Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Naše známá spálila 80tis. Nevěděla o tom, měli v obývaku starodávný kamna v kterých netopili. Její manžel tam peníze schovával bez jejího vědomí. Jednoho dne si chtěla známa zatopit a ejhle… ![]()
@Tejina Ahoj, pokud máš doma klid, sedni si, zavři oči a zkus se v myšlenkách vrátit do toho dne, kdy jsi obálky dostala, od počáteční radosti, co kdo říkal, kam si s nimi šla, kde jsi je položila, jestli si je tam viděla každý další den a říkala sis, že je musíš odnést do banky, musíš po myšlenkové mapě projít každou chvilku, tak jsem už našla hodně věcí, které jsem tvrdila, že jsem ztratila, ale nakonec zapracovalo podvědomí a strach, že bych o to mohla přijít a včas uklidila. Je ale zapotřebí opravdové ticho a klid a soustředění.
@Tejina píše:
@boball pres mesic? Byl to tyden, to za prve (navic pres svatky, do banky bych s tim tezko mohla metelit). Za druhe, bordel na stole prilis nemam, mam tu proste roztrideno na diplomku. Dovedu presne rict, kde penize v obalkach byly. Myslim, ze netreba moralizovat, vycitek si sypu na hlavu i bez Tveho nepochopeni.A ano, ztratily se vsechny ctyri obalky. Deti to urcite nebyly. Proste nevim…nikde doma nejsou, jedine co z toho vychazi je, ze jsem je proste vyhodila.
Nezda se mi, ze bys vyhodila omylem 4 obalky. Nezalozila jsi je nekam do skript? Nejosu nekde zapadle v psacim stole? Zkus se rozpomenout, co jsi te dobe cetla, treba josu v knihovne v nejake publikaci. Ty penize podle me spis budou nekde zalozene. Mozna ses bala, ze si s nima budou hrat deti, tak jsi je dala na skrin? Zkus se soustredit a treba si to vybavis.
Nevím, jak máš velké děti, ale já bych na ně uhodila. Vůbec z toho nemusí mít rozum a mohly si s nimi hrát. A nebo byl na návštěvě nějaký šikovný spolužák. Ptala jsi se už okolí, jestli ti je schválně neschovali?
@boball ooo, ano, cekala jsem cely mesic, nez jsem si sla postezovat na emimino, jakej jsem kreten a jestli se to nekomu stalo nebo jestli jsem ten nezodpovednej a blbej kreten jenom ja…Obalky se ztratily nekdy kolem 29. prosince, nevim presne. Mezitim jsem totiz delala vsechno to, co mi tady radite - obratila nekolikrat byt na ruby, prohledala kazdou knihu, mluvila s manzelem, detma i matkou, vybavovala jsem si svoje pocinani krok za krokem, v meditaci zadala o pomoc, vysypala kose, popelnice, hodnou chvili travila v tridenym odpadu - papir (fakt mnamka, rozhodne tam nebyl jen papir
), volala na tridenej odpad, dokonce jsem kontaktovala dve „kyvadelnice“ - nezavisle na sobe potvrzeno - vyhozeno. Vsechny ctyry obalky. Pro me mala tragedie a zahada stoleti
ale jasne, stavaji se i horsi veci, no…
@Tejina jestli tě to aspon minimálně potěší, moji známí kdysi nachali v obýváku kupony na nabití telefonu pouze asi za 1500 korun, ale záhada stejná. Žádná návštěva, že by je někdo vzal, nikdo je neměl v ruce, dokonce tehdy nebyli ani vlastníci dětí a kupony zmizely. ![]()
Hm, tak to jsi udělala všechno, co jsi mohla.
Přeju ti, aby někde vypadly.
To je fakt k vzteku…
Dekuju. Asi nevypadnou…ta jedna „kyvadelnice“ psala, ze to vypada, ze je nekdo nasel a rozdelil mezi skupinu lidi. Tak jen doufam, ze to byli treba bezdomovci a neutratili to za chlast a cigara, to by me stvalo snad jeste vic
ale tezko rict, jestli tomu verit nebo ne…
@doumi píše:
Mě jednou táta dával na vyprání kalhoty - kapsáče. Ptám se, jestli má vyndaný kapsy a on, že jo, že to nemusím kontrolovat. No podívala jsem se a v jedné kapsičce bylo 63 tisíc. Nic jsem mu neřekla a schovala je. Přišel na to za 3 dny, že je ztratil, no to bylo radosti když jsem je vytáhla
@Tejina Já „kyvadelnicím“ nevěřím ani slovo. Spíš buď stále na pozoru a třeba pak stačí jediný pohled na něco nebo myšlenka a ![]()
A najednou si vzpomeneš, že třeba jsi je někam založila. Nebo se ještě třeba najdou. Přijde mi veeelice nepravděpodobné, abys vyhodila 4 obálky. Jedna je možná, ale 4?? Držím palce ![]()
Zrovna jsem tu psala nedavno, ze taky postradam podobny obnos penez, ale myslim si, ze je ukradli remeslnici, co tu byli. No stejne porad doufam v malilinkatou nadeji, ze se nekde objevi…
Jo takové záhady se dějí. Já jsem jednou ztratila občanku,1oox jsem prolezla peněženku ze všech stran.pak jsem si vyřídila novou a tu starou jsem našla přesně tam, kde jsem zas cpala tu novou. takže byla pěkně v peněžence
a taky jsem nedávno šla s dcerou na muzikál na ledě, stopro jsem si lístky dala do zadní kapsy, přehla je aby netrčely a před zimákem šahám a lístky nikde
prostě asi něco mezi nebem a zemí
já osobně si myslím, že bys ty obálky nevyhodila, ale asi někde založila, jen jsi to už zapoměla ![]()
@Shreya píše:
V létě jsem vyhodila přes padesát. Byla to moje chyba, ale nijak zásadně jsem to nepocítila a netrápí mě to, lidi přijdou o víc.
Tohle mi přijde docela jako rouhání. Mě by to mrzelo, i kdybych byla hodně bohatá. Už proto, že jsem je mohla třeba věnovat na Dobrého anděla nebo něco podobného.
@Tejina píše:
Uz se vam to nekdy stalo? Vyhodili jste si penize? Ja jo…pripadam si jako kreten, protoze jsem si vyhodila triadvacet tacu
Jsem velký bordelář, ale peníze dávám na jedno místo, nenechala bych je v obálkách na stole. Nějak si ale nedovedu představit nevědomky vyhodit 4 obálky, myslím, že někde vypadnou, když to nebudeš čekat