Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak s tím nic neuděláš,a když mu to zakážeš,tak si uděláš jen doma peklo.Bych mu věřila,a není mu 15 let,aby se opičil po druhých.A když už by něco udělal,tak bych to řešila až pak,teď nic s tím neuděláš.
Přesně tak. Na bo**el nasaď cokoli jiného, od hospody přes rasistické fandění na fotbale. Bu´d se nechá zlanařit, nebo je dospělej a má vlastní rozum a ví co chce a opičit se nebude. Zase jen to, že s někým chodí na pivko (rozumíme si, na pivko, ne že je v hospodě imrvére), bych neviděla tak černobíle, mám taky přátele, nad jejíchž chováním kroutím hlavou, ale neznamená to, že rázně je vyhodím a nebo přijmu jejich styl.
normálně mu to řekni, co cítíš a čeho se bojíš..řeš to s ním a ne tady ![]()
kdyby se chystal začít řádit s kámošema, tak by ti určitě neříkal o tom, že oni chodí za děvkama ![]()
ale jako úplně v klidu bych taky nebyla a to svému muži taky věřim…
Ano, neuděláš s tím nic. Bohužel. Můj má taky hodně kamarádů,co podvádějí. On taky dřív nebyl svatej. Vim i o tom, že ho právě tihle kamarádi vzali do bordelu (samozřejmě všichni řádně alkoholově posilněni) - ale to jsme spolu ještě nebyli.
Když jsme se seznámili a následně začali plánovat rodinu,tak se zklidnil, s kamarády se taky stýká minimálně. Ale snažím se mu věřit, i když já jsem případ téměř chorobný žárlivosti… ![]()
Anonymní píše:
svému manželovi věřím, ale tohle nemůžu překousnout.
Protiřečíš si.
Pokud, jak píšeš, „mu věříš“, nemáš co překusovat. Tvůj manžel nic neudělal, nezavdal žádnou příčinu k nedůvěře.
Žádný člověk, ani ten nejbližší, si nemůže vybírat přátele podle toho, jak se líbí Tobě. Jistě i Ty bys mezi kamarádkami našla nějakou, o které si Tvůj muž myslí svoje…
Pokud k sobě, jak píšeš, „máte respekt“ - a to skutečně, ne jen tak naoko - tak takovéhle úvahy vůbec nejsou na místě.
Jarka K píše:
kdyby se chystal začít řádit s kámošema, tak by ti určitě neříkal o tom, že oni chodí za děvkama
ale jako úplně v klidu bych taky nebyla a to svému muži taky věřim…
No přesně, buď ráda, že Ti tohle vůbec říká, že na Tvoje :jak bylo v hospodě neřekne jen :hmmm jako půlka chlapů
Nebo mu to řekni,že doufáš, že se ti tam taky nezatoulá, ale jak říkám, asi by ti to nevykládal, kdyby měl byť jen myšlenku na to, tam zajít, asi ho ani nenapadlo, že by to napadlo Tebe ![]()
giraffe11 píše:
Ano, neuděláš s tím nic. Bohužel. Můj má taky hodně kamarádů,co podvádějí. On taky dřív nebyl svatej. Vim i o tom, že ho právě tihle kamarádi vzali do bordelu (samozřejmě všichni řádně alkoholově posilněni) - ale to jsme spolu ještě nebyli.
Když jsme se seznámili a následně začali plánovat rodinu,tak se zklidnil, s kamarády se taky stýká minimálně. Ale snažím se mu věřit, i když já jsem případ téměř chorobný žárlivosti…
já právě taky ![]()
BohunkaP píše:Anonymní píše:
svému manželovi věřím, ale tohle nemůžu překousnout.Protiřečíš si.
Pokud, jak píšeš, „mu věříš“, nemáš co překusovat. Tvůj manžel nic neudělal, nezavdal žádnou příčinu k nedůvěře.
Žádný člověk, ani ten nejbližší, si nemůže vybírat přátele podle toho, jak se líbí Tobě. Jistě i Ty bys mezi kamarádkami našla nějakou, o které si Tvůj muž myslí svoje…
Pokud k sobě, jak píšeš, „máte respekt“ - a to skutečně, ne jen tak naoko - tak takovéhle úvahy vůbec nejsou na místě.
Věří svému manželovi, že ji nepodvede, ale nemůže překousnout to, že se kamarádí s chlapama, co podvádí své manželky a chodí do bordelu… ![]()
Jako já nevím, ale je to asi jen otázka času, kdy ho tam také dostanou… Stačí se jednou pořádně doma pohádat, v hospodě to trošku přehnat a už je malér na světě… ![]()
etatinek píše:BohunkaP píše:Anonymní píše:
Pokud k sobě, jak píšeš, „máte respekt“ - a to skutečně, ne jen tak naoko - tak takovéhle úvahy vůbec nejsou na místě.Věří svému manželovi, že ji nepodvede, ale nemůže překousnout to, že se kamarádí s chlapama, co podvádí své manželky a chodí do bordelu…
Jako já nevím, ale je to asi jen otázka času, kdy ho tam také dostanou… Stačí se jednou pořádně doma pohádat, v hospodě to trošku přehnat a už je malér na světě…
Takže etatinku radíš být na manžílka zlatá jo?
Pěkně ho hýčkat ![]()
etatinek píše:BohunkaP píše:Věří svému manželovi, že ji nepodvede, ale nemůže překousnout to, že se kamarádí s chlapama, co podvádí své manželky a chodí do bordelu…Anonymní píše:
Jako já nevím, ale je to asi jen otázka času, kdy ho tam také dostanou… Stačí se jednou pořádně doma pohádat, v hospodě to trošku přehnat a už je malér na světě…
Při vší úctě, pokud Ty takto funguješ, pak je to Tvůj problém. A je to dost smutné.
Dospělý člověk by měl mít v některých věcech jasno. Pokud jsem ze zásady nekuřák, nedám si cigaretu ani s nejlepšími kamarádkami. Pokud funguji ve spokojeném, na důvěře a respektu založeném vztahu, pak nebudu řešit manželské konflikty odchodem do bordelu (v ženské verzi „svádět prvního chlapa v hospodě“), i kdyby mne navádělo deset kamarádů/-ek. Takové věci se řeší jinak.
Za takovéto úlety nejsou NIKDY zodpovědni kamarádi, tady jede každý sám za sebe. Násilím ho nikam neodvlečou, násilím ho nepřinutí k totální opilosti. Jak sice komicky, ale naprosto trefně prohlásila Helena Růžičková ve Slunce, seno a pár facek: „Já ho nevožrala, von chlastal sám…“
Anonymní píše:giraffe11 píše:já právě taky
Když jsme se seznámili a následně začali plánovat rodinu,tak se zklidnil, s kamarády se taky stýká minimálně. Ale snažím se mu věřit, i když já jsem případ téměř chorobný žárlivosti…
Což značně odporuje všemu, cos napsala v zakládajícím příspěvku - o tom, jak „manželovi věříš, máte k sobě respekt a jste tolerantní“. To je přesně to, co jsem psala výše. Protiřečíš si.
no souhlas s Bohunkou. Mne by nikdy nenapadlo manzelovi filtrovat kamarady, o kolegach z prace ani nemluve, tam uz nezmuzes vubec nic.
Kamarady manzela, ktere nemusim tak nevyhledavam jejich spolecnost a ocenuji, ze manzel je nezve k nam domu a ja nemusim nikomu varit kafe s pocitem, ze bych mu tam nejradeji plivla ![]()
Vim, ze manzel je dospely, svepravny a hlavne na tolik inteligentni, ze kdyz jeho kamos strida holky jak fusekle, tak ze to nebude delat on. Druhy kamos je kvartalni alkoholik a manzel naprosty abstinent a taky spolu funguji naprosto bezproblemove.
Oproti tomu vim, ze muj manzel minimalne dve moje kamaradky nemusi - jednu proto, ze kdyz ma prilezitost tak si rada prihne a pak nema problem zahnout a druhou proto, ze se rozvedla s nasim spolecnym kamaradem, zvlast po te, co se dozvedel, ze pred rozvodem mela minimalne dvoulety milenecky pomer se soucasnym partnerem…
Sice ma nejake narazky, ale v zivote by nenapadlo mi vycitat, ze s nima nekam jdu posedet nebo zatancovat si, o srazich s detma nemluvim…
inko je pochopitelne, ale uplne mi rozum zustava stat, kdyz sousedka prohlasi, ze jiny soused ji ozral manzela - tuhle uz jsem se ozvala a rekla ji, ze snad to jejimu do krku nasilim nelil, tak jen ![]()
Anonymní píše:etatinek píše:Takže etatinku radíš být na manžílka zlatá jo?BohunkaP píše:Anonymní píše:
Pokud k sobě, jak píšeš, „máte respekt“ - a to skutečně, ne jen tak naoko - tak takovéhle úvahy vůbec nejsou na místě.Věří svému manželovi, že ji nepodvede, ale nemůže překousnout to, že se kamarádí s chlapama, co podvádí své manželky a chodí do bordelu…
Jako já nevím, ale je to asi jen otázka času, kdy ho tam také dostanou… Stačí se jednou pořádně doma pohádat, v hospodě to trošku přehnat a už je malér na světě…Pěkně ho hýčkat
Můj manžel začal pracovat v nové firmě (je tam přes půl roku)a našel si tam kamarády, kolegy.Občas s nimi někam zajde na pivko, ale problém je, že oni podvádí své manželky, z hospody jdou do bordelu (můj manžel naštěstí pak jde domů), ale mám strach, aby ho nějak neovlivňovali špatně.Když je s nimi deno denně a vidí, jak podvádí manželky, aby ho to taky nějak nelákalo, vždycky když jde s nima na pivo, mám strach, aby ho pak taky nenalákali do bordelu nebo někam na privat kde budou mít dě**y.Asi řeším blbiny, svému manželovi věřím, ale tohle nemůžu překousnout.Samozřejmě kamarády mu zakazovat nechci, máme k sobě respekt a jsme tolerantní, ale užírá mě to a nevím co dělat, jak to překonat, nemyslet na to.