Vyndání cévky po císaři

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3
14.6.19 09:40

Ahoj maminky. Jsem týden po císaři a dle lékařské zprávy si mám dneska odstrihnout uzliky od stehu po stranách jizvy, zbytek že se vstřebá. Ale z jedné strany mi ten uzlik zarostl a povytahnout mi nejde, couhaji jenom nitky. Kdybych ho tam nechala vstřebá se to i tak? Nebo to za každou cenu musím dostat ven? Stalo se to někomu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
22.6.19 16:01

@Quinn7 odmítnout se to bohužel nedá… naprosto vám rozumím, byla jsem na plánovaném císaři v Apolináři a nebála jsem se ničeho víc, než zavádění a vyndávání cévky. Říkala jsem si, že je to dehonestující, hnusné (což obojí je, zvlášť na JIP, když sestra chodí stáčet obsah pytlíku do kbeliku a chválí, jak pekne curate :pocitac: ) a ze to bude strašně bolet i nějakou dobu potom. Naštěstí jsou v Apolinari milosrdní a cévku dají až po zavedení epiduralu (což je mimochodem větší chuťovka) a vyndavaji druhý den na jipce, než jdete vstávat. Takže zavádění necítíte vůbec a vyndavani opravdu téměř vůbec. Hodně pijte, abyste pak měla co čůrat (bože, to je slovo :zed: ). Co ale bolí hodně, je vyndavani drenu, pokud ho máte-nedávají každému. Sice jsem nic takového nezažila, ale podle mě je to pocit, jako když vám vytahují střeva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
22.6.19 16:07
@Simcabart píše:
@Quinn7 odmítnout se to bohužel nedá… naprosto vám rozumím, byla jsem na plánovaném císaři v Apolináři a nebála jsem se ničeho víc, než zavádění a vyndávání cévky. Říkala jsem si, že je to dehonestující, hnusné (což obojí je, zvlášť na JIP, když sestra chodí stáčet obsah pytlíku do kbeliku a chválí, jak pekne curate :pocitac: ) a ze to bude strašně bolet i nějakou dobu potom. Naštěstí jsou v Apolinari milosrdní a cévku dají až po zavedení epiduralu (což je mimochodem větší chuťovka) a vyndavaji druhý den na jipce, než jdete vstávat. Takže zavádění necítíte vůbec a vyndavani opravdu téměř vůbec. Hodně pijte, abyste pak měla co čůrat (bože, to je slovo :zed: ). Co ale bolí hodně, je vyndavani drenu, pokud ho máte-nedávají každému. Sice jsem nic takového nezažila, ale podle mě je to pocit, jako když vám vytahují střeva.

ja zadny dren nemela, diky bohu. A proc ho nekterym davaji a jinym ne?

Mimochodem, mne cevka nijak deshonestujici neprisla, me bylo tak zle, ze jsem byla rada, ze existuju a nejaka cevka byla moje nejmensi starost. Prave naopak bylo fajn, ze jsem nemusela vstavat na curani. Po vyndani uz ano a to bylo NECO. Cili, zlata cevka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116055
22.6.19 16:14

Zavedení a vyndání cevky ani vyndání drenu nebolí (vlastní zkušenost po velké břišní operaci),není třeba ostatní děsit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
22.6.19 16:17

@warita to buďte ráda :D no myslím si, že to dávají, když žena víc krvácí, je to taková silnější hadička než je cévka a taky vede do pytlíku, s krví. Ale nechci plácat nesmysly, jen vím, že to nedávají všem a vždy. Já jsem asi ujetá, ale prostě mě přijde klystýr a cévka degradující. To první se dá vyřešit doma, ale s tím druhým se člověk musí smířit. Taky mě bolel celý člověk, ale byla jsem ráda, když ze mě sundali těch X hadic a mohla jsem se o sebe starat sama. Ve středu jsem rodila a v sobotu jsem si vyprosila odchod domů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116055
22.6.19 16:17

@warita myslím, že dren se dává když hrozí infekce, případně krvácení dovnitř těla, aby se rána čistila a byl přehled jak moc to krvácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116055
22.6.19 16:19

@Simcabart ona ta cevka je i pro to, že bezprostředně po operaci nemusí fungovat ovládání močového měchýře a je třeba aby nezůstal dlouho plný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
22.6.19 16:24

@aiwwa já to naprosto chápu, že je to nutnost, nikdy bych proti tomu neprotestovala, sestrám si nedovoluji odporovat :D ale bylo to pro mě proste stresující-a zbytečně, protože to nebylo fakt tak zlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.19 16:30

Buď v klidu, vše se odehrává pod peřinou :) Mně jí taky vandali druhý den, nebolelo to. Po císaři jsem ležela na JIP oblečená do anděla, pod sebou savou podložku a na volno vložku mezi nohama - bez kalhotek. Dokud se nezvedneš, není nic vidět, jen z pod peřiny kouká hadička. Věř, že nějak zuřivě vrtět a polohovat se nebudeš chtít :D Pak mě sestry vzaly vysprchovat - šla jsem do koupelny v andělu a cévku mi vytáhly. Žádná katastrofa. Jen taková perlička - převážely mě na jiný pokoj JIP a pytlík od cévky se jim zachytil někde o druhou postel. Tak to bylo trochu nepříjemné. Jak jsem byla zblblá, nevěděla jsem, jestli na ně nejdřív houknout, povolit nebo naopak zatnout :D

• Citovat
  • Upravit
24
30.6.19 22:03

Já jsem měla takový strach z toho císaře, že cévku jsem vůbec neřešila. :) Zavedení i vytáhnutí trvalo chvilku, vytáhli mi ji druhý den po císaři. Krvácela jsem hodně, ležela jsem na podložce, vložky jsem tam měla taky jen na volno. Za mě cévka v pohodě. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.19 22:25

Ahoj holky, jsem zakladatelka a bylo to všechno opravdu úplně v pohodě :-) děkuji vám za vaše reakce :srdce: cévka zavedená v pátek ráno před sálem, večer v 6 už sprcha, mohla jsem se rozhodnout jestli si ji nechám vyndat nebo až v sobotu ráno. Řekla jsem, že teda v sobotu, ráno v 5 přišla sestřička, pomohla znovu do sprchy a cevku bezbolestně vytáhla. Od té doby jsem plně pohyblivá :-D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100