Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
jak já vám to usínání závidím. my musíme zavinovat i po nočním kojení,protože jinak neusne a pustit bílý šum..do toho já mám problémy se spaním..
a pro gambettku - nám to ted dělá taky 2 dny.. ječí, vříská, vynucuje si pozornost… nevím co s ní je… ![]()
orechanda píše:
Já reaguju na to spaní: dokud jsem plně kojila (tj. do 6 měsíců), tak jsem ukládání ke spánku neřešila. Malej se mi budil cca. každý tři hodiny, i v noci, dostal najíst a zase usnul. Pak když jsem začala s příkrmy, tak se mi taky budil, to jsem kojila 1-2× za den a v noci podle toho jak se vzbudil. Po 9. měsíci jsem kojit přestala a na doporučení doktorky: v 8 večer dát mléko, položit do postýlky, dát pusu, říct „dobrou noc“ a odejít. V noci, když začal brečet, tak ho nechat. Nedávat dudlík, flašku, nevstávat k němu. Bylo to pro mě těžký, ale po třech dnech si zvykl. Teď ho dám v osm spát a i když neusne tak si tam povídá a v noci spí bez probuzení.
koukam , ze ty doktori vi vsechno nejlip, ze
. ja teda jsem prostredniho syna taky ucila spat v postylce, ale chodili jsme k nemu a kdyz se v noci probral tak jsem ho sla tesit. to me uplne desi , ze je treba vzbudi zly sen a nemel by je kdo utesit ? fuj, mam husinu ![]()
gambettka píše:
Holky, a nemáte někdo s 3měsíčním mimi problém, že je nespokojené, mrčí, nadává, pláče? Naše malá teď cca 2dny zpět toto začala dělat, navíc si rve ručičky do pusinky, vůbec nevím, co se s ní děje. Už se nesměje, nepovídá, jen na mě křičí a vynucuje si pozornost a v klidu dokáže být jen v náručí a to ještě jen chvíli. Veškeré naučené situace jsou ty tam, večerní ukládání do postýlky je katastrofa, řev, křik, vztekání a přitom dřív usínala krásně. Zkoušela jsem zvednout i dávku UM, ale je to pořád to samé. V noci moc nespí, budí se, kroutí se (ale bolení nemá). Už nevím, co s ní. Poradíte některá?
Zrovna nedávno jsme tady s holkama řešily úplně stejný problém. U nás to bylo totéž - od tří měsíců nespokojený, kníkal, brečel, nikde nevydržel, nedal se zabavit. Nějak se to zlomilo ve 4,5 měsíce a teď je celkem hodný. Podívej se na diskusi „Čtyřměsíční jako vyměněná“ (nevím, jak se sem vkládá link), snad ti pomůže. Hodně štěstí, ať to brzo překonáte.
Manti, moc děkuji. Mrknu
Mě te´d tak trochu sedí v hlavě, jestli jí nezačínají růst zoubky. Strká pěstičky dopusinky, furt jen na levou stranu, má tam bouličku, ale tu samou má i napravo. A když jí projedu po dásničce, tak drží. Ale jinak zničeho nic pláče atd. Tak jak jsem psala výš.
Já taky myslela, že jsou to zoubky. Všechno si strkal do pusiny, slintal jak bernardýn, víc se budil v noci. Taky jsem mu na dásničkách našla nějaké výstupky, ale ty tam má myslím každé dítě, alespoň on je má symetricky na každé straně. Začalo krátce po jeho třech měsících a teď mu za devět dní bude šest měsíců a zub nikde. To by už musel vylézt.
Myslím, že kolem těch tří měsíců je to takové náročné období pro mimča. Mentálně se hodně vyvíjejí, ale fyzicky zatím nemají kapacitu na to vše uplatnit a tak jsou frustrovaní.