Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj
driv by me asi nenapadlo, by ze budu na tohle tema zakladat diskusi, ale mozna je zenska na materske vic citliva.
Vcera jsem byla s kocarkem prochazce, mala uz si zacala sedat, tak sedela v kocarku, rozhlizela se kolem a najednou proti nam sla skupinka malych pubertacek, asi 15 let. Jedna z nich pribehla ke kocarku, zarvala „Jee to je ale hnusny“ a bezela zpatky ke svy particce. Bylo to vsechno dost rychly, tak jsem si ani nevsimla, kdo to rekl. V tu chvili mi to prislo i trochu vtipny, vzpomnela jsem si na sva skolni leta, jak jsme se s partickou snazily delat z lidi kolem srandu. Sla jsem tedy dal a nijak jsem nereagovala. Skupinka uz byla dost daleko a kričet na ně mi v tu chvili prislo zbytecny.Pak jsem prisla domu a rikala jsem si, jak jsou ty pubertaci dneska drzi ale co jim ma clovek rict? Bylo jasny, ze to byl od nich hec, mala byla krasne oblecena v ruzovem a vypadala jak panenka a oskliva fakt neni ![]()
Stalo se vam nekdy neco podobnyho?
Ahoj, já mám dvojčata a dost často od takových v pubertě slyším, ty vo… dvojčata, to bych se posral… Se jen směju.
@Kordulenka prosím tě z takových si nic nedělej
chce být zajímavá a na nic jiného nemá…
@Kordulenka - to bylo fakt hnusný a zbytečný. Asi bych za tou slečnou zařvala - slečno, našlápla jste si tady u kočárku na botu hovno! ![]()
@mmmmmmmm píše:
Ahoj, já mám dvojčata a dost často od takových v pubertě slyším, ty vo… dvojčata, to bych se posral… Se jen směju.
Taky mám dvojčata a bohužel jsem i od dospělých slyšela, že tohle by nikomu nepřáli
blázni neví, že to je dvojité štěstí co člověka může potkat.
Těžo to můžu soudit, za dvojčatovým kočárem se otočí téměř každý. Ale puberťáci si taky občas pokřikujou něco jako „vidíš to“ ![]()
Tak to se mi nikdy nestalo
. Kdyby mi někdo běžel ke kočárku tak sem ve střehu a čapnu jí za ohon
by jí ta legrace přešla ![]()
@subsomi Jó, mám to podobně, někdy jdu a mám nos nahoru jako hrdá matka a jindy na mě někdo vyvaolí oči a říká, jéžiši, to je hrozný, co?? A já na ně koukám a říkám, no víte, myslím, že se dějí v životě horší věci než že se vám narodí dvě děti najednou - to je přece spíš požehnání, ne?? a oni vyvalí většinou oči ještě víc.
Mnohem horší mi přijdou „sudičky“ (postarší dámy), co se nakloní nad kočár a spustí - je nějaký tlustý/hubený/opožděný, má velký nos, tys jako dítě byla taky ošklivá a vyrostla jsi z toho…
Puberťačky bych neřešila.
@Kamča.dalmatinka píše:
Tak to se mi nikdy nestalo. Kdyby mi někdo běžel ke kočárku tak sem ve střehu a čapnu jí za ohon
by jí ta legrace přešla
@mmmmmmmm
Na dotazy, „jak to zvládám“ „to musí být nárčné“ „koho mám na pomoc“ už jsem alergická
![]()
A přiznám se, že jsem už v těhu (dvojčata se nám povedla přirozeně) byla tak natěšená, na 2 miminka, že na ostatní těhotné s 1 miminem jsem se dívala a skoro je litovala, jestli nejsou smutné, že mají jen 1.
No tohle přímo ne, ale už jsem si vysloužila naprosto vážně míněná hodnocení tandemovýho kočáru, jaký je tam to mimino chudák (leží ve „spodním“ patře, batole sedí nad ním), to mi přijde horší jak provokování od nějakých puberťáků. A pak nosím děti v šátku, v nosítku, tak x komentářů na téma chudák dítě, neudusí se tam, atd.
V podstatě jsou narážky ještě neškodný, asi nejhorší bylo, když jsem kdysi dávala syna v šátku na záda a nějaký dement přiskočil a jal se „zachraňovat“ dítě, který mi tím pádem málem shodil ze zad, kde se jinak běžně vyskytovalo. Od té doby jsem nahazovala na záda v ústraní, lidi občas nevědí co by.
@subsomi m ytaky dvojčata přirozeně a taky jsem se těšila a když sjem byla v porodnici a mela jsem ty dvě postýlky u sebe, tak to bylo fakt super. A ty otázky to už si připadám blbě, asi začnu říkat, protože já mám fakt pocit, že děti josu hodný a že je to celkem pohoda (ještě stíhám z domova pracovat). Asi si budu muset malovat kruhy pod oči a dělat strhanou matku rodu, abych to okolí nějak uspokojila ![]()
Ale přiznávám se ozevřeně, první dva měsíce bychnejraději vymazala, to bylo fakt peklo.
![]()
já jsem taky středem pozornosti - jsem celkem mladá, ale nijak extrémně (20)
a poznámky typu že „ta musela rodit ve 13“ od matek u doktora mně fakt nebaví ![]()
na puberťačky bych asi vyjela.. protože to by mně vytočilo ![]()
@Becky00 píše:
já jsem taky středem pozornosti - jsem celkem mladá, ale nijak extrémně (20)a poznámky typu že „ta musela rodit ve 13“ od matek u doktora mně fakt nebaví
na puberťačky bych asi vyjela.. protože to by mně vytočilo
Závidějí, že vypadáš tak mladě
.