Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Když právě já nevim jestli ho chci. Telefon je super, má bezvadnej foťák, což je pro mě důležitý, ale to maj i telefony za míň. On mi řekl, že to nechává na mě jak se rozhodnu. Mě je těch peněz líto už dopředu. Proto to tu řešim.
Ja ti verim, taky by mi tech penez bylo lito, vlastne zanic ![]()
Ja si necham koupit telefon s klidnym srdcem…nebo cokoliv jineho, kdyz to ten partner dela proto, ze mi chce udelat radost…jen tedy uprednostnuji samsung ![]()
Ahoj já určitě ne, za 1. máme peníze společné, za 2. bych radši kávovar a za 3. jsem demoliční četa, takže telefon prostě mám na volání a psaní zpráv + budík, jinak je pro mě zbytečnost mít nějaký precizní mobil.
ALE… má ho má sestra a fotí fakt krásně, celkově je prostě dokonalej, jen nění pro mé nešikovné ručičky, které omylem háží telefon do kabelky společně s klíčema a všelijakýma prkotinama… a navíc mám doma batole, takže prostě pro mě zbytečnost, ale chápu, že si na to někdo potrpí, já bych si klidně nechala koupit ten kávovar, takže za mě ANO - pokud si ho přeješ… ![]()
Pokud o penize nejde a vyhovuje ti, tak proc ne? nejsou-li tedy prednejsi investice do neceho jineho, aby zas nebyl telefon na ukor neceho jineho, treba dulezitejsiho ![]()
ja iphone dedim, jelikoz chlap si kupuje novy a predchozi model prejde ke mne, coz mi nesmirne vyhovuje a nemenila bych ani za nic ![]()
Konkretne samsung s5 ma treba ctecku otisku prstu a meric srdecniho tepu…nevim proc bych mela priteli tu radost kazit, kdyby mi ho chtel koupit aniz bych si ho nutila…jen je nutno spechat, aby si to nerozmyslel ![]()
Já ne, ale jen z toho důvodu, že v mých očích je to zbytečnost. Nicméně na otázku, nerozlišuju, že jsem na mateřský a manžel mi z jeho peněz něco kupuje, protože jsou to naše peníze, kdybych chtěla dát 15000 za telefon, probrala bych to s manželem a po dohodě si ho koupila. Nenazývala bych to nechala jsem si koupit od manžela na mateřský telefon.
@jane-e píše:
Pokud o penize nejde a vyhovuje ti, tak proc ne? nejsou-li tedy prednejsi investice do neceho jineho, aby zas nebyl telefon na ukor neceho jineho, treba dulezitejsiho
ja iphone dedim, jelikoz chlap si kupuje novy a predchozi model prejde ke mne, coz mi nesmirne vyhovuje a nemenila bych ani za nic
O peníze vždycky jde, máme třeba hypo, kdyby jsme tam ty peníze místo telefonu poslaly, tak máme o krok blíž ke konci. Nebo chceme už asi tři roky obraz a ještě jsme ho nekoupili, protože byly vždy důležitější věci co zaplatit. Taky mi připadá, že by se peníze hodily spíš na nějakou dovču. Také bych ráda dědila manželovy telefony, ale jelikož jsou služební, tak je dědí vždy někdo v práci.
@Anonymní píše:
O peníze vždycky jde, máme třeba hypo, kdyby jsme tam ty peníze místo telefonu poslaly, tak máme o krok blíž ke konci. Nebo chceme už asi tři roky obraz a ještě jsme ho nekoupili, protože byly vždy důležitější věci co zaplatit. Taky mi připadá, že by se peníze hodily spíš na nějakou dovču. Také bych ráda dědila manželovy telefony, ale jelikož jsou služební, tak je dědí vždy někdo v práci.
Tak pokud to vnímáš takhle, tak bych se na iphone vykašlala, třeba bys z něj neměla ani tu správnou radost.
@Anonymní píše:
Ježiš, teď to po sobě čtu. Chtěla jsem napsat kdybychom je tam poslali
Ach jo ![]()
@Anonymní píše:
no, z toho, co pises, to spis vypada, ze ho ani moc nechces vlastne, cimz to padem je investice 15tis. do veci, po ktere neprahnes, vcelku zbytecna ![]()
Jo, manzel mi v listopadu koupil iphone 6 plus.
Nevidim v tom problem.
Jsem na materske, bere na sebe komplet financni stranku.
Kdybychom si to ale nemohli dovolit, tak bych to urcite nechtela.
Mrkni se na Aliexpress. Můžeš tak mít nový Iphone za zlomek ceny, za kterou se prodává v ČR. Přestaneš mít výčitky z vysoké ceny a budeš mít nový telefon
tady je ale sranda, to jsou otázky fakt ![]()
Si fakt založím diskuzi jestli utírat kaďák levačkou nebo pravačkou.
Jinak k dotazu, pro mě je to kravina. takže já bych ječela že mi koupil drahej mobil. A nikdy bych si nepokládala otázku jestli si to mám nechat koupit od manžela. Že jsem na MD neznamená že nevytvářím hodnoty a musím se nechat vydržovat
nebo se ptát ![]()