Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám dojem, že důvodem pro ukončení (není to formulované jako vyloučení v bílé knize) je: neplacení úplaty za pobyt ve školce; déle než 14 dní trvající neomluvená absence; hrubé porušení školního řádu (typu rodič vodí/vyzvedává dítě opakovaně pozdě, vyzvedává je opilý atp); stav, kdy školka nedokáže zaručit bezpečí dítěte a dětí (na to lze navlíknout, pokud je např. dítě s nějakou formou mentální retardace bez asistenta nebezpečné sobě či(i) ostatním). Toliko zákon, pokud jsem něco opomněla, omlouvám se.
@vodolejka V tom bytě by taky mohl bydlet někdo jiný a ty by sis mohla na podzim hledat jiný…
@j.a.n.i1 píše:
@vodolejka V tom bytě by taky mohl bydlet někdo jiný a ty by sis mohla na podzim hledat jiný…
a nemusela by mít výdaje za nájem ![]()
A bydlela bych zadarmo pod mostem, dyť podzim je ještě teplý poslední roky ![]()
@vodolejka píše:
A bydlela bych zadarmo pod mostem, dyť podzim je ještě teplý poslední roky
no letos 27.12 u nás bylo 14 stupňů, svítilo sluníčko, dalo by se i stanovat.
@DankaF píše:
Oni chtějí at si sama napíše ukončení. Jáá bych se vsadila že vědí že na to nemají nárok, jinak by jí obeslali sami. Věřím že chtějí pro někoho její místo
Presne tak, mam pocit ze mam jen uvolnit misto pro nekoho kdo je kamarad…pujdu tam tedy zitra a reknu v ms, ze pokud sem neco porusila, at me vyhodi oni pisemne..skolni rad na web strankach sem koukala maji vsechny statni skolky stejne a stejny ma i nase ms na web strankach, nic o vyhozeni tam neni:().ty penize za tri mesice zpet nechci, at nas klidne ted vyhodi a vemou az v zari kdy bude mit po operaci, ale to taky nechteji..(:
@Anonymní píše:
Presne tak, mam pocit ze mam jen uvolnit misto pro nekoho kdo je kamarad…pujdu tam tedy zitra a reknu v ms, ze pokud sem neco porusila, at me vyhodi oni pisemne..skolni rad na web strankach sem koukala maji vsechny statni skolky stejne a stejny ma i nase ms na web strankach, nic o vyhozeni tam neni:().ty penize za tri mesice zpet nechci, at nas klidne ted vyhodi a vemou az v zari kdy bude mit po operaci, ale to taky nechteji..(:
Tak Tereza našla ten paragraf takže se na něj odkaž…nenechej se vyhodit
@aleba píše:pri klasicke nemoci kdy byl tri dny a pak dva dny zvracel ho omlouvala sousedka -ucitelka.po delsi nemoci v prosinci sem ho omlouvala emailem a na novy rok sem podepsala papir v ms ze bude delsi dobu doma kvuli operaci.
Ted jeste jak maminka dokáže že malého omluvila, aby pan reditel nezkousel trvdit, že to neni pravda
@Anonymní píše:
pri klasicke nemoci kdy byl tri dny a pak dva dny zvracel ho omlouvala sousedka -ucitelka.po delsi nemoci v prosinci sem ho omlouvala emailem a na novy rok sem podepsala papir v ms ze bude delsi dobu doma kvuli operaci.
Tak to vypadá dobře…
@terinka4444 píše:
@SIMONA1234 přijde mi hrozné, první dítě prošlo školkou tři roky, druhé už půl roku a nikdy jsme neměla v ruce důkaz o omluvě dítěte. Ani nevím, jestli někdo jiný ano, když vím absenci dopředu, tak to prostě řeknu učitelce, že dcera příští týden nebude, když je nemocná nebo nedorazí do školky, tak voláme ráno před osmou, aby jí odhlásili obědy, že nedorazí, že třeba má teplotu a čekáme, co z toho bude, a až se uzdraví, zase přijde. Jak bych tohle dokázala? Nikdo z nás rodičů neomlouvá mailem ani SMS, voláme na pevnou linku školky. Nikdy by mě nenapadlo, že by nás mohla školka „podrazit“
to máte fajn s tím voláním ráno že ten den nebudete mít oběd - tudíž ho neplatíte..já klidně zavolám v sedm ráno, ale na ten den mi oběd už neodhlásí..takže platím jídlo na celý den i když tam není ( je možno si ho vyzvednout, ale většinou mi to nevychází, když je třeba jednodenní nemoc a tak ). Musíme volat den dopředu a pak se oběd odhlásí, jinak ne ![]()
@smurfka my taky první den absence obědy platíme, někdy se daří ho vyzvednout.
@matkabagristy píše:
@smurfka my taky první den absence obědy platíme, někdy se daří ho vyzvednout.
je to ale na nic..když někde to jde odhlásit ještě ten den, proč jinde to nejde..jo je to blbá pajcka na den i se svačinama, ale i tak.. ![]()
@smurfka píše:
to máte fajn s tím voláním ráno že ten den nebudete mít oběd - tudíž ho neplatíte..já klidně zavolám v sedm ráno, ale na ten den mi oběd už neodhlásí..takže platím jídlo na celý den i když tam není ( je možno si ho vyzvednout, ale většinou mi to nevychází, když je třeba jednodenní nemoc a tak ). Musíme volat den dopředu a pak se oběd odhlásí, jinak ne
Toto nechápu…normuje se ráno před vařením. Kuchařky jsou ve školce tak do 15-15,30 (po svačině odcházejí) a pokud odhlásíš dítě na zítra třeba v 16,30 jak si přijdeš pro dítě, tak tam stejně na normování nejsou…už jsou doma a normují ráno. ![]()
U nás se omlouvá do 8,00 hod. (na ten den)pak kuchařka nanormuje a vaří…
@smurfka U nás to jde odhlásit ještě ten den, jak dětský, tak dospělý.