Alkohol v dechu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
33
20.4.13 14:49

Alkohol v dechu

Ahoj! Můžete mi prosím někdo poradit? Když je zjištěn alkohol v dechu, tak v krvi bývá hladina nižší nebo vyšší? Moc děkuji! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
20.4.13 14:51

Pokud se odběr dělá hned tak by měla být +- stejná. většinou, ale být mezi testováním prodleva takže je hladina o něco nižší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RADUNAK
20.4.13 14:55

V krvi vyšší..určitě ne nižší..

• Citovat
  • Upravit
96
20.4.13 14:56

Záleží, jak dlouho předtím a kolik jsi bumbala. A jak dlouho by trvala přeprava k tomu odběru… Takže nepovím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101515
20.4.13 14:57
@RADUNAK píše:
V krvi vyšší..určitě ne nižší..

Klidně může být i nižší… záleží na tom, z jakého důvodu je v tom dechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.13 15:00

Záleží na tom, jak dlouho před dechovou a krevní zkouškou byl alkohol užit. Ono totiž těsně po požití alkoholu hladina v krvi teprve začne stoupat. Pokud však došlo k požití delší dobu před testy, je pravděpodobné, že mezi dechovou zkouškou a krevní dojde k určité prodlevě a je šance, že bude naměřeno menší množství z krve. Pokud např. člověk nadýchá cca 0,4 promile, je vždy dobré nechat si následně krev, protože při krevních testech se výsledek do 0.2 promile vykazuje jako výsledek 0,0 promile, jelikož do 0,2 se výsledek považuje za „neprokazatelné“ množství alkoholu v krvi a člověku to může zachránit řidičák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
20.4.13 15:02

Spíše nižší - jednak se krev dělá trochu s odstupem času a jednak v tom děchu je i to „co máš v ústech“. když si vykloktáš pusu vodkou, naměříš 4 promile a v krvi nebude nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.13 15:04

Ještě poznámka - pokud jde o měření alkoholu ohledně policie v souvislosti s řízením auta. Při této situaci je dobré zvážit, zda si nechat krev brát, či nikoliv, protože do 1 promile jde o přestupek a nad 1 promili již o trestný čin, takže pokud někdo např. nadýchá 1…a ví, že alkohol má již klesající tendenci, je vždy dobré nechat udělat krevní testy, protože pokud např. vyjdou do 1 promile, bude stíhán za přestupek, ale dle dechu za trestný čin, takže tohle je potřeba zvážit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
20.4.13 15:11

@Lightsunn Já jsem to naštěstí nebyla. :D
@kočička Evička Mamka prý měla včera večer 5 malých desítek, spát šla v jednu ráno a drapli jí dneska ve dvanáct. Na krev šla asi v půl jedný. V dechu měla 0,25 promile. A v pátek ráno si brala poslední antibiotika. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
20.4.13 15:16

Hmmm, tak to nevím, odhadem bych řekla že pila víc když po 12ti hod ještě nadýchala…
Hele zkus tady toto… například
 http://www.alkoholmetr.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
20.4.13 15:23

@Lightsunn Děkuju! Podle toho by měla být čistá, ale já si myslím, že ty antibiotika udělaly taky hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
20.4.13 15:33

@Mispula atb a alkohol to není moc dobrý nápad. No stanou se horší věci. Kdy se dozví výsledek? To mě docela zajímá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
20.4.13 16:18

@Mispula Tak s 0,25 předpokládám, že na krevní test jela a než tam dojeli, tak mohl alkohol klesnout už úplně :nevim:

• Citovat
  • Upravit
20.4.13 16:21
@Mispula píše:
@Lightsunn Já jsem to naštěstí nebyla. :D
@kočička Evička Mamka prý měla včera večer 5 malých desítek, spát šla v jednu ráno a drapli jí dneska ve dvanáct. Na krev šla asi v půl jedný. V dechu měla 0,25 promile. A v pátek ráno si brala poslední antibiotika. :zed:

pokud šla na krev, uvidíš, že výsledek bude nula. Ale to s těmi pěti malýma pivama, není možný, aby je po 12-ti hodinách nadýchala, i když člověk odbourává alkohol různě, podle různých kritérií, ale i tak, je to divný. Dej určitě vědět, jak to dopadlo, protože pokud bude v krvi něco maličko naměřeno, vemte si právníka na správní řízení a tvrďte, že tato odchylka může být způsobena lihem v desinfekčním prostředku, který je při odběru krve použitý. Ovšem doufám, že policajtům to s těma pivama neříkala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
20.4.13 17:02

@Mispula V tomto případě by hladina v krvi měla být určitě nižší. Tady už jde o zbytkový alkohol a ten by se měl odbourávat. A je teda divný, že ještě něco se naměřilo, po takové době by už neměla mít v dechu nic. Leda mě ještě napadá, jak byla nemocná, nevzala si třeba před cestou bromhexin nebo něco podobného, že by to zkreslilo tu dechovou zkoušku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová