Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mně přijdou golfky úplně marný, zvlášť na Prahu. Já zůstala u sporťáku.
@Petula306 píše:
Mně přijdou golfky úplně marný, zvlášť na Prahu. Já zůstala u sporťáku.
Jde mi o právě skládání i hodně cestujeme ne jen letecky a v autě to dost zabírá místo ![]()
Souhlasím s @Petula306 Koupili jsme a vrátili se ke sporťáku…
Máme golfky a zas se jich budu zbavovat. Třeba někam na výlet autem je to fajn (když jedeš někam do města a ne do terénu), ale na každodenní vozeni je to na prd a v zimě tuplem, jak napadl sníh, tak se s tím nedalo jezdit.
@Anonymní píše:
Ahoj holky mám 16m chlapečka. Začal před měsícem chodit. Bydlíme v Praze a já uvažuji že bychom si koupili takhle do města golfky líbí se mi Joolz aer. Máme sportaka teď kterého bychom rádi využívali do velkého terénu- na chatě nebo na horách ale když potřebuji rychlovka někde tak uvažuji i golfkach. Ráda si počtu jaký golfky máte a jetski využíváte dekuji
Za mě golfky jsou fajn na krátké rychlé přesuny v MHD, kde jsou schody či na skládání do auta. Mám zkušenost s Maclaren Techno XT - má větší kola a na cestách nevyklepe dítě, protože jsou kola taková pružnější a trochu to utlumí nerovnosti.
@Anonymní píše:
Jde mi o právě skládání i hodně cestujeme ne jen letecky a v autě to dost zabírá místo
To bych si raději koupila větší auto
golfky považuju za naprosto nepraktické. Nevím, jestli existují nějaké, co se dají dát na ležato (na spaní), taky v zimě, aby se tam dítě zachumlalo.. navíc nemají skoro úložný prostor, málo který se dají řídit jednou rukou a jsou to hrozný hrkáče.
Já si pořídila takto valco snap sport. Když už golfky, tyto jsou takové něco mezi sportákem a lepšíma golfkama. Lehké, skladné. Ale i pro dítě pohodlné, nekodrcavé.
My máme klasické golfky+tandem. Ale třeba v centru Prahy si golfky nedokážu představit i u nás ve městě se občas seknu, když najedu do nějaké díry. A tam si dokážu představit ty dlažební kostky. Nicméně jsou i situace, kdy jsem za golfky ráda, lehce je strčim do auta a nezaberou skoro žádné místo, takže když jsme jeli do kempu, nebyl problém je strčit pod nohy, když byl kufr narvanej.Jsem pro mít doma obojí. Může se tlidně stát, že sporťák bude potřebovat vyměnit kolo a než přijde součástka, tak to jistí golfky.
Třeba tyto bych brala klidně https://www.kocarky.cz/…ole-brisk-lx
Já jsem golfáče chtěla kvůli tomu, že jsou lehké a vynesu je i s dítětem někam do schodů, případně je můžu složit a někam šoupnout třeba ve vlaku. V tom svůj účel splňují, ale jinak je to poměrně zoufalost. Kdekoliv kromě rovného chodníku a podlahy to kodrcá a nedá se s tím pořádně manipulovat - jednou rukou už vůbec ne. Myslím, že je lepší koupit nějaký malý skládací sporťák.
@Anonymní píše:
Ahoj holky mám 16m chlapečka. Začal před měsícem chodit. Bydlíme v Praze a já uvažuji že bychom si koupili takhle do města golfky líbí se mi Joolz aer. Máme sportaka teď kterého bychom rádi využívali do velkého terénu- na chatě nebo na horách ale když potřebuji rychlovka někde tak uvažuji i golfkach. Ráda si počtu jaký golfky máte a jetski využíváte dekuji
My měli golfky Cam Compas a maximální spokojenost.Jdou i do lehu, takže jsme je brali i na dovolenou, místo velkého kočáru. Uspořily nám spoustu potřebného místa v autě. Další plus pro mně bylo opravdu jednoduché rozložení i složení. My je tedy využili hodně.
Na uvod- jsem z Prahy, takze ozkouseno ve zdejsim „terenu“ ![]()
Jako velky sportak mame Thule, ale v MHD zabira dost mista, do vysoke tramvaje ho bezpecne nevynesu. Plus je nas jako smeti a mame obr psa, takze auto, deti a kocar jsou v aute sci-fi (a to nemame pidi auto). Navic tedy pomerne cestujeme a kamkoliv to Thule dat je trosku problem (jeli jsme s tim vlakem a i pri slozeni jsme s muzem meli problem se s kocarem vmanipulovat do ulicky). Takze to byly nase motivace pri koupi golfoveho kocaru.
Koupila jsem ten Joolz aer a nelituju. Jasne, neni to tak komfortni jako klasicky sportak. Ale jinak je to pohoda. Do kufru se vejde slozeny v pohode se psem
vazi 6kg, takze s ditetem uplne v pohode vynesu/snesu kamkoliv, kosik dole mi staci, da se dat temer do lehu, eventualne se da dokoupit podpera na nohy. Drnca samozrejme vic nez velka nafukovaci kola, ale nijak dramaticky to neni. Pracuju v centru a jezdim po cele Praze a v podstate vetsinou neni problem, jako jasne, nekdy se nekde zaseknu, ale na kocicich hlavach jezdim opravdu denne a v pohode. Jinak predni kola se daji zaaretovat a predpokladam, ze tim se eliminuji zaseky temer uplne, nezkousela jsem, aretce mi vadi. Ridit jednou rukou se da uplne v klidu, stejne jako slozit a rozlozit. Jediny minus za me je asi slozitejsi nastavovani polohy zadove operky, je to na zip a bud je v sedu nebo v tom skoro lehu, da se to nastavit i do pozic neco mezi, ale musi se tam utahovat popruhy, ale zvykla jsem si. Jo a porad mi pada drzak na piti, je hrozne na volno. Jinak za me spokojenost a i dcera se v nem vozi rada.
Měla jsem „golfky“ jako jediný kočár., střídala jsem je se šátkem. Taky bydlíme v Praze, v centru. Do terénu jsem s nima moc nechodila, ale normální cesty, chodníky zvládly v pohodě. Měla jsem na ně i korbu. Byla jsem s nima spokojená.
Golfky jedine na probehnuti obchodaku.
Jinak jsou za trest.
Vsude jsem jezdila s terenni trojkolkou, i do mesta. Schody jsem vyjela/sjela bez pomoci i do MHD, dobre se tim rozrazel dav
. Nemenila bych.