Vyplatí se přejít z Windows na Mac?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
28.10.25 20:35

Vyplatí se přejít z Windows na Mac?

Zdravím,
potřebovala bych se zeptat lidí, kteří přešli nebo (ne)chtějí přejít z Windows na MacBook — zejména v kontextu hudební tvorby a zvukového práce — jestli to podle vás staji za to.

Dělám hudbu a jsem zvyklá na Windows prostředí, mám v něm své postupy, programy a komfort. Zvažuju přechod na MacBook, protože se často říká, že „to prostě funguje“, ale zároveň nechci udělat nesprávnou investici. Jelikož je za mě IOS poměrně uzavřený ekosystém, bojím se, že ztratím volnost, že mi budou chybět některé funkce nebo že budu muset řešit kompatibilitu, když už zastávám Android telefon a spoustu zařízení.

Byla vaše zkušenost pozitivní? Zlepšila se vám opravdu práce s hudbou — nahrávání, mix, multitasking, stabilita? A naopak — co vám chybělo, když jste přešli? Nebo jste dokonce litovali a vrátili se zpět k Windows?

Děkuju moc za jakoukoliv zkušenost nebo radu 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13745
28.10.25 23:22

Já bych do toho nešla v žádném případě, ale nepracuju s hudbou. Pracuju ve Windows od dětství, nechtěla bych se učit nový systém. A nevěřím tomu, že je ta práce tam tak „lepší“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.25 23:57
@AnastazieB píše: Více

takže o tom nevíš vůbec nic, ale názor máš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
29.10.25 13:42

Já dělám hudbu v prostředí REAPERu a ten mi vyhovuje tak, jak ho mám ve Windows, má ale své limity. Chtěla jsem přejít na jiný hudební program, lepší, a tam jsem narazila, že byl právě jen pro iOs :zed: takže smolíček.
Zkusila bych ale asi jiné forum než zrovna emimino, třeba na fb nějaké skupiny o nahrávání, tam by mohli poradit víc a lépe než tady:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.25 19:09

Obecně windows jsou něco jako český dabing. Všichni říkají jK je skvělý, než poznají originál a zjistí, že je to úplně…

Macy fakt prostě fungují. Vydrží, skvělý výkon, tichý, jeden macbook bez přeinstalování vydrží fungovat pořád stejně o hodně dýl než windows.

A když srovnáš ceny high end windows notebooků, tak jsou leckdy i dražší než macbooky. A koukni na srovnání výkonnosti procesorů. Apple M4/M5 nechaly intel i amd někde závistivě v koutě…

Nicméně ty chceš počítač na specifické účely, tak musíš zjistit jestli by na macu šly programy co potřebuješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.11.25 10:05

Taky mam rada Mac ale některé nástroje fakt radši používám přímo ve Windows i kdyz se da windows rozjet na Mac tak to proste nebi ono.

edit admin: nabidka sluzeb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák