Vypálení děložního čípku

3862
31.7.13 17:36

vypálení děložního čípku

Ahoj,

dnes jsem byla na preventivní prohlídce a bylo mi řečeno, že musím na vypálení děložního čípku a že to bude ambulantně. Občas jsem špinila při sexu a můj nový gynekolog zjistil příčinu.
Chci se zeptat jak zákrok probíhá? Budu pak moc do práce, budu po tom krvácet, bolí to? Budu potom nosit tampony? Ještě jsem někde četla, že se nebudu moc koupat v bazénech atd., ale my v tom termínu plánujeme dovolenou.
Zajímali by mě Vaše zkušenosti ze stejného zákroku. Moc děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Míša_8888
31.7.13 17:48

Ahoj, tou příčinou je nějaký cytologický nález? Zákrok probíhá tak že ti na operačním sále na gynekologickém křesle „upálí laserem“ postiženou tkáň děložního čípku. Nebudu lhát, bolí to, a smrdí jako když se pálí vlasy, ale proti porodu je to naprostá pohoda (já tedy srovnávám s porodem bez epiduralu). Tampony by ženy které mají problémy gynekologického původu neměly raději nosit vůbec jak mi bylo řečeno. Koupání v bazénu i ve vaně je zakázáno z důvodu možné infekce tuším měsíc. Možná pokud jedete k moři (slaná voda) tak to půjde, ale to už se musíš zeptat doktora…

• Citovat
  • Upravit
3862
31.7.13 17:53

@Míša_8888 cytologický nález ne. Na cytologii tam jdu až příště. jen nějaký výrustek nebo co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
31.7.13 17:56

Ahoj, přišla jsi včas, ambulantní zákrok je pohádka, oproti operačnímu zásahu.
Bolí to, jako všechno, co se týká okolí podbřišku, ale ne zase tak moc. Strach není na místě, do práce určitě ano, lékař podá fundované informace. Koupání v čistém moři, jen prospěje a doléčí, ale aspon cca 7-14 dní klidu „po“, by to chtělo! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3862
31.7.13 18:33

@renč a nevíte jaký je jiný způsob léčby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3862
31.7.13 18:42

Už jsem si vzpomněla na důvod. Prý mám křehký děložní čípek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
31.7.13 19:02

Nešla bych do toho a žádala bych jiný postup. dřív se to dělalo běžně. ségra viděla všechny svatý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
31.7.13 19:13

Ahoj. já mela od 16ti vřidek na deloznim cipku. Muj byvaly gyndar mi to vypalil, asi v 18ti. Ve 22 jsem se prestehovala a zmenila gyndare a ten na me koukal po jakem jsem zakroku, ze uz se to pry nema delat. Ze jsou uz jine postupy. A mam dojem ze mi nekdo rikal, ze to pred porodem nedoporucuji (tim si ale nejsem jista)… Jo a jinak to bylo dost neprijemne, ale dalo se to vydrzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
laicici
1.8.13 21:51

Já jsem byla 2× vypalovat vřídek, vždy až po porodech. jednou to bylo dost nepříjemné ( od doktorky), podruhé jsem nic necítila ( od doktora).

• Citovat
  • Upravit
7398
1.8.13 22:06

@elinka90 Ahoj já jsem na tom byla také. Dělá to tu u nás mudra co se specializuje na operace gyn. A říkala že je rozhodně lepší vypálit než uřezat. Můj gyndař mi to doporučil protože jsem chtěla miminko a nemuselo by to prý jít dobře. Většinou to mají ženy až po porodu. Také mě to dost bolelo, ale to je individuální podle velikosti atd…já už jsem to měla asi jako desetník. Někdy se to prý do těla vstřebá samo. Ale radši to vydržet než narkózu. Je to už skoro dva roky od té doby a vše v pohodě. A mám roční holčičku. Tak ať ti do dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3862
2.8.13 17:13

@zuzameduza dekuji za info. ja mam doktora, kteryho vsichni vychvaluji tak snad tu bude umet. vsichni o nem rikaji, ze je citlivy. tak snad to preziju :-D ale mam z toho strach uz ted

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
2.8.13 21:56

@elinka90 neboj se je to jen chvilinka, netrvalo to ani minutu. No a když bude nejhůř jakože nebude tak si fňukni. Když máš strach tak se třikrát z hluboka nadechni. Nejde o život tak se zbytečně nestresuj. Mě to dělaly v dubnu 2012 a 30.října jsem otěhotněla. Od té doby bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
14.5.14 19:21

Dnes jsem byla na kontrole u DR. a ten mi doporučil podstoupit vypálení děložního čípku, vysvětlil a na obrazku i ukázal proč, mám tam něco jinak než je bežné a to působí výtoky a mohl by byt problém při zavedení nitro děložního tělíska, které do budoucna zvažují. Nicméně na netu jsem se dočetla, že tato metoda je zastaralá a nemá se použivat, psalo to několik gynekologů ve svých poradnach. Tak vůbec nevím, co si o tom mám myslet…Dr. se samozřejmě ještě zeptám, ale rada bych zjistila více informaci a třeba někdo víte víc. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
14.5.14 19:46

Ahoj, já podstoupila vypálení 3× u gyndařky - seniorky a když jsem přešlo k novému doktorovi, tak mu z toho vstaly vlasy hrůzou…jak píšeš, prý je to metoda z roku raz dva, výtoky to spíž rozjede, prý se to řeší jinak, mně příčina zmizela sama a už jsem to nikdy víc nepotřebovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
14.5.14 19:48

Ja mam cipek vypalenej - asi ccá 10let.. jak sem ted nastoupila k nove dr tak ta to taky nedoporucuje, kvuli jizvicce za kterou treba ona neuvidi, ze se mi tvori neco nekaleho - ale co uz to mam a nic s tim nenadelam - takze uz sem se „radsi“ vic o vyhodach nevyhodach nezajimala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí