Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky.
Už podruhé v krátké době se mi stalo, že jsem 42.DC a MS nikde. Samozřejmě jsem si dělala dneska ráno test (25 jedn.) a negativní, nemám ani žádné těhu-příznaky, cítím se naprosto zdravá, nemám ani PMS ani nic podobného. Podle ultrazvuku jsem měla ovulaci 24.DC, tudíž jsem dneska 17. den po ní a MS nikde a asi ani bez vyvolávací injekce nepřijde
![]()
Když užívám Clostilbegyt, tak mám ovulaci kolem 15.DC a MS pak přijde přesně 14 dní po OVU (chodím na folikulometrii).
Nevíte, kde může být problém, proč MS nepřijde samovolně ![]()
Stalo se vám to taky
![]()
Zatím jsem se rozhodla počkat a na injekci zajít až v krajním případě. Jelikož chci ale otěhotnět (už 3 roky se snažíme), tak se mi to hrozně táhně a nakonec vždycky na tu injekci zajdu ![]()
Hezký den přeje
Daria ![]()
Ahoj Dario.
Být Tebou, tak na injekci klidně jdu. Ta případnému mimísovi vůbec neuškodí, ba naopak. Čim dřív Ti dorazí MS, tim dřív se můžete zase snažit.
Ahoj Dario,mne se taky nechce na Agolutin, ale bohuzel vypada to tak ,ze menstruaci bez toho asi uz nedostanu
Take jsem o tom parkrat cetla, ze agolutin detatku neudela nic spatneho v pripade ze uz jsi tehotna, spis se plod vic uchyti!! Ja jsem take brala Clostilbegyt i Utrogestan, ale ani to nepomohlo a MS jsem nedostala (i kdyz jsem mela ovulaci!!), jenom diky Agolutinu
Pa pa, Beatrix !
Ahoj Dario,injekce mimíškovi neuškodí,i když pak je to zápřah na nervy,když musíš zase čekat na ms,myslím, že by nervíkům pomohlo, kdyby sis došla na krev a věděla hned jak na tom jsi.
Berunda
Ahoj Dario,
také jsem ve stejné situaci jako ty dneska jsem přesně 41 DC, normálně mám cyklus tak 32 az 33 dní, včera jsem byla u dr. a pro jistotu mi udelal i utz, ale mimiško tam nebylo,tak jsem dostala vyvolávací injekci,tak mi ted zbývá jen čekat, zda se MS dostaví nebo z toho bude nakonec těhu..
Měla jsem tento měsíc pozdější ovulaci…
Mischiina
Ahoj Dario, mi se tahle situace stala na jaře. MS nikde,na UTZ nic, v krvi velmi nízká hladina HCG a při dalším odběru už žádné. Sice došlo k oplodnění vajíčka,proto to HCG, ale neuhnízdilo se a tím pádem se MS dostavila později, až si tělo uvědomilo, že těhotenství se nekoná. Hodně štěstí. Petra
Děkuji všem za odpovědi
![]()
U mě to na těhu rozhodně nevypadá, sice byla OVU i tulení v té době, ale jelikož se snažíme už nějaký ten pátek a víme, že manžílek nemá kvalitní spermie..neděláme si nějaké naděje a test jsem si dělala jen aby mě ujistil, že si můžu zítra zajít na cvičení a nemusím se šetřit. Vím, že těhotná nejsem ![]()
Spíše mě jen zajímá, jak je možné, když je OVu, že prostě nepřijde MS, co se v těle pak děje, když se sliznice neodloučí, jestli třeba vajíčka zase začnou dozrávat i bez MS, nebo fakt musím na tu injekci.
Rozhodla jsem se, že počkám do pondělí a natáhnu si tak svůj cyklus na rekordních 50 dní
![]()
Příští úterý jdeme s manželem poprvé do CARu, a rovnou si zažádáme o IVF, už mě to fakt nebaví pořád čekat a našetřeno máme už myslím dost. Asi fakt budeme muset pro miminko zvolit tuhletu cestu, ale už jsme s tím smíření ![]()
mějte se,
Daria
![]()
Ahojky holky…normálně „bydlím“ u holčinek IVF+ICSI..ale nedá mi to…normálně mívám MS na den přesnou…ale tento cyklus…už 17dní zpoždění-a z toho 14dní už mám po vyvolávačce-Agolutinu.V krvi hCG negativní,bruško pobolívá,prsa jako čert,na UZ=vyšší sliznice.Zcela teoreticky-myslíte-dá se ještě usuzovat na těhu?Lékař je optimistický.Ale já čekám na protokol na IVF ![]()
Ahoj Welinko,
sice vůbec netuším ale přeji ti aby ti to konečně vyšlo a mohla ses těšit na mimíska.
Martina a Tadeášek
Ahoj Welinko,
já měla minulý měsíc to samé. Byla jsem 49 dní bez MS, prostě nepřišla ani po injekci. Dr. také říkal, že mám vysokou sliznici, že to vypadá na těhu, ale testík byl negativní. Měla jsem i těhu příznaky, ale 50. DC mi MS přišla
, tak nevím, zda to byla opravdová MS nebo spontánní potrat v raném stadiu, někdy si to embrijko rozmyslí, to je častý případ. (Je fakt, že ze mě šly pořádné chuchvalce, ale je taky pravda, že možná ta sliznice byla tak narostlá za těch 50 dní, že to vypadalo o to hůř).
Ty ovšem nezoufej, já mám velmi nepravidelný cyklus, takže u mě se to předpokládá, ale ty pokud máš cyklus jako hodinky a jsi už ve fázi IVF, tak to zní hodně nadějně! Těhotenským testům moc nevěřím, hodně holek jich mělo negativní a už byly dávno těhotné. Stačí, aby ses mrkla do diskuze „Těhotná i přes to, že test je negativní?“. Přečti si ji a myslím, že tě hodně podpoří! Každopádně já držím pěstičky a ať už jsou tam brzy //! Ale hlavně ten mimísek v bříšku ![]()
Pa Lioness ![]()
Ahoj ahoj.
Tohle se mi uz taky stalo, dokonce vicekrat.
Cyklus mam nepravidelny 28-33dní,ale kdyz po 40. DC MS neprisla,sla jsem vzdycky na injekci.
Dle UZ jsem mela sliznici vzdycky hodne narostlou, doktorka si vzdycky myslela,ze by to mohlo byt tehot.,ale nikdy nebylo, po injekci se MS vzdy dostavila. Pry by to mohl byt anovulacni cyklus,tzn.ze není ovulace,timpadem není „spad hormonu“,ktere normalně MS vyvolaji…(tim,ze zanikne vajicko,ktere neni oplodnene, dojde k rychlemu poklesu hladiny hormonů a tim ke zaškrcení cév v endometriiu a k MS)
Nebo by to mohla byt vyšší hladina prolaktinu..pokud se to pry opakuje casto, je dobre udelat odbery na hormonál.hladiny…
No snad to priste vyjde…:-)
zdravi dr.Werun
Ahoj holky,
mě se to děje momentálně, ale nikdy se mi nestalo že by nepřišla, mám ms pravidelně úplně v pohodě jen druhý měsíc po první inseminaci si dala trochu na čas, teď jsem vlastně taky druhý měsíc po druhé, takže myslím že ještě dorazí, už ale týden jen mírně špiním oproti normálu, ale test negativní…ale samo taky doufám. nicméně mám se připravovat na třetí IUI.. jinak na prolaktin mi brali krev teď, zítra si tam budu volat, měla jsem ho jednou vyšší a po práškách se to upravilo a už bylo vždy v pohodě, možná že se to zas zmátlo po těch hormonech na IUI nevím, uvidíme i když nechci doufat doufám, ještě ke všemu je mi dneska celej den pěkně slabo a prsa bolí jak čert, obvykle mě bolí týden před ms, tak dva dny špiním, pak to dostanu a do dvou dnů prsa přestanou bolet. k těm testům taky nevím co si mám myslet, holky co opravdu těhu byly jsou kolem mě to na testu měly, tak nevím, ale spíš myslím že mi problémové máme na začátku hodně nízké hladiny ale kdo ví…tak se ozvu až ke mě ta potvora dorazí, zatím má jen dva dny zpoždění i když normálně to dostávám ještě dříve než 28 a nebo přesně…
tak ahoj Lucka
Ahoj Děvčeta!
Od té doby co jsem vy:,–(ila antikoncepci to mám nepravidelný.Pak mi pomáhala injekce.Pak už jsem to dostávala i bez injekce ale někdy 29,30,34 až 39 den.
doktor mi na:,–(il clostilbegyt.Prý se mi to mám srovnat a mám i větší pravděpodobnost otěhotnět.
Již dva dny mám zpoždění, ale na test je to brzy.
Může se mi stát kdybych nebyla těhotná že se mi to neupraví ani po těch lécích.
Dneska jsem měla test negativní.
Břicho mě pobolívá už 20 dní.
Máte někdo stejný zkušenosti.
Dík Moc Míša
ahoj, mrkni na diskuzi nova snazilka, Lio tam taky bere clostil a neupravilo se ji to po nem… ja jsem minuly cyklus musela na agolutinovou injekci dokonce 2×, nez se podarilo ms vyvolat ![]()
jediná dobra vec je, ze agolutin nijak neublizi pripadnemu miminku…
a jak dlouho jsi po ovu?