Jak byste pochopili tuto doložku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak byste pochopili tuto doložku
Ahoj holky,
prosím, jak byste pochopili toto:
v případě záměru správce ukončit pod/nájemní vztah k prostoru sloužícímu k podnikání, v němž je umístěno obchodní místo, se správce zavazuje poskytnout FIRMA veškerou možnou součinnost k tomu, aby po skončení provozování obchodního místa správcem došlo k uzavření pod/nájemní smlouvy k tomuto prostoru sloužícímu k podnikání mezi pronajímatelem a FIRMA v daném místě a čase obvyklých;.
Zajišťovala jsem chod kanceláře u jedné nejmenované společnosti a oni mě museli vyhodit kvůli podrazu od kolegů (potřebovali se mě zbavit), já byla delší dobu v PN kvůli depresím z nich, pak jsem se vrátila a další den mě vyhodili a mě zajímá, že když mi vypověděli smlouvu o obchodním místě a vzápětí jí převzal kolega, jestli mi můžou naúčtovat pokutu, za to, že jsem nedodržela odstavec nahoře (pokuta je ve smlouvě uvedena), když jsem prokazatelněš něvěšděšla, že hledají jiného správceš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Anonymniclovek píše:
Ahoj holky,prosím, jak byste pochopili toto:
v případě záměru správce ukončit pod/nájemní vztah k prostoru sloužícímu k podnikání, v němž je umístěno obchodní místo, se správce zavazuje poskytnout FIRMA veškerou možnou součinnost k tomu, aby po skončení provozování obchodního místa správcem došlo k uzavření pod/nájemní smlouvy k tomuto prostoru sloužícímu k podnikání mezi pronajímatelem a FIRMA v daném místě a čase obvyklých;.
Zajišťovala jsem chod kanceláře u jedné nejmenované společnosti a oni mě museli vyhodit kvůli podrazu od kolegů (potřebovali se mě zbavit), já byla delší dobu v PN kvůli depresím z nich, pak jsem se vrátila a další den mě vyhodili a mě zajímá, že když mi vypověděli smlouvu o obchodním místě a vzápětí jí převzal kolega, jestli mi můžou naúčtovat pokutu, za to, že jsem nedodržela odstavec nahoře (pokuta je ve smlouvě uvedena), když jsem prokazatelněš něvěšděšla, že hledají jiného správceš.
Nejsem holka a nepochopil jsem to vůbec. Z toho se nikdo nevyzná. Ty jsi ten správce, pronajímatel, nebo firma?
Ty jsi podle nich neposkytla součinnost firmě, nebo pronajímateli, nebo komu? A v případě čího záměru ukončit pod/nájemní vztah? S kým máš tu smlouvu a kdo tě chce pokutovat? A jaká je to smlouva? pracovní smlouva s někým, že to je v rubrice zaměstnání?
Apropos: Tvrdí-li někdo tvou nesoučinnost, musí - má-li s tím uspět u soudu - dokázat svou snahu o součinnost a tvoje obstrukce. Pokud se na tebe nikdo s ničím neobrátil, tak to není nesoučinnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtít můžou třeba modré z nebe. Ty si schovej doklady k tomu, že jsi byla v PN a případnou komunikaci sms a mailem s firmou. Pokud po tobě budou požadovat pokutu, písemně jim sděl, že ji nezaplatíš z tohoto důvodu. Možná dají pokoj. A kdyby to dali k soudu, tak stejně s takovou kravinou neuspějí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit