Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Tunrida píše:že nějak stojíš, jsem si vzpomněla, jak na mě vždycky sestry řvou, narovnejte záda, jak to, že jdete v překlonu
Když půjdeme do extrémů a opravdu bys tak ležela, tak ti to stejně bude jedno, protože budeš ležet jak prkno. A až vstanes, tak budeš ráda, že nějak stojíš, dojdeš do sprchy a až se vrátíš, tak budeš mít postel čistou.
Ja mela operaci rano, pak 24h na JIP a pak, kdyz me prevezli na pokoj, chteli mi ji vzit. Ja nechtela. Nebala jsem odstraneni, bala jsem se toho, ze budu muset chodit na zachod, protoze ja sotva pletla nohama. Tak mi ji teda nechali jeste do odpoledne, kdy teda sestricka pritlacila, jestli mi ji muze vzit.
Vyndani cevky nebolelo vubec, skoro jsem to necitila.
Jinak, ja si presne nevzpominam, jak to bylo s ocistkami na JIP. Myslim, ze jsem mela mezi nohami vlozku, ale bez kalhotek. Me teda odchazely ocistky, vlozku mu menili co par hodin.
Me bylo tak zle, ze mi bylo vsechno jedno. Necitila jsem stud, neresila jsem, soustredila jsem se maximalne na odpocinek, ktery teda na JIP neni, protoze se tam neda usnout.
Pak rano prisla sestricka, vymenila mi vlozku a natahla sitove kalkotky a slo se na normalni pokoj. To jsem tu sevku stale mela, nijak nevadila v nicem.
Holky možná opravdu hloupá otázka, ale proč se vůbec ta cévka dává? Nejde to třeba odmítnout? Prosím, omuvte, že se ptám jak blbec.
@Quinn7 píše:
Holky možná opravdu hloupá otázka, ale proč se vůbec ta cévka dává? Nejde to třeba odmítnout? Prosím, omuvte, že se ptám jak blbec.
pred operaci se to dela na vyprazdneni mechyre a pak na JIPce, aby si nemusela vstavat a ver mi, vstavat se ti nebude chtit. Proc bys to odmitala?
@lolink píše:
Pred vstavanim. A jinak… Ja v kaluzi krve nelezela, takze mi sahla sestra dolu, aby to roztahla boco a to radsi tu kaluz. To bylo jediny, kdy jsem u cisare bulela. A u prvniho ocistky odchazely krasne a dost casto mi podlozku menili. Takze ani nevim, ze bych mela pocit, ze se koupu v krvi.
Já se koupala akorát v potu a mlíce ![]()
@jizvíková píše: že nějak stojíš, jsem si vzpomněla, jak na mě vždycky sestry řvou, narovnejte záda, jak to, že jdete v překlonu
No, asi neměly břicho vejpůl. Já teda měla kolem sebe po obou císařích sestry zlatý. Jenom jedna mi hnula žlučí, ale taková se musí objevit vždycky.
@Quinn7 píše:
Taky třeba proto, aby ses jim na sále nepočurala.
@Quinn7 píše:
Protože ať po celkový nebo částečný anestezii nejsi schopná pomalu ani pohnout palcem u nohy, natož se dojít vyčůrat a to nemluvím jenom o tom dojití, ale i sednutí si na záchod, zvednutí se, přitlačení si u čůrání. Navíc se tím třeba kontroluje, jestli neřízli do močovýho měchýře a po operaci se sleduje, jestli vše správně funguje.
Mně se ptali, zda už chci cevku vyndat, na což jsem přistoupila, az jsem se zvládla sama dopravit na toaletu. Tedy po císaři ve středu brzy ráno to bylo ve čtvrtek odpoledne. Mně pak ta cevka stipala, když jsem se hybala, třeba při vizite, tak jsem se jí ráda zbavila. Ale jinak je to lahoda, můžeš si prostě ležet a odpočívat a neřešit tyhle fyziologické potřeby. Co se týče vložek, dokud se nezvládne obsloužit sama, vyměňují je sestry, máš je jen volně vložené mezi nohama. Vůbec se po této stránce nemusíš bát, že by tě zanedbavali, mně spíš ta péče přišla až moc častá, když jsem si chtěla pořádně schrupnout.
@lleennttiillkkaa píše:
Já se koupala akorát v potu a mlíce
O mne se starali hezky. Ja si vubec nemuzu stezovat. Az na to cisteni teda
. Podle mne je blbost resit veci dopredu. Po cisari jsem byla rada, ze lezim. Cevka a podlozka bylo to posledni, co jsem resila teda…
@lolink píše:
O mne se starali hezky. Ja si vubec nemuzu stezovat. Az na to cisteni teda. Podle mne je blbost resit veci dopredu. Po cisari jsem byla rada, ze lezim. Cevka a podlozka bylo to posledni, co jsem resila teda…
Což to o mě se taky starali, ale po prvním císaři(červenec) jsem se vlivem hormonů a horka potila jak hříšnice v kostele a do toho jsem se snažila spustit laktaci a ta se spustila v noci z ničeho nic a to byla fakt potopa
@lleennttiillkkaa píše:
Což to o mě se taky starali, ale po prvním císaři(červenec) jsem se vlivem hormonů a horka potila jak hříšnice v kostele a do toho jsem se snažila spustit laktaci a ta se spustila v noci z ničeho nic a to byla fakt potopa
@la_amanita píše:
Mně se ptali, zda už chci cevku vyndat, na což jsem přistoupila, az jsem se zvládla sama dopravit na toaletu. Tedy po císaři ve středu brzy ráno to bylo ve čtvrtek odpoledne. Mně pak ta cevka stipala, když jsem se hybala, třeba při vizite, tak jsem se jí ráda zbavila. Ale jinak je to lahoda, můžeš si prostě ležet a odpočívat a neřešit tyhle fyziologické potřeby. Co se týče vložek, dokud se nezvládne obsloužit sama, vyměňují je sestry, máš je jen volně vložené mezi nohama. Vůbec se po této stránce nemusíš bát, že by tě zanedbavali, mně spíš ta péče přišla až moc častá, když jsem si chtěla pořádně schrupnout.
tys na JIPce dokazala usnout? S tim, jak se co chvilku nafukoval ten rukavec na mereni tlaku a melo mi tu uskrtit ruku? A ty bzucici a vrnici monitorovaci zarizeni?
Ja teda prakticky nezahmourila oka. Ten rukavec se spoustel minimalne jednou za hodinu a z te bolesti jsem byla vzdy uplne probrana. Ja nespala poradne ani tu noc predtim, protoze jsem se bala toho cisare a vseho kolem. Takze 2 dny po sobe nulovy spanek a do toho ty bolesti. LOL, nebylo mi vsechno jedno.
Pred vstavanim. A jinak… Ja v kaluzi krve nelezela, takze mi sahla sestra dolu, aby to roztahla boco a to radsi tu kaluz. To bylo jediny, kdy jsem u cisare bulela. A u prvniho ocistky odchazely krasne a dost casto mi podlozku menili. Takze ani nevim, ze bych mela pocit, ze se koupu v krvi.