Vyhrožování a nejistota

Anonymní
14.4.12 21:41

Vyhrožování a nejistota

Dobrý den.
Mám takový problém. Je mi 19let, nevydělávám, studuju SŠ ale teď mám přerušení na rok. bydlím u mámy která má ale svou další rodinu. Jsem v 22tt. Před 2týdny jsem se rozešla s otcem ještě nenarozeného syna. Je mu 21let, taky studuje VŠ. Jelikož to byl strašný lhář a opravdu mi nestojí za to s ním mít ještě něco společného.
On se teď začal vyhrožovat soudama, že pokud ho nenapíšu do rodnho listu dítěte zaplatím mu za to. A taky vyhrožuje s tím, že se bude soudit o dítě.
Udělám cokoliv proto abych měla dítě u sebe.
Mám strach z toho jeho vyhrožovaní, jelikož si myslím, že on je toho schopný.
Aby se mohl sudit o to byt v rodném listě, tak by si musel nechat udělat testy otcovství že?
A to aby mi vzali dítě, na to nmájí žáden nárok, pokud se o dítě dokážu postarat že?
Nebo jak to je? Děkuji, už jsem fakt zoufala

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
14.4.12 21:44

Dobře si rozmysli zda chceš dítě připravit o otce.Když ho zapíšeš tak máš nárok na alimenty…Když ne a on o to bude stát, budou testy otcovství. Když prohraješ tak to asi budeš muset zaplatit…Ale tím si nejsem jistá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
14.4.12 21:46

Neboj, nic se nejí tak horké, jako se to uvaří. Tobě dítě neseberou, nicméně, pokud by se on s tebou chtěl soudit o otcovství, tak by si mohl vydobít právo se s dítětem vídat. Ale taky by na něj musel platit. Takže si myslím, že to v úmyslu nemá. Jen ti chce ublížit, tak vyhrožuje, myslím, že ho to dřív nebo později přejde. Nenech se k ničemu vyprovokovat. Jen si v klidu promysli, co je pro mimčo lepší - mít uvedeného otce nebo ne? A nemysli při tom na to, co jste si provedli vy dva. To mimi za to nemůže.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.12 21:47

@Káka74 na to nemyslim, chcu to nejlepší ppro dítě. jsme smířená s tím, že bude otcem. Jednou jim je a pokud jím chce být nebudu mu v tom bánit.

• Citovat
  • Upravit
1326
14.4.12 22:02

Ahoj moje kamarádka řešila stejný problém, ale nakonec uznala že otce napíše, přeci jenom je to taťka její dcery, navíc když je napsaný, musí platit. A dítě ti NIKDO!! vzít nemůže, stát dává přednost matce a až když to opravdu jinak nejde tak přiřadí dítě otci, ale u vás se bude brát příjem celé domácnosti (mamka, její přítel či manžel a další pracující ve vaší domácnosti včetně tvých přídavků a alimentů.) Tak hodně štěstí a pevné nervy :hug: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
14.4.12 22:35

Kdybych byla v situaci jako ty, urcite bych otce napsala do rodneho listu, at ti muze platit alimenty, kazda koruna dobra a kdyby se treba nedej boze tobe nebo nekomu z tve rodiny neco stalo a dite nemelo napsaneho otce v rodnem liste..pak by mozna mimco nebo uz vetsi decko skoncilo nekde v ustavu..takhle by mel na nej narok otec..a nemyslim si ,ze by se melo u neho nejak spatne..k sobe treba mate nejakou nenavist,ale prcka muze milovat… :think:
A pokud budes vzorna matka a dite se bude mit dobre a bude v cistem prostredi, neni duvod aby ti ho nekdo bral…to vyhrozovani at si necha pro svy kamarady a nechodi s tim na tebe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
15.4.12 20:27

Ahoj ja bych ho taky určitě zapsala do RL,konec konců je to jeho tata a to nezměniš i když bys ho do toho listu nenapsala…Zřejmě se ti bude hodit každa koruna,nikdy nevíš co se kdy stane,v dnešní době musíš myslet dopředu..Držím :palec: at už se rozhodneš jak koliv..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.12 21:33

Jenže když ho napíšu do rodného listu dítě bude mít jeho přijmení že?

• Citovat
  • Upravit
950
15.4.12 21:35

Ne, bude mít tvoje příjmení, pokud se nedohodnete jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
15.4.12 21:52

¨souhlasím s MMaRI… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.12 22:17

takze i kdyz ho tam napisu porad mu muzu nechat své přijmení ano? A co když on ale nebude souhlasit? CO když se bude vyžadovat příjmení?

• Citovat
  • Upravit
715
15.4.12 22:22

Jestli chce zapsat do RL, tak to udělej - pak máš nárok na alimenty. Příjmení bude mít po Tobě. Pokud se jinak nedohodnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30631
15.4.12 22:22

Když se nedomluvíte kvůli příjmení, dostane dítě automaticky Tvoje, dcera má taky mé. Schválně jsem to nechávala až po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.12 22:25

Takže i když ho nechám zapsat do rodného listu a odmítnu aby mělo dítě jeho přijmení projde mi to, pokud to dobře chápu ano? Jen pochybuju že z něj nějaké alimenty dostanu, přece jen je to student…

• Citovat
  • Upravit
23847
15.4.12 22:27

Ahoj. Proto, aby mělo dítě jeho příjmení byste museli zajít před porodem na matriku a podepsat souhlasné prohlášení o jménu a příjmení dítěte. Pokud tak neučiníte, bude mít dítě automaticky příjmení po matce i když bude otec napsaný v RL. Pokud ho chceš mít v RL, musíte opět před porodem na matriku a tam se on musí „přiznat“. Páry většinou podepisují najednou to přiznání otcovství i tu dohodu o příjmení, ale to není podmínkou. Klidně může být jen to otvcovství a ty dohodu o příjmení podepsat nemusíš.
Pokud by chtěl partner řešit příjmení, má nejspíš smůlu. Před porodem to nejde, po porodu mooožná, ale soudy jednaj v zájmu dítěte a v jeho zájmu není desetkrát měnit příjmení a ještě proti vůli matky.

A když tomu svýmu týpkovi teď řekneš, že bude platit aliky nejen na dítě, ale 2 roky i na tebe, neboť nebudeš zaopatřená, tak se ještě s tím otcovstvím začne cukat. :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí