Vyloučení z mateřské školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6638
7.3.16 12:50

U nás to tak je, že pokud je dítě dlouhodobě nemocné, přijme se jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
7.3.16 12:50
@Anonymní píše:
Duvod vim. duvod je nedochazeni do ms.pry uz musi nabidnout misto jinemu, kdyz nechodi a ja mam jit znovu k zapisu

a platila si plné školkovné za tu dobu co tam nebyl nebo zkrácené? pokud plné tak bych se na to odvolala..prostě platíš a je jedno jestli tam dítě je nebo ne…( případně řekni řediteli že se odvoláš na město -kraj )..pokud si platila zkrácené, tak myslím že to důvod je..

• Citovat
  • Upravit
Billi
7.3.16 12:56

Syn chodil v září a pak šel až v únoru a nebyl problém. Platíme, je nahlášeno proč. Pokud to je ze zdravotních důvodů, tak to nikomu nevadí. Nemůže kvůli mladšímu sourozenci, měl to „zakázané“ od lékaře.
Zeptala bych se, kde to je podložené. Pokud to není nikde uvedené, obrátila bych se na zřizovatele.

• Citovat
  • Upravit
258
7.3.16 12:59

Není možné že tam chtějí protlačit někoho známého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.3.16 13:01

Jako na tohle snad právo nemají, pokud jsi platila…bych chtěla vrátit to školný od listopadu, v tom případě, když ti neřekli, že to platíš zbytečně, a vyhodí ho :nevim: nám vloni syn nechodil od asi 10.12 do půlky dubna, to byl jeden den, a pak zase měsíc doma, protože jsme zjistili, že jim tam furt koluje spálová angína, a my měli dost plánů na cestování, a doma mimčo. za durhý pololetí byl 10 krát, a nikdo nic neříkal. teď už mám kluky taky od půlky ledna doma, letos byli asi 4 krát zatím..nejprve neštovice, čekání na další neštovice, pak na další, který nedorazily, pak kašel, pak doktoři 2, a na 3 dny jsme si říkala, že to nemá cenu, protože teď jarňáky, a příští týden máme jiný plány.. takže celkově máme taky sváteční školkáčky, a dokud platím, nikdo nic nenamítá, učitelky jsou asi rády, že mají míň práce :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
7.3.16 13:08

Dcera taky nechodila od zari az do ledna, byla omluvena kvuli vazne nemoci a pak normalne nastoupila. Skolkovne po mne ani nechteli. (Ja ho posilala, ale hospodarka mi ho pak vsechno vracela) :nevim:

To je fakt pristup. Taky bych se nedala.

• Citovat
  • Upravit
72725
7.3.16 13:11
@Anonymní píše:
Dobry den, pouziju anonym, aby mi v ms nenalozili… syn tri roky od zari byl v ms mesic, pak stale nemocen takze nechodil. zaplacene skolkovne i zalohy na jidlo mame na celej rok, ale dnes mi volal reditel ms, ze ve stredu si mam vyzvednout papir ze byl syn vyloucen proto ze do ms nechodi. omluven je, zaplaceno je, ve skolkovem radu nic takoveho neni a musi znovu k zapisu kde si myslim ze uz ho nevemou:(.maji na to pravo?:(.diky

okamžitě bych tam zašla, případně řešila se zřizovatelem. častá nemocnost není důvodem pro to, aby to dítě vyloučili. Kor pokud pravidelně platíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
7.3.16 13:13

Teď mě napadá, že pokud to máš lékařsky ověřené, že opravdu byl doma kvůli nemoci, mohli by to být i proti nějakému zákonu, či nějaký přestupek…Vem si kolik je nemocí, co jsou na delší léčení…to se jako pak každá máma má bát? To je jako kdyby sis platila každý měsíc pojistku na auto a najednou ti řekli že ti nezaplatí plnění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.3.16 13:16

A byl omluvený? U nás je to taky tak, myslím, že je tam něco ve smyslu, že po měsíci neomluvené absence je možné dítě vyloučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6980
7.3.16 13:17

Jestli to dobře chápu, tak nejvíc ti asi vadí, že myslíš že příšto rok ho nevezmou? Obě školky o které se zajímám mají celkem striktně daná pravidla, kterými se musí řídit při přijetí a asi není úplně snadné to obejít, obzvlášť pokud už bude 4letý a myslím že obdobně to funguje ve všech státních školkách. Pokud potřebují uvolnit místo pro jiné dítě a ty tam syna už dávat nechceš, tak se zkus ředitele zeptat zda není možné přenechat vaše místo formou smlouvy s dotyčnou maminkou. Známá takhle měla syna ve školce-jiná maminka, která potřebovala k dítěti asistenta jí přenechávala místo na dva dny v týdnu, kdy neměli asistenta placeného a dítě tam bez něj být nemohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@smurfka píše:
a platila si plné školkovné za tu dobu co tam nebyl nebo zkrácené? pokud plné tak bych se na to odvolala..prostě platíš a je jedno jestli tam dítě je nebo ne…( případně řekni řediteli že se odvoláš na město -kraj )..pokud si platila zkrácené, tak myslím že to důvod je..

V zari sem zaplatila na celej rok tedy do cervence a kazdej mesic platim jeste zalohy 200kc na jidlo ktere mi jako jedine vrati.

• Citovat
  • Upravit
101751
@Anonymní píše:
Ano to sem chtela i bez vraceni penez ale musime ted podepsat vyhazov a jit znovu k zapisu

Nic bych mu nepodepisovala, jestli chce, tak ať si to ráčí poslat poštou… a pak řešila odvolání / stížnost u zřizovatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.3.16 13:18

Tak není v právu, okamžitě se bych se odvolala, vyloučit ho můžou jen pro hrubé porušení, tím je neplacení školkovného, z nedocházky je omluven. V žádném případě bych ho nenechala vyloučit. Zkouší to, takže okamžitě odvolání a na zřizovatele s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
7.3.16 13:19
@Anonymní píše:
V zari sem zaplatila na celej rok tedy do cervence a kazdej mesic platim jeste zalohy 200kc na jidlo ktere mi jako jedine vrati.

To si deláš pr*el ne? Oni ti jako nechtějí vrátit ani za ty měsíce co teprve budou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
7.3.16 13:21
@Anonymní píše:
V zari sem zaplatila na celej rok tedy do cervence a kazdej mesic platim jeste zalohy 200kc na jidlo ktere mi jako jedine vrati.

a opravdu to bylo školkovné? teda neznám školku kde se platí školkovné na celý rok dopředu..mi teda dávali částku nějakou jakoby na celý rok - ale byla to záloha právě třeba proti nezaplacení, že se to vezme z té zálohy, ale určitě to nebylo školkovné a navíc na celý rok..
Pokud máš zaplacené opravdu školkovné, výpověd nepodepisuj a zjisti si nejprve u zřizovatele jestli je toto možné a zákonné a pak se zařid

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML