Výlučná péče a očkování covid

Anonymní
22.10.21 20:12

Výlučná péče a očkování covid

Zdravím,
chtěla jsem se zeptat. Mám dceru 2,5 roku ve vylucni péči a tak nějak se obávám aby její otec na vlastní uvážení dcerku nenechal bez mého souhlasu naockovat. Sama lékařka- pediatr mi řekla, že to u takto malého dítěte nedoporučuje. Dcerka si covidem prošla bez příznaků apod. už před rokem tudíž mi to též v jejím věku přijde nevhodné, ale jelikož její otec s očkováním souhlasí v tom smyslu, že by ho nejraději udělal povinné tak mám strach aby ji sám v době kdy je s ní nevzal a nenechal naockovat. Zjisti tam vůbec, že ji nemá ve stálé péči a chtějí po něm nějaký doklad kdyztak? Jak to celé funguje?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
22.10.21 20:13

Vzhledem k tomu, že v tomto věku ji naočkovat nemůže, tak nemáš co řešit :think: nebo kolik jí je?

Příspěvek upraven 22.10.21 v 20:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
22.10.21 20:13
@Anonymní píše:
Zdravím,
chtěla jsem se zeptat. Mám dceru 2,5 roku ve vylucni péči a tak nějak se obávám aby její otec na vlastní uvážení dcerku nenechal bez mého souhlasu naockovat. Sama lékařka- pediatr mi řekla, že to u takto malého dítěte nedoporučuje. Dcerka si covidem prošla bez příznaků apod. už před rokem tudíž mi to též v jejím věku přijde nevhodné, ale jelikož její otec s očkováním souhlasí v tom smyslu, že by ho nejraději udělal povinné tak mám strach aby ji sám v době kdy je s ní nevzal a nenechal naockovat. Zjisti tam vůbec, že ji nemá ve stálé péči a chtějí po něm nějaký doklad kdyztak? Jak to celé funguje?

tak myslím, že zatím nemusíš mít strach. Zatím se uvažuje o schválení vakcíny pro děti od 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.21 20:14

@martina.se fakt? Já myslela, že to je (zatim) dobrovolne a že rodič může o tomto rozhodnout. Tak to jsem v klidu…a od kolika let by ji mohl dát očkovat?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.21 20:15

@Lucka1111 díky díky. :palec:

• Citovat
  • Upravit
72725
22.10.21 20:17
@Anonymní píše:
@martina.se fakt? Já myslela, že to je (zatim) dobrovolne a že rodič může o tomto rozhodnout. Tak to jsem v klidu…a od kolika let by ji mohl dát očkovat?

Aktuálně 12 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
22.10.21 20:18
@Anonymní píše:
Zdravím,

Svěření do Pece nijak neovlivňuje právo rozhodovat o zdravotní péči o dítě. Takže v tomto směru jste si rovni. Může to samé, co ty. Z hlediska práva můžete oba dítě naockovat pouze se souhlasem druhého. Nicméně, z pohledu zdravotnického zarizeno- pokud nemá jasný nesouhlasím druhého rodiče, má se za to, ze rodiče postupují v souhlasu. Takže dítě by napckpvali a nezjistili, zda souhlasíš a kdo má dítě v péči.
Nicméně děti se v tomhle věku neockuji, tak nevím, co blbnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.10.21 20:18
@Anonymní píše:

A jinak souhlas stačí u jednoho zákonného zástupce. ja mám kluka taky ve výlučně, ale nikdo nezjišťoval, rozsudek jsem nepotřebovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
22.10.21 20:23
@Anonymní píše:
Zdravím,

Doktorka ti řekla, že to „nedoporučuje“ :jazyk:

Ses ji zjevně neptala, viď 😁 jinak by ti řekla, že se očkuje od 12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
22.10.21 20:44
@Anonymní píše:
Zdravím,

Doktorka ti nedoporučuje očkování dítěte ve věku, kdy to ani nejde? Ale jdi ty brepto. :roll: Tenhle výmysl raději nešiř dál, je to k smíchu.

• Citovat
  • Upravit
33005
22.10.21 21:10

Slušná hysterie, když se aktuálně očkují děti nad 12 let. :roll:
A jinak to že ji máš ve vyhradni peci fakt neznamená, že otec dítěte nemůže vzít děcko k doktorovi a nechat naočkovat.
Stejně tak ji může vzít je kadeřnici, na colu, nechat svézt na ponikovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.21 21:28

@Parninas ano. Když se začínalo očkovat a ptala jsem se tak mi to řekla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.21 21:29

@Svistice jak můžete srovnavat očkování s jízdou na ponikovi, colou apod. :think:

• Citovat
  • Upravit
Parninas
22.10.21 21:30
@Anonymní píše:
@Parninas ano. Když se začínalo očkovat a ptala jsem se tak mi to řekla.

No to víš že jo. Paní doktorka asi neví od kdy se očkuje. A teď tu o karkulce.

• Citovat
  • Upravit
33005
22.10.21 21:31
@Anonymní píše:
@Svistice jak můžete srovnavat očkování s jízdou na ponikovi, colou apod. :think:

Evidentně jsi nepochopila. Otec ma k tomu dítěti úplně stejná práva jako ty. Rodič jako rodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek