Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne. Ale ani ne kvuli moralce matky na matersky. Ja telefony hazim, ztracim, jsou mi ukradeny… takze pro me i telefin za 2tis je az az.
Příspěvek upraven 27.01.15 v 20:32
Pokud s tím máš problém můžeš mi ho obratem darovat ![]()
Jasně, že ber. Šaty za první zoubek už máš?
Tak sice mám ráda Androida, ale kdyby jinak nedal…
Nevidím důvod, proč ne, od manžela úplně klidně, když na to je. Kdyby to bylo naopak, taky bych mu ho klidně koupila.
Ani omylem.. vic jak trojku bych za telefon nedala. Telefon je spotrebka, spadne, ukradne mi ho nekdo, nekde ho ztratim.. jsem dospela a takove drahe hracicky mi prijdou uhozene, za ty prachy ma clovek slusns notas.. ![]()
Když by to neovlivnilo finanční situaci rodiny, tak od manžela jo. Jen já bych si teda vybrala něco jinýho, ale tak to už je u každýho jinak.
Ber
mám 5s, 6tka se mi nelíbí, měla jsem i 4s a nejlepší telefon za mě ![]()
@Ondrášovka.N píše:
Tak snad mate spolecne finance ne?
jo jo, máme, ty jeho.
@Anonymní píše:
jo jo, máme, ty jeho.
No tak vidis. My treva neresime moje a tvoje. Jsou nase. A pokud chceme neco oba tak to koupime ![]()
Vzyt je to manzel, tak jake nechaly byste si kupovat? Dohodnete se s manzelem a pripadne ho kupte. Kdyz jsem tema otevirala, cekala jsem otazku od slecny tak ve 3 mesicnim vztahu, co ji napadnik chce koupit telefon ![]()
Pokud to nezasáhne finanční situaci rodiny, tak klidně.
Vůbec neřeším, že bych si zasloužila něco víc nebo míň jen proto, že do našeho naprosto společného rozpočtu donesu méně. To by můj manžel jezdil do 5* hotelu Na Aljašku a já pod stan na tábořiště.
Myslím si, že takové uvažování do rodiny nepatří.
@Ondrášovka.N píše:
No tak vidis. My treva neresime moje a tvoje. Jsou nase. A pokud chceme neco oba tak to koupime
Když právě já nevim jestli ho chci. Telefon je super, má bezvadnej foťák, což je pro mě důležitý, ale to maj i telefony za míň. On mi řekl, že to nechává na mě jak se rozhodnu. Mě je těch peněz líto už dopředu. Proto to tu řešim.
Nenechala, 15 tisíc je třeba dovolená, ne telefon. Taky by mě pak štvalo, kdyby spadl nebo mi ho někdo ukradl.
Již delší dobu přemýšlím nad koupí nového telefonu. Manžel má vždy z práce nový typ iphonu a musím říct, že fakt funkčně vyhovuje. Říkala jsem si, že si pořídím nějaký starší typ, třeba 4s, nebo 5 do devíti tisíc. I tato cena za telefon mi připadá hrozná, ale mívám telefony i čtyři roky, tak by se to třeba vyplatilo. Našli jsme v několika eshopech iphone5 za devět tisíc. Když ho mažel objednával, tak zjistil, že se vždy jedná o repasované telefony bez české distribuce, tak řekl, že to kupovat nebude. Řekl mi, že mi buď koupí 5s v normálním obchodě, nebo eobchodě za skoro 15tisíc, nebo ať si vyberu něco jinýho. Teď k jádru pudla. Nechaly byste si jako matka na mateřský koupit od manžela tak drahý telefon? Sama nevydělávám a nebudu minimálně rok a půl. Finanční situaci rodiny to nezasáhne, tak že bychom se museli nějak hrozně uskromnǒvat, ale dokážu si představit milion dalších důležitějších věcí, které bychom za ty peníze mohli pořídit.
Prosím zanechat jako anonym, nebo smazat. Připadá mi trapný, že řešim takový blbosti jako je koupě telefonu na netu a neporadím si sama. Za reakce díky