Výpověď smlouvy - Internet

3380
22.4.13 16:16

Výpověď smlouvy-internet

Prosím o radu. Jelikož jsem krajně nespokojená s dodavatelem internetu (časté výpadky, špatná komunikace atd..)zvažuji již nějaký čas změnu. A teď k problému, od pátku opět problém, telefon nikdo nebere (normálka :cert: ) odeslala jsem tedy SMS a nahlásila závadu tímto způsobem. Nic. Toto byla poslední kapka, sepsala jsem výpověď s tím, že budu hodná a přesně dle smlouvy dodržím výpovědní dobu atd. Vyrazila jsem na sídlo firmy, abych si to nechala rovnou podepsat.Na uvedené adrese nejsou, poštu nepřebírají, telefon ani jeden neberou, na maily nereagují…Jak mám tu smlouvu vypovědět? Mám strach prostě přestat platit abych nakonec neměla problémy já jako neplatič..Jo a zdá se, že závada je od odpoledne odstraněna ale já se jich chci zbavit.Za rady moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3380
22.4.13 16:45

No koukám, rady zatím žádné :think: Tak aspoň varování pro ostatní - jedná se o firmu ENTIRA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
22.4.13 16:48

@Maja25 Je to Entira a smlouva je na dobu neurčitou. Ve smlouvě je dvouměsíční výpovědní doba s tím, že ta začíná běžet od prvního dne měsíce následujícího po měsící ve kterém podám výpověď. Chtěla jsem to dát teď aby to od 1.5. běželo…Já jsem tak nas… už jsem jednou naletěla podobným podvodníkům (UPC) a teď zas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
22.4.13 17:12

@Maja25 Prodejny nemají, mají pouze sídlo společnosti, kde ovšem nejsou a poštu si nepřebírají, dnes jsem tam byla osobně. Klasika, barák, kde má adresu X firem ale kromě vrátného nikde nikdo. Tak právě nevím, kam to poslat :nevim: Psala jsem jim na mail a odpověděla jiná firma, s tím, že s Entirou spolupracovali a nabídli mně své služby :pocitac: Mám z toho pocit, že za tím stojí stejní lidé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101602
22.4.13 17:24

@Ainy Tak to, že na uvedené adrese nikdo není přece ještě nemusí znamenat, že si nepřebírají poštu… klidně jim to mohou z pošty přeposílat jinam, nebo jim to tam skladovat. Prostě bych poslala výpověď na doručenku a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
22.4.13 17:31

@Maja25 Já nevím jestli to převzali, jen mám takový pocit :nevim:
@j.a.n.i1 Že si poštu nepřebírají, mně řekl ten vrátný tam, v podstatě o nich věděl jen to, že se tam na ně lidi ptají. Ještě mají jednu brněnskou adresu tak zkusím zajít zítra mrknout tam, mám to blízko tak jestli tam mají aspoň schránku. Ještě mě napadlo, v obchodním rejstříku je adresa bydliště jednatele, tak jestli to neposlat tam :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
22.4.13 18:04

Pošli to na adresu sídla v rejstříku + na adresu jednatele. Vše pošli na doručenku, ať máš potvrzení. Když se ti to vrátí, tak schovej a po uplynutí lhůty přestaň platit. To, že nejsou kontaktní v sídle, které mají uvedené v rejstříku (když jinou adresu neznáš) ti nemůže být k tíži.

• Citovat
  • Upravit
3380
22.4.13 18:15

@colafit Přesně tak jsem se rozhodla to nakonec udělat. Díky všem za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Emerson
18.7.13 00:31

Jsem na tom naprosto stejně...

Mám s Entirou naprosto stejnou zkušenost. Telefony nezvedají, na sídle firmy (Čechyňská 361/16, Trnitá, 602 00 Brno ) se nezdržují, na maily nereagují a poštu si nepřebírají, tudíž jsem jim zaslal na uvedenou adresu doporučený dopis s ukončením smlouvy, kterýžto se mi ale vrátil nepřevzatý a po dvou měsících od odeslání onoho dopisu přestal platit. Zajímalo by mě, jestli jsem tedy učinil vše, co bylo třeba dle litery zákona, nebo jestli je třeba ještě něco víc…

• Citovat
  • Upravit
3380
18.7.13 11:20

Já jsem to nakonec vyřešila podobně. Dopisy se taky všechny vrátily, ale zjistila jsem, že reaguje na SMSky na mobilu pro tech. podporu. Takže jsem mu několikrát připomněla, že běží výpovědní lhůta, proběhla poslední platba atd.. V den kdy už internet fungovat neměl a fungoval jsem ho opět upozornila, že smluvní vztah skončil ať si to odpojí. V poledne to odpojil, druhý den jsem to ještě zkontrolovala a poté ustřihla kabel :nevim: Dopisy mám samozřejmě schované a anténa byla v mém vlastnictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
18.7.13 21:12

@Ainy Jestli je to Entira s. r. o., tak stačí odeslat na dodejku výpověď na sídlo společnosti, uvedené v obchodním rejstříku. Popřípadě zároveň i na jinou kontaktní adresu, pokud ti ji dali.

Nepřebírají poštu na sidle společnosti ani na jiné kontaktní adrese? Jejich problém, ne tvůj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
18.7.13 21:48

@eumedon puvodni smlouva byla s Entira s. r.o.,pak to preslo na Entira group s. r.o. Poslala jsem to tam i tam+jednateli domu. Vratilo se to vsecko, ale jak jsem psala o prispevek vyse tak je to snad „vyresene“ a korespondenci s dodejkama mam schovanou kdyby neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Emerson
19.7.13 00:56

I já jsem se po x pokusech dovolal na technickou podporu - když začal internet vypadávat(tuším někdy začátkem dubna) - a onen člověk mi tam suverénně sdělil, že mají jen drobné technické potíže, ale že to hned opraví… samosebou neopravil nikdo nic a internet blbnul stále dál(chvilku šel, chvilku nešel, chvilku byla rychlost pomalu na úrovni vytáčeného připojení, atd.) Když jsem pak poslal onen dopis a on se mi vrátil nepřevzatý, moje drahá máti zkusila na tu technickou podporu zavolat ze svého mobilu. Dotyčný ji to hned zvedl a na její dotaz jakým že to způsobem mám ukončit s Entirou smlouvu, jí bohorovně odvětil, že postačí, když jim to pošlu v normálním dopise - tedy nikoli doporučeně :lol: a že teď už to dozajista v pohodě dojde a vše bude vyřízeno…

• Citovat
  • Upravit
19787
19.7.13 05:12
@Ainy píše:
@eumedon puvodni smlouva byla s Entira s. r.o.,pak to preslo na Entira group s. r.o. Poslala jsem to tam i tam+jednateli domu. Vratilo se to vsecko, ale jak jsem psala o prispevek vyse tak je to snad „vyresene“ a korespondenci s dodejkama mam schovanou kdyby neco.

https://or.justice.cz/…jstrik-dotaz?…, § 29 odst. 1:

Proti tomu, kdo jedná v důvěře v zápis v obchodním rejstříku, nemůže ten, jehož se takový zápis týká, namítat, že tento zápis neodpovídá skutečnosti.

Jejich problém, když v místě zapsaného sídla společnosti nepřebírají poštu, ne váš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
19.7.13 06:54
@Emerson píše:
I já jsem se po x pokusech dovolal na technickou podporu - když začal internet vypadávat(tuším někdy začátkem dubna) - a onen člověk mi tam suverénně sdělil, že mají jen drobné technické potíže, ale že to hned opraví… samosebou neopravil nikdo nic a internet blbnul stále dál(chvilku šel, chvilku nešel, chvilku byla rychlost pomalu na úrovni vytáčeného připojení, atd.) Když jsem pak poslal onen dopis a on se mi vrátil nepřevzatý, moje drahá máti zkusila na tu technickou podporu zavolat ze svého mobilu. Dotyčný ji to hned zvedl a na její dotaz jakým že to způsobem mám ukončit s Entirou smlouvu, jí bohorovně odvětil, že postačí, když jim to pošlu v normálním dopise - tedy nikoli doporučeně :lol: a že teď už to dozajista v pohodě dojde a vše bude vyřízeno…

Jojo obycejnym dopisem na Cechynskou :-). Presne to mne taky rikal, dokonce pote co jsem se tam byla podivat osobne a od vratnych vedela, ze tam vubec nejsou a postu neprebiraji. Nicmene na tom dopise z Cechynske jsem se divala, ze byk stejne preposlany do Tyniste. Jeden jsem posilala i primo tam a taky se vratil..No doufejme, ze uz o panu Havlickovi neuslysime :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová