Vyhrezla plotenka zadá

Anonymní
30.9.22 15:14

Vyhrezla plotenka zadá

Dobrý den, můj přítel má problémy s bolesti zad a nohy u doktora mu zjistili ze má vyhrezlou plotenku 6mm poslali ho na rehabilitace a nepomohlo mu to spíše se to zvetsilo na 9mm ale doktor mu dělal kontrolu stym ze mu to zamackl a bolest byla větší. Teď má jít na operaci na kterou nechce
Nějaké rady jaké by mohl dělat cviky jestli se to někomu zpravilo i bez operace?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3139
30.9.22 15:43

Kolegyně se tak dlouho bránila operaci, až z nějakého důvodu, srůstu či co, ta operace udělat nejde a bude trpět patrně nadosmrti
takže jděte si někam pro druhý názor, nejlépe na úplně jiné pracoviště a pokud i potom operaci doporučí, tak se jí tak nebránit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
30.9.22 17:44
@Anonymní píše:
Dobrý den, můj přítel má problémy s bolesti zad a nohy u doktora mu zjistili ze má vyhrezlou plotenku 6mm poslali ho na rehabilitace a nepomohlo mu to spíše se to zvetsilo na 9mm ale doktor mu dělal kontrolu stym ze mu to zamackl a bolest byla větší. Teď má jít na operaci na kterou nechce
Nějaké rady jaké by mohl dělat cviky jestli se to někomu zpravilo i bez operace?

At neblbne a poslechce doktory :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
30.9.22 17:52

V nazoru na toto se celkem dost lisi nazory neurologu a neurochirurgu
vygooglete si FBSS
ze statistik, po roce od operace jsou na tom operovani a neoperovani stejne

za me operace jen kdyz

1. je oslabena noha a nelepsi se to
  2. je porucha moceni
  3. bolest je silna, nejde tlumit, neda se vydrzet a nechce se to zlepsit
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.9.22 18:14
@Anonymní píše:

Mám to tak asi 15 let.. občas kapacky, ale nenašla jsem nic, co by pomohlo. Na operaci nejdu, na to nemám čas.. ex byl a pomohlo asi na rok.. pak se to vrátilo :think: nejde tak o rehabky, spíš se vyvarovat tomu, co to zhoršuje.. třeba rotační pohyby atd :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.22 19:58

@martina.se jo on pracoval a zvedal těžké věci pak se to zlepšilo cvičením a ze neměl žádné bolesti už a pak doktorka mu zmackla zadá a nějak mu v tom kruplo a zacelo to znovu a horší protože se to tým asi zvetsilo. Říkal ze chce zkusit ještě něco jiného a do operace se hned hnát nechce predce je vždy lepší bez operace

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.9.22 20:27

Taky mi vyhřezla ploténka před třemi roky. Byla jsem v nemocnici kde mi dávali infuze po devíti dnech konečně zabrali. Docházela jsem na elektroléčbu a rehabilitace. Nejhorší je pro mě dlouho sedět to mě pak kříž hodně bolí. Dost často mám křeče v lýtku kde byl postižený nerv. Operace mě minula už jsem měla i nástup do Lbc poslali mě domů stím, že jsem se postavila na špičky i paty úplně v pohodě a bolesti ustoupily. Někdy je to horší jindy lepší tak snad už mě to nepoloží :?

• Citovat
  • Upravit
72725
30.9.22 22:09
@Anonymní píše:
@martina.se jo on pracoval a zvedal těžké věci pak se to zlepšilo cvičením a ze neměl žádné bolesti už a pak doktorka mu zmackla zadá a nějak mu v tom kruplo a zacelo to znovu a horší protože se to tým asi zvetsilo. Říkal ze chce zkusit ještě něco jiného a do operace se hned hnát nechce predce je vždy lepší bez operace

Jako ono je to prostě jak kdy.. naposledy jsem byla téměř měsíc mimo provoz, protože jsem předtím nesla přepravku s kočkou, dokupy cca 6 kg.. mladý má 10,.to mi problém nedělá, pokud ho nenosim půl dne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1932
30.9.22 22:10
@Anonymní píše:

Doporučuji kliniku EuroPainClinics je to úplně jiný přístup k léčbě než mají státní nemocnice a vše je plně hrazeno pojišťovnou. Kamaradce vyléčili vyhřezlé plotýnky, které měla několik let i bez operace. U operace měla 50% šanci na ochrnutí a tě se bránila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
30.9.22 23:31

Záleží taky jak hlavně je utlacovany nerv a zuzeny kanálek. Pokud hodně, šla bych na operaci, protože pak je to nenávratně a může mu to způsobovat problémy pořád. Já jsem 3roky od operace, a nohu mám polomrtvou, táhla jsem ji už za s sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová