Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky prosím poradte mi, mám tady eura.Na naše peníze asi 5000kč. Chtěla bych to vyměnit, v bance si za to něco berou?
Nemám v okolí nikoho kdo by mi je vyměnil nebo je chtěl.
díky moc
V bance je poplatek, ale zase 100% jistota, že nedostaneš padělěk. Taky kurz bývá malinko výhodnější. Zase jim to ale vykompenzuje ten poplatek. Je to prašť jako uhoď ![]()
Už nikdy bych do banky nešla vyměnit eura. Vzali mně 790kč za výměnu. Raději půjdu do směnárny, kde si neúčtují poplatky za výměnu a ještě když budu mít na 25000kč tak bude výhodnější kurz.
@Dvojk No on se ten poplatek odvíjí od toho, kolik měníš… Já měnila letos kuny a vzali mi poplatek ve výši 2%.
Každopádně jsem našla zajímavý článek. Sice z roku 2014, ale třeba mají tuhle akci banky i letos…
@pomeranca ne, ve směnárně pozor! Většina má velký poplatek a musíš smlouvat.
Radím do banky a na netu zjistit aktuální kurz
@Dvojk píše:
Už nikdy bych do banky nešla vyměnit eura. Vzali mně 790kč za výměnu. Raději půjdu do směnárny, kde si neúčtují poplatky za výměnu a ještě když budu mít na 25000kč tak bude výhodnější kurz.
ale berou si poplatky! Když měníš na koruny tak vždycky, málokterá směnárna si nebere poplatek při výměně na český. Leda bys hned začaala smlouvat
@g.sandova píše:
ale berou si poplatky! Když měníš na koruny tak vždycky, málokterá směnárna si nebere poplatek při výměně na český. Leda bys hned začaala smlouvat
A když si neberou poplatky, tak bývá nevýhodný kurz.
Poplatky ve směnárně?
To jsem zažila někdy před xx lety. Minulý rok jsem chodila měnit eura pravidelně (příjem z ciziny), směnárna jednoznačně měla výhodnější kurz a bez poplatků. Dostala jsem VIP kurz, ale i bez něj by to bylo výhodnější.
Manžel vozí eura z práce v Německu a nenapadlo by mě jít do banky. Máme tu směnárnu, která má kurz lepší než banka a kolikrát i V. I.P. směnárna a poplatek 0. A po pravdě směnáren s poplatkem je už snad minimum. Spíš se musí hledat dobrý kurz. Na staromáku měla jedna u metra 24,5 a o ulici dál 26,4. To už je rozdíl…
Měním eura vždy ve směnárně. Většinou větší částky, bez problemu. ![]()
Muz taky chodí jen do smenarny.
Eura v bance vybere, má jeden výběr měsíčně zdarma, jde proměnit a vrátí na účet koruny.
Měnila jsem te%d kuny v bance, bez poplatku. Nevím, co všechny strašíte - stačí se podívat do sazebníku banky.
Směnárny, co se poplatku týče, tak to taky není pravda. On je totiž často poplatek započítán v kurzu
Půjdete-li v Praze do „vyhlášené“ sítě směnáren, tak za euro máte 17-18,– (a to se vyplatí!).
@zvidavajanca píše:
Měnila jsem te%d kuny v bance, bez poplatku. Nevím, co všechny strašíte - stačí se podívat do sazebníku banky.Směnárny, co se poplatku týče, tak to taky není pravda. On je totiž často poplatek započítán v kurzuPůjdete-li v Praze do „vyhlášené“ sítě směnáren, tak za euro máte 17-18,– (a to se vyplatí!).
u nás ve směnárně 26,70,ověem ne v Pze ![]()
@zvidavajanca co to mas za smenarnu??? A to se uzivi? Muzes napsat, co je to za smenarnu? To me zajima…
U nas byl nejmensi, co jsem zazila, 26,30 a to byl v te dobe vyssi nez kdekoli jinde. Bezne 26,50-27.