Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobře si rozmysli zda chceš dítě připravit o otce.Když ho zapíšeš tak máš nárok na alimenty…Když ne a on o to bude stát, budou testy otcovství. Když prohraješ tak to asi budeš muset zaplatit…Ale tím si nejsem jistá ![]()
Neboj, nic se nejí tak horké, jako se to uvaří. Tobě dítě neseberou, nicméně, pokud by se on s tebou chtěl soudit o otcovství, tak by si mohl vydobít právo se s dítětem vídat. Ale taky by na něj musel platit. Takže si myslím, že to v úmyslu nemá. Jen ti chce ublížit, tak vyhrožuje, myslím, že ho to dřív nebo později přejde. Nenech se k ničemu vyprovokovat. Jen si v klidu promysli, co je pro mimčo lepší - mít uvedeného otce nebo ne? A nemysli při tom na to, co jste si provedli vy dva. To mimi za to nemůže.....
@Káka74 na to nemyslim, chcu to nejlepší ppro dítě. jsme smířená s tím, že bude otcem. Jednou jim je a pokud jím chce být nebudu mu v tom bánit.
Ahoj moje kamarádka řešila stejný problém, ale nakonec uznala že otce napíše, přeci jenom je to taťka její dcery, navíc když je napsaný, musí platit. A dítě ti NIKDO!! vzít nemůže, stát dává přednost matce a až když to opravdu jinak nejde tak přiřadí dítě otci, ale u vás se bude brát příjem celé domácnosti (mamka, její přítel či manžel a další pracující ve vaší domácnosti včetně tvých přídavků a alimentů.) Tak hodně štěstí a pevné nervy
.
Kdybych byla v situaci jako ty, urcite bych otce napsala do rodneho listu, at ti muze platit alimenty, kazda koruna dobra a kdyby se treba nedej boze tobe nebo nekomu z tve rodiny neco stalo a dite nemelo napsaneho otce v rodnem liste..pak by mozna mimco nebo uz vetsi decko skoncilo nekde v ustavu..takhle by mel na nej narok otec..a nemyslim si ,ze by se melo u neho nejak spatne..k sobe treba mate nejakou nenavist,ale prcka muze milovat… ![]()
A pokud budes vzorna matka a dite se bude mit dobre a bude v cistem prostredi, neni duvod aby ti ho nekdo bral…to vyhrozovani at si necha pro svy kamarady a nechodi s tim na tebe ![]()
Ahoj ja bych ho taky určitě zapsala do RL,konec konců je to jeho tata a to nezměniš i když bys ho do toho listu nenapsala…Zřejmě se ti bude hodit každa koruna,nikdy nevíš co se kdy stane,v dnešní době musíš myslet dopředu..Držím
at už se rozhodneš jak koliv..
Jenže když ho napíšu do rodného listu dítě bude mít jeho přijmení že?
takze i kdyz ho tam napisu porad mu muzu nechat své přijmení ano? A co když on ale nebude souhlasit? CO když se bude vyžadovat příjmení?
Jestli chce zapsat do RL, tak to udělej - pak máš nárok na alimenty. Příjmení bude mít po Tobě. Pokud se jinak nedohodnete.
Když se nedomluvíte kvůli příjmení, dostane dítě automaticky Tvoje, dcera má taky mé. Schválně jsem to nechávala až po porodu.
Takže i když ho nechám zapsat do rodného listu a odmítnu aby mělo dítě jeho přijmení projde mi to, pokud to dobře chápu ano? Jen pochybuju že z něj nějaké alimenty dostanu, přece jen je to student…
Ahoj. Proto, aby mělo dítě jeho příjmení byste museli zajít před porodem na matriku a podepsat souhlasné prohlášení o jménu a příjmení dítěte. Pokud tak neučiníte, bude mít dítě automaticky příjmení po matce i když bude otec napsaný v RL. Pokud ho chceš mít v RL, musíte opět před porodem na matriku a tam se on musí „přiznat“. Páry většinou podepisují najednou to přiznání otcovství i tu dohodu o příjmení, ale to není podmínkou. Klidně může být jen to otvcovství a ty dohodu o příjmení podepsat nemusíš.
Pokud by chtěl partner řešit příjmení, má nejspíš smůlu. Před porodem to nejde, po porodu mooožná, ale soudy jednaj v zájmu dítěte a v jeho zájmu není desetkrát měnit příjmení a ještě proti vůli matky.
A když tomu svýmu týpkovi teď řekneš, že bude platit aliky nejen na dítě, ale 2 roky i na tebe, neboť nebudeš zaopatřená, tak se ještě s tím otcovstvím začne cukat.
![]()
Dobrý den.
Mám takový problém. Je mi 19let, nevydělávám, studuju SŠ ale teď mám přerušení na rok. bydlím u mámy která má ale svou další rodinu. Jsem v 22tt. Před 2týdny jsem se rozešla s otcem ještě nenarozeného syna. Je mu 21let, taky studuje VŠ. Jelikož to byl strašný lhář a opravdu mi nestojí za to s ním mít ještě něco společného.
On se teď začal vyhrožovat soudama, že pokud ho nenapíšu do rodnho listu dítěte zaplatím mu za to. A taky vyhrožuje s tím, že se bude soudit o dítě.
Udělám cokoliv proto abych měla dítě u sebe.
Mám strach z toho jeho vyhrožovaní, jelikož si myslím, že on je toho schopný.
Aby se mohl sudit o to byt v rodném listě, tak by si musel nechat udělat testy otcovství že?
A to aby mi vzali dítě, na to nmájí žáden nárok, pokud se o dítě dokážu postarat že?
Nebo jak to je? Děkuji, už jsem fakt zoufala