Vyplácení nemocenské?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Vyplácení marodního??
Ahoj,chtěla jsem se zeptat jestli někdo nevíte, jak je to s vyplácením marodního,když marodím více jak měsíc.Nikdy jsem takhle dlouho nebyla nemocná,tak vůbec netušim,a jelikož je před Vánocemi,tak se toho celkem děsím ![]()
Prvních 14 dní by měl platit zaměstnavatel, takže mi zřejmě příjde zhruba půlka vyplaty a zbytek mi dorovná sociálka??a jak??to mi jako příjde na účet v jiný termín??Nevíte,jak to chodí??
Díky moc.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj moc te nepotesim, zalezi jakou mas socialku, ale nekdy to trva dva tri mesice a musis je urgovat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to je super teda,ale mě by spíš zajímalo,kde vezmou číslo mého účtu nebo tak??ptám se asi blbě,ale já fakt nevim,jak to chodí:-(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od zaměstnavatele to dostaneš normálně ve výplatním termínu. Od OSSZ by jsi to měla dostat do 20. tého následujícího měsíce. Jenže záleží, kdy to tam zaměstnavatel pošle a kdy oni to zpracují. Je pravda, že v Praze, Brně a vůbec těch větších městech je s tím docela problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zuzkka píše:
No to je super teda,ale mě by spíš zajímalo,kde vezmou číslo mého účtu nebo tak??ptám se asi blbě,ale já fakt nevim,jak to chodí:-(
to vyplňuješ na neschopence - v dílu pro sociálku (po 14 dnech nemoci) si volíš, jestli chceš nemocenské dávky poslat poštou nebo na účet a uvádíš tam číslo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
číslo účtu vyplňuješ na tom papíře, kde je uvedeno, že marodíš z jednoho měsíce na druhý. A myslím, že se to píše i na tu červenou část neschopenky. Zrovna tu žádnou nemám, že bych se ti podívala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potápka píše:
Od OSSZ by jsi to měla dostat do 20. tého následujícího měsíce.
podle zákona do 30 dnů od doby, kdy ossz dostala veškeré podklady. není žádný jeden termín výplaty, vyplácí se průběžně celý měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No,tak já tam nic nevyplnila a poslala zaměstnavateli..to bude asi hodně vadit,co?Zkusim tam zítra zavolat a zeptat se na to..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potápka píše:
Od zaměstnavatele to dostaneš normálně ve výplatním termínu. Od OSSZ by jsi to měla dostat do 20. tého následujícího měsíce. Jenže záleží, kdy to tam zaměstnavatel pošle a kdy oni to zpracují. Je pravda, že v Praze, Brně a vůbec těch větších městech je s tím docela problém.
Pracuju v Praze,ale bydlim v ústeckém kraji,tak spadám pod Prahu,nebo tady ul??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no nemelo by to vadit, pokud si spravne vyplnila cislo na neschopence, tak by to zamestnavatel mel poslat na socialku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli si nic nevyplnila na tom papíru ke konci měsíce, tak to je špatně. Musíš zjistit, zda ho má zaměstnavatel ještě u sebe, pokud jo, tak to dovyplnit, pokud ne, tak zavolej na příslušnou pobočku ČSSZ (která to je ti řekne účetní u vás v práci) a domluv se s nimi - předpokládám, že tam budeš muset zajet a vyplnit a podepsat to.
Jo a vy holky neplašte, že vyplácení trvá 2-3 měsíce, já patřím jednak pod Prahu 10 a jednak pod Prahu východ a nemocenská chodila nejpozději kolem 13. v měsíci.
Ale je fakt, že je potřeba to mít úplně a správně vyplněné a účetní to tam musí obratem poslat, případně jsem si to tam nosila rovnou sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zuzkka píše:Potápka píše:Pracuju v Praze,ale bydlim v ústeckém kraji,tak spadám pod Prahu,nebo tady ul??
Pod Prahu, je to podle sídla účtárny zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jani - tobě možná, otci např.přišla až někdy po čvrt roce! Takže je to možné..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já taky doporučuju urgovat už po měsíci a ptát se, kde je chyba, když nemocenská nepřijde. Mě se stalo, že se papíry zadrhly někde mezi zaměstnavatelem a sociálkou. Na sociálce tvrdili, že podklady nemají, naše účetní zase tvrdila, že vše poslala… No, naštěstí po mém pátrání se během týdne objevila nemocenská za dva měsíce na mém účtu - takže jsem byla ráda, že nemusím shánět vše znovu… naštěstí máme nějaké rezervy, takže jsem z toho nebyla ve stresu. Ale chápu, že to tak nemusí vyjít vždy…
Jo a číslo účtu jsem nikam nevyplňovala. Jen jsem naší účetní nahlásila, že chci posílat nemocenskou na stejný účet jako výplatu. Možná proto jí to tak dlouho trvalo:-)))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
xangel87 píše:
jani - tobě možná, otci např.přišla až někdy po čvrt roce! Takže je to možné..
Já netvrdím, že to není možné, ale rozhodně už to teď není pravidlem, stává se to když se papíry někde zatoulají nebo nejsou komplet vyplněné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit