Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Řeším takový problém - příští týden u nás nepojede 8 hodin v kuse elektřina. Věci v lednici snad vydrží, když ji nebudu často otvírat, ale co v mražáku? Budu se snažit co nejvíc věcí vypotřebovat, ale stejně se to nepodaří u všeho ( a to máme malý mrazák
). Myslíte, že mražené věci mají šanci vydržet mražené i po takovém výpadku?
Veru
No, já můžu poradit starý babský recept.
To, co nestihneš spotřebovat dej do něčeho těsně vedle sebe (používám takový velký plastový lavor) a zaizoluj ze všech stran co největší vrstvou textilu. Nejvhodnější jsou peřiny - pokud možno všechny, co kde seženeš.
Takhle se mi daří uchovat všechno v pořádku, když potřebuju odmrazit ledničku, kde mám jen malý mrazák, ale trvá to taky dlouho. Pokud vše dáš ještě na studené místo (třeba sklep), tak by to snad mělo „přežít“ bez úhony…
Jednou mi nešla elektřina celou noc. Zkontrolovala jsem, jestli je mrazák pořádně zavřený, nelezla jsem do něj a vydrželo to!!!
Pokud to bude těch osm hodit, tak si myslím, že ti to tam vydrží. Jinak to obložení peřinama je taky možný.
Ivča
Ahoj,
u nas nesla taky ele. asi 8hodin (2×) behem 14dnu a vydrzelo to v pohode!
Jen jsem snazila neco spotrebovat a vsechny veci jsem presunula do jednoho supliku, aby se chladili navzajem:-) Ale vubec to nebylo poznat, ze by nejela.
Ale kdyz ta ele nejela podruhe, tak jem odmrazovala a cistila.
Kac
Potraviny v mražáku, když nefunguje elektřina, tak mají vydržet 24 hodin, ale nesmíš otevřít mražák. Někde jsem to vyčetla, myslím , že v návodu k použití mražáku. Takže bych se nebála. ![]()
Ahojky,
je to jak píše kocca, mražáky jsou izolované a potraviny by v něm měli v mraženém stavu vydržet 24 hodin. Jen neotvírat, což u mražáku by neměl být problém.
Nám nejde elektrika každou chvíli a v pohodě. Akorát neotvírat a je lepší, když tam máš plno…nám to vydrželo, i když v létě pařilo sluníčko…nevydrželo to jen jednou, kdy elektrika šla, venku 40st a já nedopatřením mrazák nedovřela:)
Jo a u nás elektrika nejde zá:,–(ně neplánovaně, takže buď v klidu
G
Díky za uklidnění - dřív bych to asi tak neřešila, ale od té doby, co máme malého strávníka… ![]()
Veru