Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
přijde mi to divný, a když už by do toho teta šla, tak aby fakt ten obecní byt byl opravdu k odkupu, nám město Praha 10 taky slibovalo že byty odprodá a ted je to ve stadiu že ani omylem.¨
nevím asi bych se zeptala v jiné realitce jak se na to koukají oni, zda je to vůbec možné.
No tak v první řadě bych se poradila s právníkem !
Podle tvého popisu mi to přijde jako podvod - přijde o DB a získá obecní
![]()
Teta chce do většího ? Ve větším bytě bude větší nájem, obzvláště v obecním bytě - čím víc m2, tím dražší.
Chtějí ji doplatit, protože ona vlastně prodá vlastní byt a dostane jen nájem s teoretickou možností odkupu bytu. Obecní byt jít do privatizace může, ale nemusí. Když jí nabídnou konkrétní byt, může si jednoduše zjistit, jestli má obec v plánu byt prodat a za kolik. Jenže z toho taky může sejít. Já bych do něčeho tak riskantního nešla nikdy. A jak na tetu realitka přišla?
Dobrá by byla porada s právníkem a jinou realitkou, jestli takové služby také nabízí a za jakých podmínek. Mě osobně to přijde příliš riskantní.Realitka nemůže zajistit, že město opravdu byt odprodá a zejména ne za tu cenu!
Jsou to koumáci…jen tak niksdy nic není. Nešla bych do toho…S obecními byty to je dneska na pováženou, třípokoják ani neužije..Ať je radši tam kde je..
No, nevím kde to nedávno bylo -černé ovce? - a tam realitka nabídla za výměnu dům s tím, že našla už kupce na byt a pak, že se dořeší barák. No majitelé zůstaly bez bytu i domu - už nevím jak to přesně bylo, ale realitka snad prodala dům, kde někdo bydlel - takže chudáci ještě platili i hypotéku. Každopádně bych nic zatím nepodepisovala, nejdřív se s někým poradit.
Chtela bych se zeptat vas co si myslite o tomhle? Moje teta bydli v Praze v 1+1. Byt je druzstevni, splaci anuitu, chybi ji asi cca 200tis. Ted si nasla nejakou realitku, ktera ji nabidla vymenu tohoto bytu za vetsi 3+1 ke kteremu by ji jeste dala cca 600tis.kc. Ten vetsi byt do ktereho by se nastehovala je obecni a pry ho bude obec prodavat za tech cca 600tis.kc.
Ja tomu vubec nerozumim, ale co takhle vim, tak vzdycky se za vetsi byt pri vymene doplacelo, ne?
Pripada mi to jako blbost a proste asi jen teta proda ten svuj druzstevni byt za 600tis (tezce pod cenou) a realitka ji soupne do nahradniho (obecniho) bytu. V dnesni dobe bych se tomu ani nedivila.. Jak tato vymena pusobi na vas?