Výpověď ve zkušebce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
a proč to řešíš? jsi ve zkušební době. Může odejít z minuty na minutu. Nemusíš nikomu nic vysvětlovat. Prostě bych řekla, že končím a tečka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to sice nepříjemná situace a budou na Tebe pravděpodobně spatne koukat, ale ve finále je to tak, ze je to Tvůj život a nikdo jiný Te zivit nebude. Jdi do toho a at se Ti v nove praci líbí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V žádném případě neodmítej tu druhou práci jen proto, že chceš být soucitna se současným zamestnavatelem. Pokud odesla i kolegyně a ty chceš taky, asi tam je něco špatně. Neohlížej se a odejdi, zejména, když ti to tam nevyhovuje. Věř mi, že oni by s tebou na 99% stejný soucit neměli. Práce přece není charita. Jen si dej bacha a nepojmenuj to výpověď, někdo tu uz v diskuzích zduraznoval, ze pak by ti běžela výpovědní lhůta, prostě slovickareni.
- Citovat
- Upravit
Koukej jen na sebe a ne na to co si myslí ostatní… pokud si našla pro sebe lepší práci tak proč do tohoto nejít jen kvůli tomu co budou říkat ostatní, člověk se nikdy nikomu nezavdeci, vždy se najde nějaký rypal.ted máš jedinou možnost odejít hned pak už tu práci nemusíš získat.ja bych šla… hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud chceš odejít tak musíš do těch tří dnů nebo jinak pak budeš muset dát klasickou výpověď na 2 měsíce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jak to oznámit, zdali jít nebo ne..
Oznam, žes dostala vyrazne lepší nabídku a že prostě odchazis. A počítej s tim, ze asi na tebe budou nepříjemní, tak se tim nenech zvyklat. Zkusebka je prece prave od toho, aby si clovek ujasnil, zda tam chce zustat.
Příspěvek upraven 27.06.18 v 10:30
- Citovat
- Upravit
Od toho je zkušební doba, obě strany musí počítat s tím, že kdykoliv v té době může prac. poměr skončit. Dal by tobě zaměstnavatel vědět dřív, že s tebou dál nepočítá? Asi málokterý. Pokud tvůj zaměstnavatel má málo lidí, tak je to pro něj blbé, ale musí to vyřešit on. Přece nebudeš zůstávat v práci, která ti nevyhovuje, když můžeš jít za lepším.
A k těm technickým věcem. Nebudeš dávat výpověď, ale zrušení prac. poměru ve zkušební době. Prac. poměr tak skončí dnem doručení, pokud v něm nebude uveden pozdější den skončení. Na druhý výtisk zrušení prac. poměru si nech potvrdit převzetí. A ještě před tím než bych to já udělala, tak bych chtěla minimálně vidět znění prac. smlouvy v novém zaměstnání, případně už ji i podepsat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslis si, ze oni by si delali tezkou hlavu, kdyby se te chteli zbavit? Premysleli by nad tim, ze te nechaji ve stychu, bez prace a bez penez a ze chudinko budes ve stresu????? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, u nás ve firmě se střídalo hodně lidí, někteří ani nedali vědět, že už nepříjdou, někteří napsali smsku nebo mail a bylo, nikdy to nikdo moc neřešil.
A když chtěli někoho ve zkušebce vyrazit, tak si ho zavolali poslední možný den a čau.
Od toho zkušebka je, na kecy se vykašli a běž za lepším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejde o výpověď ale o zrušení pracovního poměru ve zkušební době. Mají na to právo obě strany. U nás se to děje poměrně často. Sama jsem jednou odešla po 8 dnech. Dopoledne jsem to řekla,během pracovní doby se to vyřídilo a druhý den už jsem nepřišla. Jednou jsem byla odejita já po 14 dnech. Ani jsem nedokončila směnu,podepsali jsme a bylo. Vůbec se nestresuj,máš na to právo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Jsem ve zkušební době ale zaměstnání mi příliš nevyhovuje a tak jsem se rozhlížela jinde. No a zrovna se mi ozvali z práce kam bych moc ráda nastoupila, nejlépe by mě vzali už od pondělí. Zkušebka mi končí tento měsíc takže za 3 dny. Jenže..včera jedna kolegyně co nastupovala stejně jako Já dala také výpověď a slyšela jsem všechny ty kecy jakože proč to neřekla dříve, vždyť o tom musela přeci vědět atd…
Jestli včera dala výpověď, tak si tam pobude do konce srpna, protože s výpovědí je spojena dvouměsíční doba, která začíná prvním dnem měsíce následujícího po měsíci doručení výpovědi.
Jo, kdyby místo výpovědi dala zrušení PP ve zkušební době, tak by mohla odejít v den doručení a den keců by se dalo vydržet.
@Anonymní píše: … a ještě se mě šéfová ptala no doufám, že Ty neplánuješ odejít a Já řekla No snad ne, ale, že kdyby se mi naskytlo něco poblíž domova tak asi ano, její reakce no bože že jsem se ptala atd…
Ale zkušební dobu sis do pracovní smlouvy neprosadila ty, viď že ne? A jestli si zaměstnavatel do pracovních smluv dává ujednání o zkušební době, tak holt musí počítat i s tím, že toho zaměstnanci využijí.
@Anonymní píše:
a teď řeším co s tím, bude to také vypadat že jsem to musela vědět už dávno a nikdo mi neuvěří že jsem se to dozvěděla až dnes ráno a budu za blbce, navíc je tam nechám všechny ve štychu atd., ale nerada bych o tu novou práci přišla a dávat dvou měsíční výpověď se mi také nechce když mám tu možnost odejít teď..
Jestli dáš výpověď tak budeš za blbce. Jestli dáš zrušení PP ve zkušební době, tak budeš za toho, kdo využil ujednání, které druhá strana sama navrhla, nebo přinejmenším podepsala, v pracovní smlouvě, když tě přijímala.
Dotaz zní jak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spíše si teď přijdu jak ten největší blbec, sobec atd..a vím, že mi neuvěří, že jsem to nevěděla dříve, minimálně už včera..vím, že musím koukat na sebe, stejně ty lidi už nemusím vidět ale jsem z toho tak nervózní.. tohle jsem nikdy neudělala
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky. Jsem ve zkušební době ale zaměstnání mi příliš nevyhovuje a tak jsem se rozhlížela jinde. No a zrovna se mi ozvali z práce kam bych moc ráda nastoupila, nejlépe by mě vzali už od pondělí. Zkušebka mi končí tento měsíc takže za 3 dny. Jenže..včera jedna kolegyně co nastupovala stejně jako Já dala také výpověď a slyšela jsem všechny ty kecy jakože proč to neřekla dříve, vždyť o tom musela přeci vědět atd…a ještě se mě šéfová ptala no doufám, že Ty neplánuješ odejít a Já řekla No snad ne, ale, že kdyby se mi naskytlo něco poblíž domova tak asi ano, její reakce no bože že jsem se ptala atd…a teď řeším co s tím, bude to také vypadat že jsem to musela vědět už dávno a nikdo mi neuvěří že jsem se to dozvěděla až dnes ráno a budu za blbce, navíc je tam nechám všechny ve štychu atd., ale nerada bych o tu novou práci přišla a dávat dvou měsíční výpověď se mi také nechce když mám tu možnost odejít teď..