Výpověď ve zkušebce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Spíše si teď přijdu jak ten největší blbec, sobec atd..a vím, že mi neuvěří, že jsem to nevěděla dříve, minimálně už včera..vím, že musím koukat na sebe, stejně ty lidi už nemusím vidět ale jsem z toho tak nervózní.. tohle jsem nikdy neudělala
Klid na tohle máš plné právo, od toho ta zkušebka je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@eumedon jen jsem to špatně napsala, vím, že to musí být zrušení PP ve zkušební době…mě spíše šlo o to jak se rozhodnout, jak to oznámit atd…i když tedy ta kolegyně říkala, že nedávala nic, žádný papír, že prý ve zkušebce nemusí..to mi přijde divné
Tak aby se ještě nedivila, zákoník práce vyžaduje písemnou formu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, které tu píšete, ze je rozdíl mezi výpovědi ve zkušební době a zrušení PP ve zkušební dobr, co to znamená? Kdyz jsem odchazela ve zkusebce, tak jsem podala výpověď ve zkušební době, vyridilo se to a další den už jsem nepřišla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily-en píše:
Holky, které tu píšete, ze je rozdíl mezi výpovědi ve zkušební době a zrušení PP ve zkušební dobr, co to znamená? Kdyz jsem odchazela ve zkusebce, tak jsem podala výpověď ve zkušební době, vyridilo se to a další den už jsem nepřišla
Jde o to, že kdyz to pojmenujes výpověď, tak pokud zaměstnavatel bude mrcha a bude hrát na slovickareni, výpovědí sis potvrdila výpovědní lhůtu a nemůžeš ze dne na den skončit. Osobně jsem ale o žádném takovém případu nikdy neslyšela. Podle mě to půlka lidí ani neví.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Spíše si teď přijdu jak ten největší blbec, sobec atd..a vím, že mi neuvěří, že jsem to nevěděla dříve, minimálně už včera..vím, že musím koukat na sebe, stejně ty lidi už nemusím vidět ale jsem z toho tak nervózní.. tohle jsem nikdy neudělala
Mně se tu líbil příspěvek, že tu výpovědní lhůtu sis přece neprosadila ty
kdyby se zaměstnavatel chtěl zbavit tebe, letíš hned, a nikdo by neřešil, že budeš bez peněz atd… Oznam jim, že to bylo na poslední chvíli a tečka. Že nemají lidi a drží to tam holka ve zkusebce, to o nich hodně vypovídá a je to jejich problém.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@eumedon jen jsem to špatně napsala, vím, že to musí být zrušení PP ve zkušební době…mě spíše šlo o to jak se rozhodnout, jak to oznámit atd…i když tedy ta kolegyně říkala, že nedávala nic, žádný papír, že prý ve zkušebce nemusí..to mi přijde divné
Nedej na to, co kdo říká. Zákoník práce v § 66 odst. 2 říká toto: Pro zrušení pracovního poměru ve zkušební době se vyžaduje písemná forma, jinak se k němu nepřihlíží.
Takže jestli otázka zní, jak to oznámit, tak odpověď zní: Písemně a nechat si podepsat na kopii, že to bylo doručeno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No mozna budes za mrchu, ale kvuli tomu se nezavrtas v zamestnani, kde ti to nevyhovuje, kdyz mas lepsi nabidku. Ja taky vzdy beru ohled na ostatni, ale zazila jsem uz ledacos…kolikrat ty lidi ve zkusebce ani nic nereknou, proste nedorazi, a vubec je to nepali. V jedne me praci meli experta, ktery nejen ze nic nedal vedet, ale nechal si nekolik tydnu i sluzebni laptop, nez ho dohnali, aby ho vratil
Takze zadny stres, nadech, vydech, dojdi na personalni, pokud mate, a oznam ze koncis. Hodne stesti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lalelale píše:
Mně se tu líbil příspěvek, že tu výpovědní lhůtu sis přece neprosadila tykdyby se zaměstnavatel chtěl zbavit tebe, letíš hned, a nikdo by neřešil, že budeš bez peněz atd… Oznam jim, že to bylo na poslední chvíli a tečka. Že nemají lidi a drží to tam holka ve zkusebce, to o nich hodně vypovídá a je to jejich problém.
přesně tak.
Kdyby s tebou zaměstnavatel nebyl spokojenej, tak taky letíš, ani se neotočíš. A pokud by se ozvala nějaká kámoška, tak tě taky možná nechá vykysat do poslední chvíle, abys oddělala co je potřeba a pak ádié. A jsou firmy, který si na tom staví živnost, že jde o práci, co by zvládla cvičená opice, tak si tam za minimální mzdu točí lidi v záuční době a pak nazdar…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lalelale píše:
Jde o to, že kdyz to pojmenujes výpověď, tak pokud zaměstnavatel bude mrcha a bude hrát na slovickareni, výpovědí sis potvrdila výpovědní lhůtu a nemůžeš ze dne na den skončit. Osobně jsem ale o žádném takovém případu nikdy neslyšela. Podle mě to půlka lidí ani neví.
Nemusí být mrcha a nemusí hrát na slovíčkaření. Výpověď je výpověď (§ 48 odst. 1 písm. b) ZP a §§ 50 - 51a), zatímco zrušení ve zkušební době je zrušení ve zkušební době (§ 48 odst. 1 písm. d) a § 66). Napíše-li, že dává výpověď, tak dala výpověď a nikdo to nemusí interpretovat jako zrušení ve zkušební době, i kdyby napsala, že dává „výpověď ve zkušební době“. I ve zkušební době lze dát výpověď.
Právní úkony mají být srozumitelné a ukončení pracovního poměru musí být písemné právě proto, aby nebylo sporu o tom, jakým způsobem chtěl kdo ukončit pracovní poměr. A je jim potřeba věnovat odpovídající pozornost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Hele, od toho je zkušebka… myslis, ze by se zamestnavatel tak osival? Ne, ohanel by se zkusebni dobou a ze na to ma pravo. Musi s tim počítat obe strany.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily-en píše:
Holky, které tu píšete, ze je rozdíl mezi výpovědi ve zkušební době a zrušení PP ve zkušební dobr, co to znamená? Kdyz jsem odchazela ve zkusebce, tak jsem podala výpověď ve zkušební době, vyridilo se to a další den už jsem nepřišla
To znamená, že není nic jako „výpověď ve zkušební době“. Zákoník práce v § 48 odst. 1) říká:
Pracovní poměr může být rozvázán jen
a) dohodou,
b) výpovědí,
c) okamžitým zrušením,
d) zrušením ve zkušební době.
To znamená že výpověď je jeden ze způsobů rozvázání pracovního poměru, zatímco zrušení ve zkušební době je jiný způsob rozvázání pracovního poměru. Zatím se žádný jejich kříženec nenarodil.
To znamená, že „dát výpověď dohodou“, „dát okamžitou výpověď“, „dát výpověď ve zkušební době“, „dát okamžitou výpověď dohodou“, „dát okamžitou výpověď ve zkušební době“, jakož i „dát okamžitou výpověď dohodou ve zkušební době“ jsou nesmysly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Jsem ve zkušební době ale zaměstnání mi příliš nevyhovuje a tak jsem se rozhlížela jinde. No a zrovna se mi ozvali z práce kam bych moc ráda nastoupila, nejlépe by mě vzali už od pondělí. Zkušebka mi končí tento měsíc takže za 3 dny. Jenže..včera jedna kolegyně co nastupovala stejně jako Já dala také výpověď a slyšela jsem všechny ty kecy jakože proč to neřekla dříve, vždyť o tom musela přeci vědět atd…a ještě se mě šéfová ptala no doufám, že Ty neplánuješ odejít a Já řekla No snad ne, ale, že kdyby se mi naskytlo něco poblíž domova tak asi ano, její reakce no bože že jsem se ptala atd…a teď řeším co s tím, bude to také vypadat že jsem to musela vědět už dávno a nikdo mi neuvěří že jsem se to dozvěděla až dnes ráno a budu za blbce, navíc je tam nechám všechny ve štychu atd., ale nerada bych o tu novou práci přišla a dávat dvou měsíční výpověď se mi také nechce když mám tu možnost odejít teď..
Tak ti neměli dávat zkušebku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od toho ta zkušební doba je, zjistíš, jestli ti daná práce vyhovuje a ty jim. Neřeš to, nejlépe ihned dej PÍSEMNOU výpověď, ať jim to ještě neprodlužuješ.
- Citovat
- Upravit
@Nmdl píše:
Od toho ta zkušební doba je, zjistíš, jestli ti daná práce vyhovuje a ty jim. Neřeš to, nejlépe ihned dej PÍSEMNOU výpověď, ať jim to ještě neprodlužuješ.
Když dá písemnou výpověď, tak tam bude do konce srpna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit