Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
prosím o radu. Jsem 9 měsíců po porodu. Od konce šestinedělí jsem dostávala každý měsíc menstruaci, celkem pravidelně za cca 28-29 dní. Minulý měsíc přišla až za 33 dní a nyní vůbec.
Samozřejmě mě první napadlo těhotenství. Test je ale i po 40 dnech cyklu negativní (nedivím se, bylo to jednou, mimo plodné dny, navíc s kondomem). Ale tím pádem nevím, čím to…
Spíše mě zaráží, že to bylo fakt pravidelné a teď změna. Jsem sice trošku nachlazená, ale to nikdy nemělo na cyklus vliv.
Nekojis teď častěji? Někdy se starší děti koji často třeba kvůli růstu zubů nebo kvůli nějaké viroze, vzroste prolaktin, zastaví cyklus.
@claireg já kojím skoro 7měsíců a ms ještě nedorazila, u první dcery dorazila okolo 6.m a kamarádka dokonce rok a půl nic při kojení.
Také se přikláním k tomu, jestli časěji teď nekojíš, může to být tím.
A jestli nemůžeš být těhotná, těžko říct jak se chráníte a tak ![]()
Mě se to u kojení stalo taky.ms od 4měs. mimča, do roka celkem ok a od týdoby nepravidelná, cykly spíš elší. mrně téměř dvouletý a hodně kojený. dr. řikala, že je to úúúplně normální
U kojeni se to muze stat, staci kdyz zakolisa hladina prolaktinu. Asi bych to nejak extra neresila…
@Helileli Nepřijde mi, že bych kojila nějak více (časově teda ne), maximálně že prcek více vypije, to nemám jak zjistit. Zuby rostou, nemoc byla asi před 3 týdny.
@lucynka25 Tak snad. Na další těhotenství se teď fakt ještě necítím ![]()
@mattule To jsem zrovna chtěla slyšet
Tak snad to je tedy ok.
Děkuji, holky! Už jsem z toho začínala bláznit a u dr než by mě objednali…
@Pajka89 Oki, díky. Mě jen zarazilo, že jsem to už měla zaběhlé a najednou z ničeho nic změna (z počátku jsme měli s kojením problémy, tak prý asi z toho důvodu jsem začala mensesovat tak brzo a čekala jsem že to zůstane).