Očkování Covid-19 při kojení

2
19.10.21 10:59

Očkování Covid-19 při kojení

Zdravím,
Na tohle téma jsem nenašla žádnou již založenou diskusi, snad jsem nějakou nepřehlédla. Chtěla bych se zeptat, zda některá z Vás řešila očkování na Covid 19 v průběhu kojení. Očkovat se začalo v době, kdy jsem byla těhotná a to jsem rovnou zavrhla. V tuto chvíli však začínám uvažovat nad očkováním, jelikož se bojím, že jako neočkovaná mohu prcka zbytečně ohrozit. Navíc brzo přijde doba, kdy budeme chtít jít třeba na plavčo nebo tak a všechno bude s očkováním krapet jednodušší. To že mám strach sama za sebe, je na jinou diskusi, ale teď by mě zajimala zkušenost ohledně toho dítěte, zda mu nemohu ublížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2353
19.10.21 11:04

Já jsem se očkovala a kojím. Vše v pořádku. Ještě jsem se na to ptala v očkovacím centru doktora a prý to není problém. A na stránkách ministerstva dokonce píšou, že tak můžeš dítěti předat protilátky.

Prosím, nezajímá mě ničí názor na očkovat/neočkovat. Nebudu s nikým diskutovat, jestli jsem udělala dobře nebo špatně. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.10.21 11:12

@Modra1 děkuju za reakci. Taky sem se sháněla a všude píšou že je to v pohodě, ale právě jsem chtěla konkrétní zkušenosti nikoli jen statistiky a čísla :) takže moc děkuju. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.10.21 11:14
@Ma-tilda píše:
Zdravím,
Na tohle téma jsem nenašla žádnou již založenou diskusi, snad jsem nějakou nepřehlédla. Chtěla bych se zeptat, zda některá z Vás řešila očkování na Covid 19 v průběhu kojení. Očkovat se začalo v době, kdy jsem byla těhotná a to jsem rovnou zavrhla. V tuto chvíli však začínám uvažovat nad očkováním, jelikož se bojím, že jako neočkovaná mohu prcka zbytečně ohrozit. Navíc brzo přijde doba, kdy budeme chtít jít třeba na plavčo nebo tak a všechno bude s očkováním krapet jednodušší. To že mám strach sama za sebe, je na jinou diskusi, ale teď by mě zajimala zkušenost ohledně toho dítěte, zda mu nemohu ublížit.

Do toho bych šla hned. Vždyť můžeš malýmu třeba předat i nějaký protilátky. Nebude to asi žádný nářez, ale lepší než drátem do oka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
19.10.21 11:22

@Ma-tilda Ja jsem řešila to samé, ptala jsem se více doktorů ( u očkování, gynekologa..). Bylo mi řečeno, že se nesmím cítit oslabená ( přece jenom kojení hlavně ze začátku může matku oslabit), jinak je to ok. Miminku mohu předat protilátky. Šla jsem a vše v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
19.10.21 11:33

Já taky kojila a v pohodě. Akorát byl masakr po druhe davce me bolela tak ruka, ze jsem malou neudrzela pri kojeni :nevim: :poblion: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
19.10.21 11:38
@jary1 píše:
@Ma-tilda Ja jsem řešila to samé, ptala jsem se více doktorů ( u očkování, gynekologa..). Bylo mi řečeno, že se nesmím cítit oslabená ( přece jenom kojení hlavně ze začátku může matku oslabit), jinak je to ok. Miminku mohu předat protilátky. Šla jsem a vše v pohodě.

Posledni tri roky jsem bud tehotna, nebo kojim, nebo oboje, telo uz je znacne vycerpano, citim to na sobe. Takže s takovou logikou bych se neockovala jeste tak dva roky :nevim: Na ockovani jsem sla dva mesice po porodu a jediné, co me trochu mrzi, ze jsem nekojila v te dobe uz staršího, ze by taky nejaky protilatky dostal.
Ockovani kojicich matek neni absolutně nic proti nicemu. A vyhody vyznamne prevysuji rizika i u tehotnych zen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
19.10.21 11:39

Já jsem se nechala naockovat při kojení, ale už teda dcera měla necelé 2 roky, takže žádný kojenec :).
Dr v ockovacim centru to schvalovala a i co jsme četli doma nějaké studie, mělo by to být OK, prý by se MM mohly předat i nějaké protilátky. Jinak dcera byla úplně v pohodě, mně po 2. dávce jeden den nic moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
19.10.21 11:59

Já byla při kojení, první dávku jsem měla hned pár dní po porodu, druhá byla myslím po 3 týdnech. Po první dávce úplně v pohodě, po druhé jsem se ten následující den cítila trochu nachcípaně a unaveněji, pak už ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
19.10.21 12:13

Nechala jsem se naočkovat a kojím, více doktorů mi řeklo, že předám synovi protilátky, tak jsem do toho šla. Jinak jsem si musela vzít pár hodin po očkování Paralen, abych byla schopná v noci vstávat, jinak ok. :palec:
Jinak před pár dny byla v televizi Nova reportáž, že se matka 10 měsíčního chlapečka nenechá očkovat, protože kojí. Řešilo se, že chudák musí platit za testy, když chodí se synem třikrát týdně do herničky… :roll: Když jsem to slyšela, tak mi šel mráz po zádech. Pokud ty protilátky přes mléko projdou, tak není co řešit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.10.21 12:17
@Ma-tilda píše:
Zdravím,
Na tohle téma jsem nenašla žádnou již založenou diskusi, snad jsem nějakou nepřehlédla. Chtěla bych se zeptat, zda některá z Vás řešila očkování na Covid 19 v průběhu kojení. Očkovat se začalo v době, kdy jsem byla těhotná a to jsem rovnou zavrhla. V tuto chvíli však začínám uvažovat nad očkováním, jelikož se bojím, žejako neočkovaná mohu prcka zbytečně ohrozit. Navíc brzo přijde doba, kdy budeme chtít jít třeba na plavčo nebo tak a všechno bude s očkováním krapet jednodušší. To že mám strach sama za sebe, je na jinou diskusi, ale teď by mě zajimala zkušenost ohledně toho dítěte, zda mu nemohu ublížit.

Na tohle bych uplne nespolehala, muzes to roznaset i jako ockovana.

Matne si vybavuju par prispevku tady, ze po ocku se par dni neco delo, ale uz si nevybavim co - neco jako horsi spani, horsi jidlo, uz fakt nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
19.10.21 12:34

Já kojim a očkovat se nechci. Jednak je starost o domácnost a děti převážně na mne, takže kdybych lehla po ockovani, byla by to úplně zbytečná komplikace, jakoze se to stát muže. A jak bych pak kojila s horeckama a zimnici? Spoustu mých známých ockovani skolilo, tak se do toho nehrnu, jsem poseroutka. Covid jsem měla coby těhotná ve třetím trimestru, tak snad dite nějaké protilátky má a třeba mám i já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.10.21 12:37

Na první dávku očkování jsem šla, když měla dcera cca 2,5 měsíce. Druhá dávka po 3 týdnech. Vše při plném kojení, bez jakýchkoliv komplikací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4388
19.10.21 12:44

@Ma-tilda taky jsem se ockovala při kojení, byla jsem upozorněna, že dítě nějaké protilátky dostane i kojením. Ani já, ani malý jsme neměli reakci. Jen mne bolel sval v místě vpichu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.10.21 12:46
@Lucie_Sx píše:
Na tohle bych uplne nespolehala, muzes to roznaset i jako ockovana.Matne si vybavuju par prispevku tady, ze po ocku se par dni neco delo, ale uz si nevybavim co - neco jako horsi spani, horsi jidlo, uz fakt nevim.

Ty nezklameš. Vždycky u očkovacích diskuzí přiběhneš s tím „někde jsem četla, že…(nějaká hrůza), ale na podrobnosti už si nevzpomenu.“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek