Výpověď ve zkušebce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Yukii píše:
Zakladatelko, tak co, jak to dopadlo?
Prostě jim tam rekni, že rušíš pracovní poměr ve zkušební době a že tam můžeš zůstat do pátku, jestli budou chtít, nebo jít hned.
Buď ti to vytisknou na personálním, když budou ochotní, nebo si to nachystej sama.
Tady je vzor
https://www.profesia.cz/…zamestnance/Vytisknout 2×, jedno je tvoje, kde ti potvrdí převzetí, druhé je pro ně.
Je to snadné, tak se neboj. Držím palce!
Na to, že mi tiskopis zrušení PP ve zkušební době vytisknou na personálním a já to jenom podepíšu, bych rozhodně nespoléhal, takový servis k odchodu jí asi dělat nebudou, když si ji tam chtějí nechat. Ten tiskopis či vzor je fajn, i když název článku je blbě (není to výpověď, ale ve vzoru je vše v pořádku).
Ale zápočtový list jí samozřejmě musí dát v den skončení PP.
Ještě bych doporučoval taky k osobnímu předání přibrat svědka.
To „s tím, že pracovní poměr končí k…“ tam být nemusí - v takovém případě pracovní poměr skončí dnem doručení. Pokud je tam ale vyznačeno pozdější datum, než datum doručení, skončí vyznačeným dnem. Kdyby se to naopak nepodařilo doručit do vyznačeného data, tak PP skončí dnem doručení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enmamma píše:
To je slovíčkaření. Ona chce odejít a bojí se to i říct. Říkám, že odejít může. Neptá se na právní obraty.
Jenže to slovíčkaření a právní obraty mají dost zásadní dopad na práva a povinnosti obou stran.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dnes mám jít na noční službu, poslední službu v tomto měsíci, napsala jsem jim tedy jak to je, že mám lepší nabídku, že jsem se to dozvěděla až včera, že mě mrzí, že to dávám vědět na poslední chvíli, ale, že jsem to opravdu dříve nevěděla, že přijdu dnes na službu a ráno bych to chtěla dořešit osobně. Odpověď byla Bože bože, přijďte zítra ve 12 dříve tam nebudu… Tak jsem si připravila zrušení PP ve zkušební době s datem ukončení k 30.6.aby mi to ráno podepsali. Už se mi malinko ulevilo ale děsím se těch pohledů, řečí , otázek atd.až přijdu do práce…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dnes mám jít na noční službu, poslední službu v tomto měsíci, napsala jsem jim tedy jak to je, že mám lepší nabídku, že jsem se to dozvěděla až včera, že mě mrzí, že to dávám vědět na poslední chvíli, ale, že jsem to opravdu dříve nevěděla, že přijdu dnes na službu a ráno bych to chtěla dořešit osobně. Odpověď byla Bože bože, přijďte zítra ve 12 dříve tam nebudu… Tak jsem si připravila zrušení PP ve zkušební době s datem ukončení k 30.6.aby mi to ráno podepsali. Už se mi malinko ulevilo ale děsím se těch pohledů, řečí , otázek atd.až přijdu do práce…
To bude dobrý, neboj. Na nic jim odpovídat nemusíš.
Tak hodně zdaru!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:Já bych to tím datem ukončení 30.6. nekomplikoval. Když ti PP skončí 30.6., tak kdy si vyzvedneš zápočtový list? Když ti skončí dnem doručení a doručíš 29.6. ráno, tak 29.6. odpoledne bys měla mít připravený zápočtový list.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsem právě nechtěla protože smlouvu v nové práci budu mít od 1.a nevěděla jsem jak by to bylo kdybych ten jeden den vlastně byla bez práce…každopádně dopadlo to dobře, nikdo moc neremcal, vše jsem vyřídila a je to…děkuji za rady a porady a podporu..
Doufám, že se mi v nové práci bude líbit více
![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
To jsem právě nechtěla protože smlouvu v nové práci budu mít od 1.a nevěděla jsem jak by to bylo kdybych ten jeden den vlastně byla bez práce…každopádně dopadlo to dobře, nikdo moc neremcal, vše jsem vyřídila a je to…děkuji za rady a porady a podporu..Doufám, že se mi v nové práci bude líbit více
![]()
Zdravotní se počítá po měsících a sociální není povinné. akorát by mohl být problém s délkou ochranné lhůty, kdybys otěhotněla a přišla o práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry vecer, prosim o anonym, jelikoz je to pro me citlive tema.
Dostala jsem oznameni, ze po zkusebni dobe se mnou zamestnavatel nepocita. Bohuzel, to vyslo tak blbe, ze zitra uz je patek a za jeden den neni v mych silach najit si novou praci. Mam doma male ditko, takze nemohu vzit cokoliv. Mam jen otazku, jak moc mi to zamicha s kartami, pokud se nam letos podari druhe miminko? Po rodicovske jsem pracovala hned, takze na UP jsem nebyla vubec. Na materskou jsem sla take ze zamestnani. V podstate pracuji cely zivot, takze by me ted mrzelo, kdyby mi (snad jen) par dnu uskodilo a treba bych kvuli nim nedosahla na materskou. Prosim, vysvetli nekdo zkuseny jak je to?
Jeste jsem dostal radu, ze pokud nemam vypoved podepsanou, tak mohu jit na nemocenskou, ale to mi prijde jako krivarna. Ne ze by to nebyla krivarna od meho zamestanavatele, co mi udelal, ale ja mam trochu jiny charakter a zaludek.
Diky za radu
- Citovat
- Upravit
@smile_xxx Jasne, ja se nebranim a nerikam, ze jsem byla dokonaly zamestanec. Spokojenost a sympatie nemusely byt. Ale neorijde mi fer, ze mi to oznamili tri dny pred koncem zkusebky. To mi prijde nefer. Ale ptam se na to, jak moc mi to ublizi, pokud pujdu na UP.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Nepodepisujes výpověď… zrušení PP ve zkušební době je ze dne na den. Můžeš to udělat stejně ty jako zaměstnavatel.
A jestli ti to zamíchá nějak s budoucí PPM záleží na tom, kdy nastoupis do další práce, kdy se vám žádari atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byly ve zkušební době indicie, že s vámi nepočítají? Sama říkáte, že jste nemusela být dokonalý zaměstnanec. Jinak vám nemusel zaměstnavatel nic dopředu oznamovat, mohl se tvářit jako andílek a třeba předposlední den zkušební doby vám to přijít říci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Abys měla nárok na mateřskou, musíš mít v době nástupu platnou pracovní smlouvu nebo být v ochranné lhůtě. Navíc tedy musíš mít za poslední dva roky odpracovaný určitý počet dní. Takže asi nejlogičtější postup je jít se nyní registrovat na úřad práce, najít si novou práci a po zkušební době a dostatečném množství odpracovaných dní otěhotnět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit