Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, vždyť nevíš, jestli máš výhřes plotének nebo máš udělaný CT?Podle ničeho jinýho se to totiž nezjistí.A blokáda SI kloubů se zjistí snadno, to odhalí snad i ten největší laik, takže to by ti doktor měl říst rovnou, jestli máš zablokovaný SI skloubení.Jinak já mám dva výhřezy, jeden s posunem 9mm a druhý s posunem 6mm do páteřního kanálu.Přestala jsem chodit, léčila jsem se s tím bezmála 1rok, absolvovala všechno možný, kde mě dali dohromady, taky jsem brala Mydocalm a na bolest Diclofenac 100 a teď mám 4měsíční mimi a o zádech vůbec nevim,ťuk, ťuk, přestali mě bolest už v těhu a čím jsem měla větší břicho a byla tlustší, tak tím to bylo lepší a lepší.
Každopádně ty by ses měla nechat vyšetřit pořádně u nějakýho odborníka nejlépe na ortopedii nebo neurologii, aby ti zjistili, co ti vůbec je a pak nasadili léčbu, každopádně když ti o střílí do nohy, tak už je fakt vážný stav!!!!!!!! ![]()
A Mydocalm se v těhotenství opravdu nemůže, jedině Panadol, ale ten pochybuju, že by ti zabral!
Plotýnka mi vylítla až během těhu (pátý měsíc), prostě jsem lehla a zase se to velmi dobře usadilo. A to už jsem v té akutní fázi ztrácela cit v noze a další klasické příznaky ála učebnice.
Prý jdou i během těhu obstřiky, ale neřešila jsem - postel a nahřívací dečka, léky nade všechny ![]()
Je možné, že se ti to naopak zlepší, hormony dělají divy.
Vcelku se to ale musí prostě vydržet a jen si včas vyřešit s Dr porod, jestli už je to ve stavu na císaře nebo ne.
ráda by jsem se zeptala jestli tady je někdo, kdo má výhřez plotýnek a přesto otěhotněl a jestli měl v těhotenství nějaký větší problémy. Trpím na bolesti v kříži občas vystřelující do nohou, dle doktora asi výhřez plotének nebo blokáda SI kloubů, pravidelně rehabilituji a udržuji bolest na minimum, prášek na bolest si beru tak jednou za 3 týdny. Na nějaký větší vyšetření nemám diagnózu a tak jsem ráda, že ta bolest není nijak hrozná. Je ale celodenní a celoroční, někdy víc, někdy míň.Jak jste bolest řešili v těhotenství? mě pomáhá jednou začas mydocalm, lze ho potom užívat?