Výpověď před koncem rodičovské dovolené
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Imamother Ty máš dost, už to neber.
@koubisek Pravdu má samozřejmě @Lendeš.
Všimni si, že cituje zákon, ne špatně pochopené novinové články, ani neaplikuje špatné analogie typu „u nás ve firmě něco takového řešilo právní oddělení“.
Příspěvek upraven 24.08.17 v 19:23
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon Já jsem v tom citovala taky právní úpravu. Tím nezpochybňuji, že mají děvčata pravdu. Sama jsem byla překvapená, taky jsem to napsala. Nic neberu, ale ty bys měla začít brát něco proti agresivitě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Imamother píše:
@eumedon Já jsem v tom citovala taky právní úpravu. Tím nezpochybňuji, že mají děvčata pravdu. Sama jsem byla překvapená, taky jsem to napsala. Nic neberu, ale ty bys měla začít brát něco proti agresivitě
Citovala jsi právní úpravu, která na zakladatelčin případ nedopadá, protože není splněna hypotéza citovaného písmene. Resp. je splněna hypotéza písmene, podle kterého výpověď zaměstnanci v ochranné době je možno dát: Neruší se jen pracovní pozice, ale část podniku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon Tam byla ale i evropská právní úprava, jen asi není závazná. Zatím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky @Imamother @Lendeš děkuji za odpovědi, takže je to tak, že dle §52 a mi může zaměstnavatel dát výpověď i před koncem RD a nenáleží mi 2 platy. Skutečnost je taková, že se rušila pobočka v Praze, která v té době měla 2 zaměstnance. Má pozice je nyní obsazena v sídle společnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@koubisek píše:
Holky @Imamother @Lendeš děkuji za odpovědi, takže je to tak, že dle §52 a mi může zaměstnavatel dát výpověď i před koncem RD a nenáleží mi 2 platy. Skutečnost je taková, že se rušila pobočka v Praze, která v té době měla 2 zaměstnance. Má pozice je nyní obsazena v sídle společnosti.
Je to tak, výpověď z důvodu podle § 52 písm. a) - ruší-li se zaměstnavatel nebo jeho část - ti může zaměstnavatel dát i během rodičovské dovolené, mzda nebo její náhrada ti náleží za část výpovědní doby po skončení rodičovské dovolené (pokud ti rodičovská dovolená skončí dřív, než výpovědní doba) a náleží ti odstupné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@koubisek píše:
Ano, podle § 52, písm. a) můžeš dostat výpověď během RD a bude ti náležet jen odstupné podle odpracovaných let.
Nerozumím ale té tvé situaci. Ty jsi nepracovala na té zrušené pobočce? Měla jsi s ní tedy něco společného? Co myslíš tím, že je tvá pozice nyní obsazená? Znamená to, že pozice nebyla zrušená spolu s pobočkou? Pak by to byl úplně jiný případ…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš Já jsem to pochopila tak, že zrušili pobočku v Praze, kde byla i zakladatelka a vyrobili ji nově někde jinde a nevíme zda celou nebo jen část pozic… pokud celou tak by to možná bylo 52 b, ale to stejně mohou dát při RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Jo to je možné, že to myslela takhle..já jsem to právě z posledního příspěvku zakladatelky nepochopila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, Lendeš má pravdu. Když se ruší zaměstnavatel nebo jeho část, bohužel můžeš dostat výpověď i na RD. Odstupné Ti náleží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit