Výpověď a nemocenská

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5411
3.7.19 21:40

@P4ja a hlavně výpověď jsem dávala já dále bych v té práci nemohla stejně pracovat takže stejně bych žádné odstupné nedostala si myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
3.7.19 21:40
@pavla.velova píše:
@P4ja no kdyby mě doktorka třeba ukončila nemocenskou 15.7. A já nastupuji až 16.8. Tak ten měsíc bych brala podporu no a já hlavně nevěděla že by mě mohli dát odstupné mě to vůbec nenapadlo když sem to měla ze zdravotních důvodů tak sem myslela že by mě ani nic nedali no.

No to záleží, jak by ti to ten doktor napsal, jestli jsi práce schopná, a jestli je to nemoc z povolání a jak bys třeba potom měla posudek i od jiného. Závodní by ti to třeba napsal tak, aby ti platit nemuseli. Ale dá se to nechat přezkoumat.

Bez odstupného by tě mohli sami vyhodit jen v případě, že nejsi schopná vykonávat danou práci, a že to není nemoc z povolání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
3.7.19 21:42
@pavla.velova píše:
@P4ja a hlavně výpověď jsem dávala já dále bych v té práci nemohla stejně pracovat takže stejně bych žádné odstupné nedostala si myslím

No, když myslíš. Já bych jim nic nepodepsala. A opravdu se nejdřív pidila, jestli můj zdravotní stav není výsledkem te práce a není to nemoc z povolání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
3.7.19 21:52

@P4ja no můj dr mě napsal papír že doporučuje ukončení pracovního poměru ze zdravotních důvodů a ještě mě poslali ke své dr a ta napsala že doporučení mého doktora akceptuje tak nevím no bohužel tohle sem nevěděla a už to nevrátím jen v dohodě mám psané že pracovni poměr byl rozvázán ze zdravotních důvodů k 30.6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
3.7.19 22:28
@pavla.velova píše:
@P4ja no můj dr mě napsal papír že doporučuje ukončení pracovního poměru ze zdravotních důvodů a ještě mě poslali ke své dr a ta napsala že doporučení mého doktora akceptuje tak nevím no bohužel tohle sem nevěděla a už to nevrátím jen v dohodě mám psané že pracovni poměr byl rozvázán ze zdravotních důvodů k 30.6.

Tak to asi ano, pokud ti zanikne způsobilost k práci a nesouvisí to s ní, pak to tak bude, jak píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.19 22:42

Ahoj, vetřu se s dovolením také s dotazem. od 15.10 jsem.na marodce, k 31.5. jsme se domluvili se zaměstnavatelem že k tomuto dni bude výpověď dohodou. Moje marodka ovšem ještě trvá. Nyní mi došel papír že socky, že mám podpůrci dobu do 28.8. a v případě prodloužení mám podat žádost.
Na žádosti je kolonka zaměstnavatel - napíšu tam normálně, že ke dni 31..5 byla výpověď dohodou takže už nejsem zaměstnanec?
Je to problém, když už nejsem zaměstnaná? Myslíte že mi to schválí? (Skrze zdraví jsem dlouhodobě nemocná, mám si zadat i o ID, s tím trochu prokrastinuji páč si to nějak nechci připustit).
Zaměstnavatel by měl vše zahlásit na zdravce a tak, že už nejsem u něj zaměstnaná, tak mi to řeklo několik lidí, tak jsem nikam nešla se zahlásit, snad jsem neudělala špatně. Děkuji za rady holky.

• Citovat
  • Upravit
21091
3.7.19 22:45

Výpověď dohodou neexistuje. Nic takového není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.19 22:48

@P4ja to co je hloupost? Výpověď dohodou existuje, jinak nelze v době PN přerušit poměr ne?

• Citovat
  • Upravit
21091
3.7.19 23:16
@Anonymní píše:
@P4ja to co je hloupost? Výpověď dohodou existuje, jinak nelze v době PN přerušit poměr ne?

Buď existuje dohoda ( dvoustranný akt) o ukončení pracovního poměru a nebo výpověď ( jednostranná), kde jsou minimálně dva měsíce výpovědní lhůty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
3.7.19 23:40

Jinak prodloužení většinou schvalují, když je jasný konec. Pokud máš žádat i ID, tak to podle mě neschválí. To přece nejde být na PN donekonečna, protože odkladas žádost o ID. Spíš bych začala řešit papíry na tu žádost. A to, že nejsi zaměstnaná, problém není. Jestli ses měla hlásit na pojišťovně po konci pracovního poměru, to nvm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
4.7.19 07:58
@Anonymní píše:
Ahoj, vetřu se s dovolením také s dotazem. od 15.10 jsem.na marodce, k 31.5. jsme se domluvili se zaměstnavatelem že k tomuto dni bude výpověď dohodou. Moje marodka ovšem ještě trvá. Nyní mi došel papír že socky, že mám podpůrci dobu do 28.8. a v případě prodloužení mám podat žádost.
Na žádosti je kolonka zaměstnavatel - napíšu tam normálně, že ke dni 31..5 byla výpověď dohodou takže už nejsem zaměstnanec?
Je to problém, když už nejsem zaměstnaná? Myslíte že mi to schválí? (Skrze zdraví jsem dlouhodobě nemocná, mám si zadat i o ID, s tím trochu prokrastinuji páč si to nějak nechci připustit).
Zaměstnavatel by měl vše zahlásit na zdravce a tak, že už nejsem u něj zaměstnaná, tak mi to řeklo několik lidí, tak jsem nikam nešla se zahlásit, snad jsem neudělala špatně. Děkuji za rady holky.

Ta podpurci doba je ze jsi vycerpala k 28.8. Dané 380 dní na neschopence pokud by tvá nemocenská dále trvala musíš na ossz doložit od doktora tvůj zdravotní stav a teď si nejsem jistá jestli ještě oni pak nemají nějakého lékaře na přezkoumání tvého zdravotního stavu a musí se zadat o prodloužení nemocenské jinak ji nedostaneš zaplacenou. A myslím že na pojišťovnu nemusíš se hlásit když jsi na nemocenské

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
4.7.19 10:30

Na pojišťovnu je potřeba hlásit, že je na na PN i po konci pracovního poměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat