Výměna zámku a osobní věci v bytě

93
7.11.11 11:10

Výměna zámku

Dobrý den,
Moc prosím o radu. Mám kamarádku v těžké životní situaci. Po osmi letech jí bohužel ztroskotal vztah s přítelem (nejsou oddáni). Byť vše nasvědčovalo tomu, že se snad rozejdou v klidu, opak je pravdou. Dle mého velkou roli hraje jeho momentální „zamilování se“ do nové mladší slečny, působí to na mě jako ukázkový příklad toho, jak to vypadá, když chlap chytne druhou mízu. Problém je, že spolu mají 2 malé děti. On jí požádal, aby se co nejdříve odstěhovala. Kam, za co (je na mateřské) se dvěma dětma narychlo jaksi neřeší. Ona spí už týden po příbuzných, nechce ho potkávat, přirozeně jí to stresuje. S pomocí rodiny sehnala penízky na kauci, sehnala byt. Včera ale jela dětem do bytu pro nějaké věci a ejhle…vyměněné zámky, on jí nezvedal telefon…Do bytu se dostala až po několika hodinách nahánění ho, za doprovodu policie. On jí oznámil, že komunikovat s ní bude dál jen přes právního zástupce. Ona dnes potřebuje přestěhovat všechny své věci do nového bytu, který dnes převzala. On jí ale řekl, že neví, jestli jí umožní přístup do bytu. Jak já ho znám, dělá naschvály a neklapne to. Ona už je tak zoufalá, chce dnes už v klidu spát s dětmi v novém bytě, potřebuje přestěhovat zařízení bytu, které je její, postýlky….je rozhodnutá, pokud ji on nepustí do bytu {v podstatě on se vrací z práce až večer a poslední dobou ani to ne, zřejmě lítá někde s novou slečnou), odvrtat zámky. Má na to právo?Jaké problémy by z toho mohla mít?Byt je psaný na něho, ona tam má trvalé bydliště, žijí 8 let ve společné domácnosti…Věci, které chce odvézt, má od své matky, která je schopná to dosvědčit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
7.11.11 11:22

Na koho je napsaný byt?

• Citovat
  • Upravit
4441
7.11.11 11:23

Tohle by přesně věděl můj chlap (dělá na kriminálce), já se v tom moc nevyznám. :think: Ale každopádně bych vše řešila s policií za zády. Prostě jí tam musí pustit, když tam má trvalý bydliště. Ale zase nejsou manželé… :think: Kdyby byli, je všechno hned jinak.
To jsou hrozný situace toto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
7.11.11 11:24

Jak jsem psala výše, byt je psaný na něho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
7.11.11 11:26

Tak čistě teoreticky kdyby si pozvala zámečníka, že jako ztratila klíče, tak ten bude chtít doklad, že tam bydlí a že neprovádí vloupání. Pokud tam má trvalé bydliště v občance, tak jí to odvrtá.
Takže pokud tam má trvalé bydliště, tak já si myslím, že to trestný čin nebude, ale právník nejsem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
7.11.11 11:28

Já si myslím,že na to právo nemá,není to její majetek,i když tam má trvalé bydliště.

• Citovat
  • Upravit
2051
7.11.11 11:35

Ahoj. Právo na odvrtání zámků dle mého názoru nemá, ale do bytu ji pustit musí, má-li tam nahlášený trvalý pobyt. Řešila jsem podobnou situaci, takže by to mělo být tak. Ale zeptala bych se na policii, ev. právníka. Možná i na úřadě by mohli poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
7.11.11 11:45

jestli tam ma trvale bydliste, musi ji tam pustit. ja bych to resila s policii za zady a nechala popr udelat i nejaky zapis, v budoucnu se ji muze hodti. on timhle chovanim poskozuje svoje deti, nemaji postylky, co obleknout. ja bych mu to dala sezrat, nahlasila to na policii, socialku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
7.11.11 12:02

resit to spolicii,nikdo nikomu nemuze branit vstoupit do bytu,kde ma trvale bydliste,navic,kdyz si chce vzit sve veci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
7.11.11 12:27

Ahoj,
tak expříteli bych oznámila, že volám policii a za jejich asistence se dostanu do bytu, pokud ji tam neumožní vstup dobrovolně. Policii bych zavolala a do bytu prostě šla. Jsou tam jejich věci a hlavně věci na děti. A ještě bych si nechala sepsat od policie protokol, jak to bylo a jak to dopadlo. v budoucnu se to může opravdu hodit. stále tam má trvalý pobyt, takže na to právo má. zámky bych raději nevrtala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
7.11.11 12:38

asi bych mu zavolala s tím, že si přijedu pro věci - kdyby se cukal - telefon bych předala kamarádovi (tátovi, strýcovi… prostě chlapovi, který by na to čekal a stál u mě) - ten by mu oznámil, že ji vykopl s malými dětmi, ona potřebuje svoje věci a buď se ihned dohodnete kdy se sejdete aby si věci odstěhovala a uskuteční to - nebo okamžitě kráčíte na policii, kde nahlásíte krádež (nepouští ji k věcem) a následně na sociálku, kde vše sepíšete a ohlásíte a může čekat, že se to zcela jiště bude projednávat při alimentech na soudě. Myslím, že se dohodne velmni rychle. Pak je důležité odstěhovat vše naráz - takže zapojit víc lidí - nejen, že jí tam bude některý chlap oporou, kdyby měl její bývalý blbé kecy, ale bude mít větší čas vše zabalit… doporučuji nezapomenout na doklady pokud mají půjčku, RL, vysvědčení, očkovačí průkazy, fotky a videa dětí - k těm by se už nikdy nemusela dostat.

A fakt to chce víc lidí i aut - sama to stejně neodstěhuje a když na to bude sama, tak mu tam s pláčem nechá spoustu věcí, co by s dětma užila. Klidně bych si vzala i pračku, ledničku, telku - to jsou věci, co teď bude určitě s dětma potřebovat, je na MD, takže na to nebude mít peníze a za těch 8 let do domácnosti určitě něco přinesla a dala.

Jinak tvoje kamarádka - pokud je na MD - má nárok na alimenty pro sebe do dvou let dítěte ( ale teď mě napadá, že netuším, jestli to platí i pro nesezdané páry).

Příspěvek upraven 07.11.11 v 12:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
7.11.11 12:44

Ynax, dobrý nápad. víc lidí, hlavně chlapy a odnosit všechno a nenechat se zvyklat. Hlavně pobrat ty doklady a účty od všeho možného. pračku bych táhla taky a ledničku taky. když jaksi ex není ochoten spolupracovat a ještě mu není blbé nechat vlastní děti bydlet kdoví jak kdoví kde, tak bych mu nic nedarovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
7.11.11 13:45

jj jen se nedat, ja podobne prisla o spousu veci, jak to nevemes hned, uz se k tomu blbe dostava. sice v tom nebyly deti, ale i tak nic hezkeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí