Výpověď před koncem rodičovské dovolené

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19787
24.8.17 19:18

@Imamother Ty máš dost, už to neber.

@koubisek Pravdu má samozřejmě @Lendeš.

Všimni si, že cituje zákon, ne špatně pochopené novinové články, ani neaplikuje špatné analogie typu „u nás ve firmě něco takového řešilo právní oddělení“.

Příspěvek upraven 24.08.17 v 19:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
24.8.17 19:22

@eumedon Já jsem v tom citovala taky právní úpravu. Tím nezpochybňuji, že mají děvčata pravdu. Sama jsem byla překvapená, taky jsem to napsala. Nic neberu, ale ty bys měla začít brát něco proti agresivitě :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
24.8.17 19:25
@Imamother píše:
@eumedon Já jsem v tom citovala taky právní úpravu. Tím nezpochybňuji, že mají děvčata pravdu. Sama jsem byla překvapená, taky jsem to napsala. Nic neberu, ale ty bys měla začít brát něco proti agresivitě :hug:

Citovala jsi právní úpravu, která na zakladatelčin případ nedopadá, protože není splněna hypotéza citovaného písmene. Resp. je splněna hypotéza písmene, podle kterého výpověď zaměstnanci v ochranné době je možno dát: Neruší se jen pracovní pozice, ale část podniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
24.8.17 19:40

@eumedon Tam byla ale i evropská právní úprava, jen asi není závazná. Zatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
25.8.17 22:37

Holky @Imamother @Lendeš děkuji za odpovědi, takže je to tak, že dle §52 a mi může zaměstnavatel dát výpověď i před koncem RD a nenáleží mi 2 platy. Skutečnost je taková, že se rušila pobočka v Praze, která v té době měla 2 zaměstnance. Má pozice je nyní obsazena v sídle společnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
26.8.17 09:45
@koubisek píše:
Holky @Imamother @Lendeš děkuji za odpovědi, takže je to tak, že dle §52 a mi může zaměstnavatel dát výpověď i před koncem RD a nenáleží mi 2 platy. Skutečnost je taková, že se rušila pobočka v Praze, která v té době měla 2 zaměstnance. Má pozice je nyní obsazena v sídle společnosti.

Je to tak, výpověď z důvodu podle § 52 písm. a) - ruší-li se zaměstnavatel nebo jeho část - ti může zaměstnavatel dát i během rodičovské dovolené, mzda nebo její náhrada ti náleží za část výpovědní doby po skončení rodičovské dovolené (pokud ti rodičovská dovolená skončí dřív, než výpovědní doba) a náleží ti odstupné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
26.8.17 15:41
@koubisek píše:

Ano, podle § 52, písm. a) můžeš dostat výpověď během RD a bude ti náležet jen odstupné podle odpracovaných let.
Nerozumím ale té tvé situaci. Ty jsi nepracovala na té zrušené pobočce? Měla jsi s ní tedy něco společného? Co myslíš tím, že je tvá pozice nyní obsazená? Znamená to, že pozice nebyla zrušená spolu s pobočkou? Pak by to byl úplně jiný případ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101595
26.8.17 15:59

@Lendeš Já jsem to pochopila tak, že zrušili pobočku v Praze, kde byla i zakladatelka a vyrobili ji nově někde jinde a nevíme zda celou nebo jen část pozic… pokud celou tak by to možná bylo 52 b, ale to stejně mohou dát při RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
26.8.17 16:38

@j.a.n.i1 Jo to je možné, že to myslela takhle..já jsem to právě z posledního příspěvku zakladatelky nepochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
27.8.17 11:11

Ano, Lendeš má pravdu. Když se ruší zaměstnavatel nebo jeho část, bohužel můžeš dostat výpověď i na RD. Odstupné Ti náleží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat