Výpověď a nemocenská

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21091
3.7.19 17:53
@pavla.velova píše:
@P4ja já v práci ve které sem ukončila pracovní poměr ze zdravotních důvodů tak sem byla od roku 2016 takže mě byla sepsána výpověď hned dohodou právě ze zdravotních důvodů ke 30.6. A ke 30.6. Mě dr který mě měl přes ty záda ukončil také neschopenku 30.6. od 1.7. Právě mám novou neschopenku zase a do nové práce jdu 16.8. Tak nevím jak moje dr mě nechá dlouho doma tak se kdyztak budu muset na chvilku přihlásit na UP když by mě ukončila nemocenskou ještě dřív než nastoupim do nové práce

Jak ti byla sepsána výpověď? Buď ti jí dali a máš nárok na odstupné a nebo jsi jim podepsala ukončení dohodou a jsi trubka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
3.7.19 18:00

@P4ja no bylo to podepsané dohodou ze zdravotních důvodů chtěli abych šla ještě k jejich dr a tím pádem mě byla ukončena hnedka já právě nevím jak je to s dostupným apod :lol: já bych tam stejně nemohl pracovat dal no nevadí no teď mám zase další neschopenku a pak nastupuji do nové práce do školky tak lepší pracovala sem ve fabrice nepřetržitý provoz právě ale dr říkala že nevadí že sem dala výpověď ze mam tu ochrannou lhůtu 7 dní a tím pádem mám papíry dát k bejvalemu zaměstnání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
3.7.19 19:17

@pavla.velova možná se vetřu s dotazem, ale neni lepší jít na péči o dítě než na UP na ten měsíc a něco?? Nebo to nejde.. SPíš já nedávno tady pokládlaa stejný, dotaz a bylo mi napsanáno, že na Up neberou, když je někdo na neshcopnece.. A je pravda, když jsem se registrovala před rokem než jsem nastoupila znovu do práce- měla jsem pár měsíců pauzu, tak první co bylo, jestli mám neschopenku, takže asi!!! to by poradil někdo jíný, tě stejně nezaregistují.. takže možná je lepší jít se přihlásit na pojištovnu..
Já právě něco podobného řešila před půl rokem, ale pak jsem nakonec nešla na neschopenku, prostě jsem byla doma, nic mi nenabízeli, prostě jsem to nějak vyléčila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
3.7.19 19:30

@kvaček na péči o dítě? To nevím že něco takového je vím že je ošetřování jen ale to je pro samozivizelky na 16dni a jinak na 9dni ale o té péči nevím ale tu neschopenku už mám napsanou tak ji dám mému zaměstnavateli se kterým sice sem rozvazala pracovní poměr a uvidíme jak dlouho mě dr nechá doma a pak rovnou nastoupim do nové práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
3.7.19 19:31

@pavla.velova je to na sociálním, že se nahlásíž jako péči o dítě do 7 let, je to pro maminky, co jakoby chtějí bvýt,,, v domácnosti, prostě nejdeš na Up, jenom se nahlásíš tam.. toto kdyby někdo poradil, já taky předtím nevěděla co s tím UP.. protože opravdu mi bylo řečeno, že při neschopence, neregistují
Tady to někdo řešil jeslti jít na Up a nebo na péči přes prázdniny, když neni školka atd..
najdeš tady různé diskuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
3.7.19 19:45
@kvaček píše:
@pavla.velova je to na sociálním, že se nahlásíž jako péči o dítě do 7 let, je to pro maminky, co jakoby chtějí bvýt,,, v domácnosti, prostě nejdeš na Up, jenom se nahlásíš tam.. toto kdyby někdo poradil, já taky předtím nevěděla co s tím UP.. protože opravdu mi bylo řečeno, že při neschopence, neregistují
Tady to někdo řešil jeslti jít na Up a nebo na péči přes prázdniny, když neni školka atd..
najdeš tady různé diskuse

Já pořád nevím, proč ne na ÚP. A hlavně tam nemusí. Teď bude na PN, to má zdravotním pokrytý měsíc a v srpnu nastoupí a zase jí to pokryje celý srpen. PN může ukončit klidně za týden a v nové práci pak řekne, že skončila na začátku července a tečka. Nebo proč pořád navrhujes tu péči? K čemu to bude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
3.7.19 19:59

@kvaček tak to bohužel u mě by neprošlo mé dceři je 7 let. Ale nevadí já teď budu na té nemocenské tu také dostanu zaplacenou a až mě to dr ukončí ta pak se kdyztak nahlásím na UP aby mě dali nějakou podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
3.7.19 20:16
@pavla.velova píše:
@kvaček tak to bohužel u mě by neprošlo mé dceři je 7 let. Ale nevadí já teď budu na té nemocenské tu také dostanu zaplacenou a až mě to dr ukončí ta pak se kdyztak nahlásím na UP aby mě dali nějakou podporu.

No dostaneš zaplaceno až od 15.dne. dřív nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
3.7.19 20:24

@P4ja no když sem ale měla neschopenku do 30.6. Od lékaře speciálního co jsem měla kvůli zadum a od 1. 7. Mám novou od mé dr tak bych měla protože mě bylo řečeno že je to sice nova neschopnost od jiného lékaře ale že se to bere jako pokračování kamarádka to měla taky prý takto že 31.12. Měla ukončenou neschopnost nemnela Teda ale výpověď a 1.1. Měla novou protože se jí stal úraz někde 3.1. Tak dr ji to práve napsal zpětně k 1.1. Aby nesdostavala od znova co bylo ty 3dny neplacené apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
3.7.19 20:33
@pavla.velova píše:
@P4ja no když sem ale měla neschopenku do 30.6. Od lékaře speciálního co jsem měla kvůli zadum a od 1. 7. Mám novou od mé dr tak bych měla protože mě bylo řečeno že je to sice nova neschopnost od jiného lékaře ale že se to bere jako pokračování kamarádka to měla taky prý takto že 31.12. Měla ukončenou neschopnost nemnela Teda ale výpověď a 1.1. Měla novou protože se jí stal úraz někde 3.1. Tak dr ji to práve napsal zpětně k 1.1. Aby nesdostavala od znova co bylo ty 3dny neplacené apod

Tak to jo, to je jiná. To bych up teď neřešila a uvidíš, kdy tě tvoje Dr potom uschopni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
3.7.19 20:39

@P4ja no právě také sem si říkala že uvidím kdy mě má dr uschopni ale ona je dobrá tak snad mě to napíše třeba do toho 15.8. A 16.8. Nástup do práce abych nemusela ještě lítat na UP ale kdyztak mě nic jiného nezbyde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
3.7.19 20:53
@pavla.velova píše:
@P4ja no právě také sem si říkala že uvidím kdy mě má dr uschopni ale ona je dobrá tak snad mě to napíše třeba do toho 15.8. A 16.8. Nástup do práce abych nemusela ještě lítat na UP ale kdyztak mě nic jiného nezbyde

Já pořád nechápu proč chceš lítat na ÚP. Vždyť to není povinné. Nějak nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
3.7.19 20:59

@P4ja no měla bych tam jít jen už kvůli tomu jestli budu chtít dostat nějakou podporu v nezaměstnanosti já nemůžu si bohužel dovolit být úplně bez příjmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
3.7.19 21:06
@pavla.velova píše:
@P4ja no měla bych tam jít jen už kvůli tomu jestli budu chtít dostat nějakou podporu v nezaměstnanosti já nemůžu si bohužel dovolit být úplně bez příjmu

Tak jsi psala že v srpnu nastupujes ne? Tak kdy bys tu podporu chtěla brát? Jinak jsi na to měla myslet, když jsi podepsala ukončení. A tím ses připravila o odstupné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
3.7.19 21:26

@P4ja no kdyby mě doktorka třeba ukončila nemocenskou 15.7. A já nastupuji až 16.8. Tak ten měsíc bych brala podporu no a já hlavně nevěděla že by mě mohli dát odstupné mě to vůbec nenapadlo když sem to měla ze zdravotních důvodů tak sem myslela že by mě ani nic nedali no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat