Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, chtela sem se zeptat jestli máte některá zkušenost s tím co vám sem napíšu. Snažíme se o miminko uz přes rok a čtvrt. Beru pravidelně duphaston 16-25 ale rozhodla jsem se tento měsíc nebrat žádné prasky ze to nechám na přírodě aby si to zařídila. Pomoci duphastonu mam MS pravidelnou na den přesně ale tento měsíc jsem jeste MS nedostala měla sem ji dostat ve středu. Tak me zajímá jestli jste měli taky zpoždění. Ted jsem si dělala test a je negativní.
Já nebrala Duphaston, ale Utrogesan, což je prakticky to samé a taky se mi to stalo. Mě teda občas MS nedorazila ani po tom Utrogestanu.
Přeji ať se brzo zadaří ![]()
Jsem na tom v podstatě stejně v květnu jsem brala duphastnon MS dorazila 3.6 v červnu jsem na něj nějak zapomněla a jedla jsem jen femibion a doted jsem MS nedostala tedy nějakých 19 dní zpoždění..před týdnem jsem si dělala test predictor a bílo ![]()
Dekuji za odpovědi. Tak uvidíme jestli přijde. A jestli ne tak určitě na vyvolání nepůjdu slyšela sem ze to není dobry ze se muže stát ze můžeš pak čekat dalšího pul roku navíc než otěhotnis. Nevim teda co je na tom pravdy ale slyšela sem to od známé. Držím palce aby se brzy zadarilo. Doufam ze nám taky protože to čekáni je nekonečný.
myslíš po te vyvolávačce? Teda nevim jestli neblbnu, ale nepoužívá se na vyvolávačce stejná látka jako při udržování těhotenství?
Jinak máš pravdu to čekání je hrozný já jsemdneškem 19dní zpoždění a teplotu mám 36,7 v začátku cyklu mám 36,2 tak uvidíme co z toho bude..
@ivulkaKM To o té vyvolávačce čtu teda poprvně. Je to tak, jak píše @Hanny25 že se dává na podporu těhu na začátku…
Jj myslím vyvolávacku. Nevim jestli je to pravda jen jsem to slyšela od známé dělá zdravotní sestru tak nevim co je na tom pravdy. Jinak vám držím palce aby to vyslo. Ja stále MS nemam a test negativní. Tak uvidíme. Necháme se překvapit. Ale ja s tím nepočítám ze bych byla tehu, uz jsem si zvykla mit každý měsíc MS ![]()
@ivulkaKM to pravda určitě není, jestli ta známá není sestra na gynekologii, tak bych si tipla, že si popletla dvě různé injekce, které gynekolog aplikuje a sice Agolutin, tj. „vyvolávačku“ a Depo Proveru, tj. injekční antikoncepci, která, i když se nechá odeznít, tak opravdu často vyvolá sekundární amenorrheu a tudíž neschopnost otěhotnět. Ale Agolutin je jen megadávka progesteronu, což je hormon, který tělo produkuje po každé ovulaci, cca. 10 dnů a pokud nedojde k otěhotnění, tak jej produkovat přestane, jeho hladina postupně klesá a vyvolá krvácení. Takže Agolutin, pokud se bodne, zapůsobí podobně i když ovulace nebyla…prudce stoupne v těle hladina progesteronu, postupně klesá a do týdne, dvou dorazí menstruace. Pokud nedorazí, může se opakovat. Pokud jsi v době vyvolávačky těhotná, tak neublíží vůbec ničemu, protože Tvé tělo si toho progesteronu tvoří tou dobou mnohonásobně víc, takže tady jen prostě přijde, odejde, ale s těhotenstvím se nestane nic.
Zdravím holky..před půl rokem jsem brala duphaston od 15.dne a deset dní, po dobrani jsem to vždycky dostala do 2 dnů. teď ho opět beru, protože mám stále nepravidelnou MS a poslední prášek jsem si vzala v neděli a od ty doby nic, tak nevim jestli mužů být těhotna nebo to teď dostanu až dyl. K tomu beru inofolic co mi doporučil doktor.tak nevim jak dlouho mám čekat jestli se MS dostaví nebo si udělat test..
Jinak mi poboliva v podbřišku, mám nafoukle břicho, občas citlivý prsa a občas se mi zvedá žaludek, tak právě nevim..
Jinak mi poboliva v podbřišku, mám nafoukle břicho, občas citlivý prsa a občas se mi zvedá žaludek, tak právě nevim..
Urcite bych zkusila test. ja ten duphaston neberu, chci aby si to priroda udelala podle sveho. taky ted cekam na MS a zatim nic, ale tehotna nebudu, zkousela sem testik a nic.
Ahojik holky, uz pres rok se snazime o miminko, ale co sem vysadila prasky mam velky problem s mesicky, za tu dobu sem je mela jen po injekci, akorat ted po roce sem je dostala sama od sebe coz sem koukala jak blazen a neverila vlastnim ocim, a tak sem si rikala ze dalsi mesic by to mohlo taky prijit samo, ale bohuzel, musela sem na gyndu, no a tam mi dala duphaston, a rikala at ho beru jen 7 dni a pak vysadit a ze bych to mela dostat do 3-4dnu, no tak sem teda zvedava, a jak to bylo u vas???
Ahojky..no ja ho brala 10 dni rano a vecer a pred pul rokem jsem to dostala vzdycky do 2 dnou a ted je to 9 dni co jsem ho dobrala a porad nic a delala jsem si i testik a ten je negativni tak nevim..asi budu muset zase k doktoru..tak snad to budes mit brzo dobry ja uz stim bojuju rok a porad si to chodi jak chce a tentokrat vubec..