Výpověď a nemocenská
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Jo holky tak děkuji
, no nic se nedá dělat, snad bude brzy ok aby mohl hledat nějakou práci.
- Citovat
- Upravit
Dřív ta ochranná lhůta byla delší, ale ted to mají nastavené takto.Je to smůla, ale snad manžel se brzy uzdraví a bude lépe.
Možná než manžel dal výpověd si měl zajistit nějaké místo pokud ten odchod měl plánovaný. Dát výpověd a nemít nic v záloze to je docela velký risk. Měl v té práci nějaké problémy??? Snad neva, že se ptám..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@denisa 76 měl zajištěnou práci, ale vypekli ho s platem, v předchozí práci problémy měl, ale vzhledem k tomu že živíme děti tak by jen tak neodešel, práci si našel slíbili mu plat 20 tis, dal vypověd a v nové práci mu dali smlouvu na 63kč na hodinu s tím že by mohl mít víc kdyby tohle a onohle.. jenže od ostatních se dozvěděl že víc teda rozhodně nemají.. no je to složité. Hlavně at je brzy ok.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@denisa 76 měl zajištěnou práci, ale vypekli ho s platem, v předchozí práci problémy měl, ale vzhledem k tomu že živíme děti tak by jen tak neodešel, práci si našel slíbili mu plat 20 tis, dal vypověd a v nové práci mu dali smlouvu na 63kč na hodinu s tím že by mohl mít víc kdyby tohle a onohle.. jenže od ostatních se dozvěděl že víc teda rozhodně nemají.. no je to složité. Hlavně at je brzy ok.
aha..tak tomu už rozumím. Příště at si o dané firmě zjistí co nejvíce, aby se nedostal opět do takové situace. Manžel brzy uzdraví a hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všichni!
Chtěla bych se zeptat, jsem na rizikovém těhotenství a zaměstnavatel mi chce dát výpověď, zřejmě teď k 31.8…v pondělí jedu za účetní…Myslíte, že mě může vyhodit v marodním stavu???A hlavně jestli bych měla nárok na mateřskou???Termín porodu mám na 11.12., tudíž nějak v říjnu bych nastoupila na mateřskou…
Moc děkuji za vaše rady, názory ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím chtěl bych se zeptat. Mamku vyhodili z práce, ale chtěla by na ně jít ještě marodit. Je to možné? A jak dlouho? A jestli jí pak nestrhnou, že jí prodloužili odstupné na 7 měsíců. Děkuji za odpověď ![]()
BTW: Důvod na marodění byl byl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky mám doraz ke 30.6. Sem ukončila neschopenku a dala výpověď ze zdravotních důvodů měla sem problémy se záda tak sem si i našla novou práci do té nastupuji v polovině srpna ale včera sem byla u dr a prý mám nějaký zánět nebo co v nosohltanu takže mě napsala neschopenku od 1.7. Když sem ji říkala že sem dala výpověď v práci tak mě řekla že nevadí že mám ochranou lhůtu 7 dní že mě to dá zrovna od 1. 7. Ale jak to potom bude až ukončím tuto novou neschopenku? Nemusím znova do práce a rovnou zajít na UP se evidovat?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj holky mám doraz ke 30.6. Sem ukončila neschopenku a dala výpověď ze zdravotních důvodů měla sem problémy se záda tak sem si i našla novou práci do té nastupuji v polovině srpna ale včera sem byla u dr a prý mám nějaký zánět nebo co v nosohltanu takže mě napsala neschopenku od 1.7. Když sem ji říkala že sem dala výpověď v práci tak mě řekla že nevadí že mám ochranou lhůtu 7 dní že mě to dá zrovna od 1. 7. Ale jak to potom bude až ukončím tuto novou neschopenku? Nemusím znova do práce a rovnou zajít na UP se evidovat?
No do té staré nemusíš. Ale měla bys tam dodat papír o pracovní neschopnosti. Případně lístek na peníze na konci měsíce a ukončení PN.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja já sem právě dala papír s ukončením 1.7. V práci zrovna i s výpovědi ale mám napsanou novou neschopenku od 1.7. A tu mě kamarád co tam pracuje odnese do práce kde sem dala tu výpověď ale nejsem si jen jistá jak to je pak s up ukončení pak do práce? A do těch 3 dnů se evidovat tedy na UP?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pavla.velova když jsi na PN, tak na ÚP není co dělat. A když ukoncis, tak si myslím, že tenhle měsíc za tebe zdravotní bude platit stát a příští už nový zaměstnavatel. Tak bych tam asi nešla. Otázka je jak s podporou. Ale ta se posouvá až po neschopence, ale to nevím jistě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pavla.velova píše:
@P4ja já sem právě dala papír s ukončením 1.7. V práci zrovna i s výpovědi ale mám napsanou novou neschopenku od 1.7. A tu mě kamarád co tam pracuje odnese do práce kde sem dala tu výpověď ale nejsem si jen jistá jak to je pak s up ukončení pak do práce? A do těch 3 dnů se evidovat tedy na UP?
Jinak pokud nejsi ve zkušební době, tak máš ještě výpovědní lhůtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja já v práci ve které sem ukončila pracovní poměr ze zdravotních důvodů tak sem byla od roku 2016 takže mě byla sepsána výpověď hned dohodou právě ze zdravotních důvodů ke 30.6. A ke 30.6. Mě dr který mě měl přes ty záda ukončil také neschopenku 30.6. od 1.7. Právě mám novou neschopenku zase a do nové práce jdu 16.8. Tak nevím jak moje dr mě nechá dlouho doma tak se kdyztak budu muset na chvilku přihlásit na UP když by mě ukončila nemocenskou ještě dřív než nastoupim do nové práce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den manžel před 2 týdny ukončil pracovní poměr dohodou a nyní onemocněl a leží v nemocnici. Nevíte někdo jak je to s ochrannou lhůtou, jestli by mohl jít ještě ted nějak na nemocenskou? Je už ale 14 dní hlášený na pracáku tak už to asi nepůjde? Dík a omlouvám se za anonym.