Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ne nestalo…nemate precerpany treba tydenni limit? nebo v horsim pripade nejaka narizena exekuce apod?? treba byl rozbitej bankomat ![]()
Stalo se mi před rokem. Bankomaty Ge money měli o víkendu poruchu. V pondělí bylo všechno v pohodě, a peníze jsem tam zase měla ![]()
Neplatili jste náhodou kartou někde, třeba v zahraničí nebo na nějakém podezřelém místě? Oni jsou schopni podvodníci kartu zkopírovat a tím pak můžou manipulovat s penězmi na účtu. Nebo neodpovídali jste na nějaký email, který se tvářil jako od vaší banky? Jeden čas se rozesílali podvodné maily, kde byl klient žádán o nějaké informace, ale nebylo to od spořky.
Bohužel je to opravdu možné, pak záleží, zda jste měli nějaká pojištění. ![]()
možné to je, pokud jste nakupovali pres funkci moto kartou - to si prodejce stahuje penize sam z vaseho uctu, taky samozrejme lze vybrat z uctu, kdyz znaji pin (viz bankomaty, kam daji kameru a vidi zadavani pinu) a nakonec jste mohli prekrocit nastaveny limit na vyber
holky pokažený není, já na kartě peníze mám, o exekuci žádné nevíme. Tak uvidíme, co mu řeknou v těch Letňanech a díky
koukam, ze jsme uz dali dohromady vsechny podvody
, jak nevesele
nechci nikoho strasit ale s desetiletou praxi v reseni fraudu u kartovych transakci je mozne uplne vsechno, i vybrat do mrte ucet jen diky cislu PK… ![]()
před půlrokem nám takhle vyčistili konto kluci z mexika, do bankomatu dávají nějakou čtečku, udělají si kopii či co a pak si v pohodě vyberou tvoje peníze kdekoliv jinde, my jsme měli účet v KB, řekli nám že peníze byly vybrány v mexiku kde jsme v životě nebyli, takže nám peníze asi po měsíci vrátili. já jsem z toho byla fakt špatná, už jen ten pocit,že to jde takhle snadno
Tea 24 píše:
před půlrokem nám takhle vyčistili konto kluci z mexika, do bankomatu dávají nějakou čtečku, udělají si kopii či co a pak si v pohodě vyberou tvoje peníze kdekoliv jinde, my jsme měli účet v KB, řekli nám že peníze byly vybrány v mexiku kde jsme v životě nebyli, takže nám peníze asi po měsíci vrátili. já jsem z toho byla fakt špatná, už jen ten pocit,že to jde takhle snadno
Hlavně je zajímavé jak někdo z Mexika může vybrat tvé peníze
.
Co dneska Ti lidi nevymyslí ![]()
AnetinkaKopretinka píše:Tea 24 píše:Hlavně je zajímavé jak někdo z Mexika může vybrat tvé peníze
před půlrokem nám takhle vyčistili konto kluci z mexika, do bankomatu dávají nějakou čtečku, udělají si kopii či co a pak si v pohodě vyberou tvoje peníze kdekoliv jinde, my jsme měli účet v KB, řekli nám že peníze byly vybrány v mexiku kde jsme v životě nebyli, takže nám peníze asi po měsíci vrátili. já jsem z toho byla fakt špatná, už jen ten pocit,že to jde takhle snadno.
Co dneska Ti lidi nevymyslí
to jsem taky nechápala, asi tu měli svoje lidi
Tak presne tohle se stalo kolegyni kdysi v praci. Vybrali ji je z jizni ameriky.
Me se kdysi stalo, ze mi neodeslo pojisteni z uctu a ja si toho nevsimla. Odeslo asi az za pul roku a ja resila, co je to za platbu. Az pri reklamaci v bance jsme platbu indentifikovali.
Takze se uz nedivim nicemu.
Nezoufej, třeba to nebude hned tak strašný. Manželovi se stalo, že měli v bance nějakou poruchu či co a veškeré výběru z bankomatu jeden den zaúčovali dvojmo (stalo se mu to asi třikrát). Pak se taky bankomat tvářil, jako že je účet vybrakovanej (účetně v danou chvíli byl), nicméně banka to pak dala sama do pořádku.
Mě se to teda nestalo, ale zajímá mě, jak to dopadne. Mám taky spořitelnu, tak jestli můžeš, dej vědět co mu řekli.
Zdravím,
před chvilkou šel přítel vybrat peníze z bankomatu (ČS) a přišel naštvaný, že tam nic není - je tam 0… peníze tam byly. Dovolal se na informace a tam mu nic neřekli, jen že musí jet na nějakou jejich pobočku. Jsme z Prahy takže se vydal do Letňan.
Nestalo se vám to někomu náhodou taky a nevíte jestli je možné, aby ten účet někdo mohl vykrást a nenechat tam ani korunu?
Díky za všechny názory