Výkup psů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35764
26.10.14 21:47

Tak jinej kraj jinej mrav :nevim: a docela casto se tam meni, nevim jestli to prodaji nebo co s tim delaji.. Jako na jednu stranu papousek nebo pes.. Nevypadaji zle ani podminky nemaji krute podle mne, jen jsou proste v obchode. Stejne jako kralicci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
@Krista0671 píše:
Hnus teda :poblion:@pikola papírové psy do zveráče?? 8o To by mě zajímalo, který „chovatel“ dá své štěně do zverimexu?? :zed:

A to by ses zase divila. Za svoji poměrně krátkou výstavní kariéru jsem zažila už leccos a bohužel, ti největší prevíti bez svědomí pocházeli z řad nejvyhlášenějších chovatelů (pozor, tím nechci říct, že všechny nej chovatelské stanice na tom byly morálně špatně, naopak, přijde mi, že to byl buď jeden nebo druhý extrém).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637

Já doufala, že to bude něco jako projekt, který na to upozorňuje, že tam někde dole bude objasněno, že je to „vtip“. A ono ne. A jestli jste je lustrovali přes rejstřík, tak je to v háji. :|
Je to hnus.
Ale na pokusy se takhle dneska zvířata nezískávají, určitě ne v EU. Je to prostě jen přeprodej, do zveráčů. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4146
26.10.14 21:49
@Sluka píše:
A to by ses zase divila. Za svoji poměrně krátkou výstavní kariéru jsem zažila už leccos a bohužel, ti největší prevíti bez svědomí pocházeli z řad nejvyhlášenějších chovatelů (pozor, tím nechci říct, že všechny nej chovatelské stanice na tom byly morálně špatně, naopak, přijde mi, že to byl buď jeden nebo druhý extrém).

Tak takový člověk si nemůže říkat chovatel :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
26.10.14 21:49
@eva333 píše:
Je to divný, na druhou stranu zvířata na pokusy se podle mne nenakupují tímto způsobem, většinou jsou speciálně chovaná atd., aby byly veškeré doklady o jejich předcích, co tak vím. Manžel má doma jakousi hnusnou knihu o medicínských pokusech na zvířatech, za niž jsem mu už vynadala poté, co jsem do ní nakoukla, takže o tomhle jsem něco zachytila…

Jojo. Dnes je to hlídanější a kontrolovanější. Aspoň v těch vyspělých státech, o ostatních si iluze nedělám. Laboratorní zvířata mají u nás víc práv než laboranti. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
26.10.14 21:50
@pikola píše:
Tak jinej kraj jinej mrav :nevim: a docela casto se tam meni, nevim jestli to prodaji nebo co s tim delaji.. Jako na jednu stranu papousek nebo pes.. Nevypadaji zle ani podminky nemaji krute podle mne, jen jsou proste v obchode. Stejne jako kralicci..

Mně na tom Zverimexu vadí spíš ta druhá poloha. Podmínky tam zvířátka mají víceméně fajn, ale je to velká bouda na lidi.. Ani já se neubránila pocitu „jé, ti jsou roztomilí“.. A to jsem viděla, že tohle, byť papírové, má do ukázkového jedince dané rasy daleko.. Prostě příšerky s PP, které by chovatel jinak asi neudal a nechtěl prodávat přes bazoš.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
26.10.14 21:52
@pikola píše:

Já vím, že je to jinde normální, ale nevíš, jak to mají vymyšlené? Přes noc tam spinkají sami, to bych chápala. Ale přes den? Venčí je někdo? Nebo jsou v režimu králík?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
26.10.14 21:52
@Krista0671 píše:
Tak takový člověk si nemůže říkat chovatel :pocitac:

Viděla jsem jednou na výstavě chovatelskou „legendu“ jednu z prvních chovatelek konrétního plemene u nás, jak tam má na stole pár vyložených příšerek už od pohledu, a hloučku kolemstojících obdivovatelů vysvětluje, jak to jsou krásná štěňata s předpoklady výstavních úspěchů :zed: :zed: :zed: Docela jsem se smála, když jsem si představila, jak tyhle critters jednou naběhnou do kruhu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
26.10.14 21:56

Já jsem tam nic o výzkumech nenašla. Jen že se zvířata přeprodávají do eu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
26.10.14 21:57

Všechno bych snad ještě zkousla, ta idea, že najdou štěněti páníčka není sama o sobě tak hrozná (pokud zavřeme oči před těmi souvislostmi), ale co mě tam nejvíc dráždí je ta věta o možnosti pravidelného výkupu. Brrr, množírny. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
26.10.14 21:58
@Litta píše:
Já vím, že je to jinde normální, ale nevíš, jak to mají vymyšlené? Přes noc tam spinkají sami, to bych chápala. Ale přes den? Venčí je někdo? Nebo jsou v režimu králík?

Tys neviděla istanbulský bazar - to bys byla šťastná za podmínky zvířat ve Zverimexu.. Štěňata mají svoji ohrádku, pelíšek, misku s vodou a nějakou tu hračku, prodavačky je milují, takže je občas chodí mazlit, do toho chodí děti a lidi je aspoň pohladit.. Když se vyčůrají, prodavačka setře podlahu..
V Istanbulu je štěně v kleci, bez vody, bez jídla (aby se nevyměšovalo, protože těch klecí je třeba pět nad sebou) o rozměrech tak, aby se tam sotva postavilo, což stejně neudělá, protože tam umírá na dehydrataci a jiné problémy.. Už od pohledu je vidět, že jim nezbývá moc dní života a potvrzeno místním veterinářem, skutečně se po koupi podaří zachránit jen minimun z nich, většinou s trvalými následky na zdraví - a tohle chce do EU :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
26.10.14 22:00
@Sluka píše:
Tys neviděla istanbulský bazar - to bys byla šťastná za podmínky zvířat ve Zverimexu.. Štěňata mají svoji ohrádku, pelíšek, misku s vodou a nějakou tu hračku, prodavačky je milují, takže je občas chodí mazlit, do toho chodí děti a lidi je aspoň pohladit.. Když se vyčůrají, prodavačka setře podlahu..
V Istanbulu je štěně v kleci, bez vody, bez jídla (aby se nevyměšovalo, protože těch klecí je třeba pět nad sebou) o rozměrech tak, aby se tam sotva postavilo, což stejně neudělá, protože tam umírá na dehydrataci a jiné problémy.. Už od pohledu je vidět, že jim nezbývá moc dní života a potvrzeno místním veterinářem, skutečně se po koupi podaří zachránit jen minimun z nich, většinou s trvalými následky na zdraví - a tohle chce do EU :poblion:

Tak o tom žádná. To bych mohla srovnávat s lovem psů na maso. To jsme prostě mimo. Já řeším západo a středoevropský zverimex a podmínky psů, o kterých si myslím, že by nemuseli být 24 hodin ve výloze. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
26.10.14 22:02

:zed: :zed: nevšimla, ovšem překvapily mě tu i jiné placené inzerce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
26.10.14 22:03
@Tiger-lily píše: :zed: :zed: nevšimla, ovšem překvapily mě tu i jiné placené inzerce

Já mám reklamy bloklé, ale Ježíška jsem i okomentovala. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
26.10.14 22:05
@Litta píše:
Já mám reklamy bloklé, ale Ježíška jsem i okomentovala. :mrgreen:
:zed: :zed: nevím, co je ježíšek, ale mám dojem, že se tu inzerují i houna na okně
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová