Nechaly byste si koupit iphone?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.1.15 21:08
@Opicová píše:
Jo, manzel mi v listopadu koupil iphone 6 plus.
Nevidim v tom problem.
Jsem na materske, bere na sebe komplet financni stranku.
Kdybychom si to ale nemohli dovolit, tak bych to urcite nechtela.

Jo jo, kdyby můj manžel vydělával miliony, tak to neřešim a nechám si koupit třeba Lamborginy :mrgreen: U nás je to podle mě tak hraniční. Teda ne ty miliony :D

• Citovat
  • Upravit
16236
27.1.15 21:09

Nenechala, pro mě je to nesmyslně vysoká částka, za kterou bych radši spoustu jiných věcí. Pokud by 15tis byla desetina měsíčního příjmu, uvažovala bych asi jinak, ale já bych se takhle o telefon akorát zbytečně strachovala, neužila bych si ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
27.1.15 21:12
@Anonymní píše:
Již delší dobu přemýšlím nad koupí nového telefonu. Manžel má vždy z práce nový typ iphonu a musím říct, že fakt funkčně vyhovuje. Říkala jsem si, že si pořídím nějaký starší typ, třeba 4s, nebo 5 do devíti tisíc. I tato cena za telefon mi připadá hrozná, ale mívám telefony i čtyři roky, tak by se to třeba vyplatilo. Našli jsme v několika eshopech iphone5 za devět tisíc. Když ho mažel objednával, tak zjistil, že se vždy jedná o repasované telefony bez české distribuce, tak řekl, že to kupovat nebude. Řekl mi, že mi buď koupí 5s v normálním obchodě, nebo eobchodě za skoro 15tisíc, nebo ať si vyberu něco jinýho. Teď k jádru pudla. Nechaly byste si jako matka na mateřský koupit od manžela tak drahý telefon? Sama nevydělávám a nebudu minimálně rok a půl. Finanční situaci rodiny to nezasáhne, tak že bychom se museli nějak hrozně uskromnǒvat, ale dokážu si představit milion dalších důležitějších věcí, které bychom za ty peníze mohli pořídit.
Prosím zanechat jako anonym, nebo smazat. Připadá mi trapný, že řešim takový blbosti jako je koupě telefonu na netu a neporadím si sama. Za reakce díky :mavam:

Ja dostala od pritele k narozeni syna telefon za 16 000. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
27.1.15 21:15

Mě manžel dal 5 tis. na narozky, abych si koupila jakýkoliv telefon. Koupila jsem si 4s, ptž se mi iphony líbí. Tu 4s jsem koupila na aukru od ověřeného prodejce, takže jsem se nebála. Jde koupit i tak. Strašně bych chtěla 5s, ale je to fakt dost peněz i z bazaru a mě to taky na telefony přijde prostě moc. Mám jiné priority.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
27.1.15 21:15
@veronika6913 píše:
Ja dostala od pritele k narozeni syna telefon za 16 000. :nevim:

Já jsem taky dostala od manžela ledacos, ale vždycky jsem věděla, že to není částka, která by ovlivnila celkově náš rozpočet. A právě mi přijde, že u zakladatelky těch 15 tisíc zas tak nepodstatných není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.15 21:16
@Blackova.K píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tady je ale sranda, to jsou otázky fakt :mrgreen:
Si fakt založím diskuzi jestli utírat kaďák levačkou nebo pravačkou.
Jinak k dotazu, pro mě je to kravina. takže já bych ječela že mi koupil drahej mobil. A nikdy bych si nepokládala otázku jestli si to mám nechat koupit od manžela. Že jsem na MD neznamená že nevytvářím hodnoty a musím se nechat vydržovat :roll: nebo se ptát :roll:

Hele, už tady byly dotazy s většíma kravinama nemyslíš :? Proto se taky ptám anonymě, protože vim, že je to blbost, že by se tu měl řešit vážné věci. Ale když tady ta možnost je, tak mě zajímá jaký mají názor ostatní. Tobě se to nikdy nestalo, že si chtěla vědět názory jiných na tvojí blbost :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2562
27.1.15 21:16
@Anonymní píše:
Již delší dobu přemýšlím nad koupí nového telefonu. Manžel má vždy z práce nový typ iphonu a musím říct, že fakt funkčně vyhovuje. Říkala jsem si, že si pořídím nějaký starší typ, třeba 4s, nebo 5 do devíti tisíc. I tato cena za telefon mi připadá hrozná, ale mívám telefony i čtyři roky, tak by se to třeba vyplatilo. Našli jsme v několika eshopech iphone5 za devět tisíc. Když ho mažel objednával, tak zjistil, že se vždy jedná o repasované telefony bez české distribuce, tak řekl, že to kupovat nebude. Řekl mi, že mi buď koupí 5s v normálním obchodě, nebo eobchodě za skoro 15tisíc, nebo ať si vyberu něco jinýho. Teď k jádru pudla. Nechaly byste si jako matka na mateřský koupit od manžela tak drahý telefon? Sama nevydělávám a nebudu minimálně rok a půl. Finanční situaci rodiny to nezasáhne, tak že bychom se museli nějak hrozně uskromnǒvat, ale dokážu si představit milion dalších důležitějších věcí, které bychom za ty peníze mohli pořídit.
Prosím zanechat jako anonym, nebo smazat. Připadá mi trapný, že řešim takový blbosti jako je koupě telefonu na netu a neporadím si sama. Za reakce díky :mavam:

8o my jsme z iPhonů teda vyrostli, ale jakejkoli jinej telefon, co by mi vyhovoval a přítel mi ho chtěl koupit novej a ne v repasu, tak klidně. Za mě mám na telefon strop 10 tis., ale ty ses ptala „nechaly byste si koupit jako matka na mateřské…?“ klíďo píďo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
27.1.15 21:19

Telefon bych si koupit nechala, ale ne za 15.000 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
@Anonymní píše:
Hele, už tady byly dotazy s většíma kravinama nemyslíš :? Proto se taky ptám anonymě, protože vim, že je to blbost, že by se tu měl řešit vážné věci. Ale když tady ta možnost je, tak mě zajímá jaký mají názor ostatní. Tobě se to nikdy nestalo, že si chtěla vědět názory jiných na tvojí blbost :nevim:

Nestalo, já mám jen inteligentní otázky :mrgreen: kecám ;)
A proboha jen víc takových diskuzí, vážných a suchých je tu dost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659

Nechala. Mám už 6 let iPhony a neměnila bych… Jsem na MD. Mohu pak reagovat rychle na maily, když je potřeba ap. Jen ten mobil je na cca 2 roky, pak už na něj nejdou nahrát nové verze softwaru a pomalu pozbývá funčnosti. Ale volat se na něj dá pořád ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358

Tak miliony urcite nevydelava :lol:
Spis mame takovy to staromodne resene manzelstvi,
kdy se zena stara o deti a domacnost a manzel citi jako svou
povinnost se o nas starat.
Chtela jsem naznacit ten pristup, ne financni stranku ;)

@Anonymní píše:
Jo jo, kdyby můj manžel vydělával miliony, tak to neřešim a nechám si koupit třeba Lamborginy :mrgreen: U nás je to podle mě tak hraniční. Teda ne ty miliony :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.15 21:20
@veronika6913 píše:
Ja dostala od pritele k narozeni syna telefon za 16 000. :nevim:

jestli ta fotka na Tvé profilovce je z toho telefonu, tak si myslim, že se opravdu vyplatil :D

• Citovat
  • Upravit
10726
27.1.15 21:27
@RadkaCh píše:
Když by to neovlivnilo finanční situaci rodiny, tak od manžela jo. Jen já bych si teda vybrala něco jinýho, ale tak to už je u každýho jinak.

souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
27.1.15 21:29
@Anonymní píše:

Hele upřímně, pokud by vás to finančně nezasáhlo, Ty bys ten telefon využila a nejsi ten typ, co ho do měsíce rozbije, tak si ho pořiď. Vidím na sobě - vždycky jsem říkala, že můj limit na mobil je 5000, ale já ho opravdu využívám (maily vč. pracovních, předpovědi počasí, cestou do práce Facebook atd.), a modely za 5k to prostě nestíhají. Takže mám za deset :( Nemám z toho echt dobrej pocit, ale fakt ho využiju. Čili ve Tvojí situaci bych do toho šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
27.1.15 21:29
@ProfZav píše:
Nenechala, 15 tisíc je třeba dovolená, ne telefon. Taky by mě pak štvalo, kdyby spadl nebo mi ho někdo ukradl.

no, anebo kdyby byl poruchovej. proste smejd mezi jinak dobrejma. me se to totiž jednou stalo, byl drahej - teda puvodne, ale ja ho mela na smlouvu u jednoho nejmenovaného operatora, tak to slo. všichni ho milovali, me vytacel, neustale se vypinal, pipal a janevimco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová