co vám řekli. Určitě to bude v pořádku, ale já tě moc dobře chápu, jak se cítíš.Sterezie já chodila do práce, ale je pravda, že ona byla klidná i v bříšku a já taky nic extra nedělala. Nějaký velký kopání neznám, od 18 tt byla hezky hlavičkou dolů a přes den se párkrát protáhla, nebo převalila. :think: :) Rodina mi říká, že si to mám užívat, že je taková, že mě ještě překvapí :mrgreen:

To malá byla i v břiše ďáblík :mrgreen: jinak samozřejmě je to asi jen náhoda, ale moje mamka to taky tak měla, celý těhotenství zalezlá v peřinách a já byla po ní :lol: ale fakt, zkoušej jí motivovat, kdyby se Ti fakt něco nezdálo, tak se dožaduj u Dr. neurologie, ale hlavně si to ještě užij :lol: (já vim, že se mi to lehce řekne, ale co bych teď dala za to, abych nemusela být nonstop ve střehu :mrgreen: )

• Citovat
  • Upravit
8939
3.1.12 20:28

Dančí tak třeba to bude tak i u nás :palec:

Scarlet a pořád jsi pohodová a klidná? To mě jen tak zajímá :lol:. Uvidíme, jestli jí to vydrží, ale je mi jasný s jakou láskou budu na tohle období vzpomínat :lol:

Sterezie děkuju :hug:. Budu si užívat válení šunek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
3.1.12 20:29

medulinkax: Dcera na tom byla podobně, velice spokojený ležák:) Doktorka o ní dokonce prohlašovala, že je ve všem trochu opožděná, včetně mluvení. Zhruba v 18 měsících ale už byla zase napřed, kreslila obličeje, četla písmena, pohybově zvládala všechno, co měla, přestávala používat plíny… A „náskok“ si drží i teď (2,5). Takže žádný strach, třeba si jen v klidu plánuje, čím Tě překvapí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí