Výpověď ve zkušebce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.1.26 21:26
@Anonymní píše: Více

Mne taky úplně nepřijde, ze ty jsi fér.
Mne přijde, že jsi někam nastoupila za účelem co nejrychleji těhotnět a tvůj výkon tomu pravděpodobně odpovídal.
Ani to vlastně nijak nepopíráš, ze jsi pracovala nejlíp jak jsi mohla.
Taky jsi to možná dost dávala najevo svůj záměr a oni tě předběhli a byli rychlejší.
Taky se nám tohle ve firmě stalo, že nastoupila paní se stejnou vizi a prostě se to profláklo a to přitom slibovala, že jako zástup za rodicak vydrzi, vlastně tu informaci sama servírovala aniž by se kdo ptal.
A pal se jeste v kuchyňce chlubila jak to říkala schválně, kdyby vydržela na konec zkušebky, tak by ji to možná vyšlo, takhle taky šla a dokonce v poslední možný den.
Dal to bude záležet kdy začneš pracovat a kolik odpracuješ.

• Citovat
  • Upravit
35828
29.1.26 21:28

Nárok na mateřskou mít nebudeš, to by si musela být už teď nějakou dobu těhotná. Najdi si jinou práci a tehotni až po zkušebce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
29.1.26 21:40

Nepřijde ti to fér? To je sranda? Ve zkušebce s tím snad počítat musí každý, kdo k ní přistupuje, jako ne zrovna dokonalý zaměstnanec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
29.1.26 21:52

No, pokid se budes chovat jako normalni člověk a ne vychcanek, tak ti zadna doba na UP z pohledu mateřské neuškodí… Tedy když nasroupis do práce, odpracujes minimálně zkusebku, lepe jeste o neco dele a pak se teprve zacnes snazit o otěhotnění, tak ti narok v pohodě vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
29.1.26 21:58

Určitě nejdřív získají stálou práci a až pak řeš otěhotnění… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.26 06:19

Myslim, ze jsem u toho dotazu sama sebe nepodala nejlepe. Kazdopadne uceny z nebe nespadl a ja jsem se opravdu snazila. Proto se ve zkusebni dobe a v procesu staleho zaucovani nedokazu pochvalit a ohodnotit se dobre, kdyz vim, ze mezery mam. Ale kazdy nejak zacinal. Jinak me muj nadrizeny prijimal s informaci, ze muzu odejit na materskou. A taky s informaci, ze podobnou praci jsem nikdy v zivote nedelala. Tohle je za me fer jednani, kdyz jsem upozornila na tuhle moznost a taky jsem ho prosila, aby mi dal vcas vedet, pokud si mnou nebude jisty a dal mi prostor najit si novou praci. Prominte, ted si tady pripadam jako nejaky lempl, ktery si valel sunky a ted se divi. Moje misto zaplni od nadrizeneho znama. Docela mi to sedi na to, ze si odkroutila vypovedni lhutu a ja jsem byla jen meziclanek, aby misto nebylo prazdne. Ale to je pouze moje myslenka a nerada bych nekoho obvinila. Jen si rikam, ze jsem jednala narovinu a uprimne a opak se mi vratil. Tot vse, nechtela jsem tady nikoho pobourit. Spis se poptat, jak moc mi to uskodi, kdyz pujdu na UP.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.26 06:30

@j.a.n.i1 Promin, ale pokud nevis, tak nepis. Neni mi 20 ani 30 abych mela cas planovat si otehotneni. Nemas ani nejmensi tuseni. A nemyslim si, ze zeny, ktere chteji otehotnet, tak nemaji pravo pracovat a pak treba klidne hned odejit na materskou. A nebo treba byt v praci a poctive pracovat a pritom se treba rozhodovat o jine praci, ktera pujde jinym smerem. To by pak asi nepracoval nikdo. Prijde mi to zvlastni cist to zrovna od zen.

• Citovat
  • Upravit
35828
30.1.26 06:47

Jak sem psala, pokud už nejsi teď těhotná tak nárok na mateřskou mít nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1782
30.1.26 06:53

Rozhodne bych už žádnému nadřízenému v budoucnu neříkala, ze plánuju odejít na mateřskou, protoze to te ani nepřijme…

Od toho ta zkusebka je, ze můžeš z obou stran skončit hned. Ja kdysi končila v jedné práci po měsíci z důvodu, ze kolegyně, která dala výpověď a na jejíž místo jsem nastoupila, si tu výpověď rozmyslela a stáhla a co naděláš? Nic. Z pozice zaměstnavatele i chápu, že si tam raději nechá někoho se zkušenostmi než zaučovat nového…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33634
30.1.26 07:02

Jenže výpovědní doba je od toho no, to samé jsi mohla udělat i ty a zaměstnavatel by neudělal nic. Zregistruj se na ÚP, a hledej jinou práci. Vrtat se v tom stejně nemá cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
30.1.26 07:05

No, vždyť klidně tehotni treba hned, ale pak se holt nerozčiluj, že někde skončíš ve zkušebně a nebudes mit mateřskou… Když tedy nemuzes ani půl roku cekat, tak holt tu mateskou mit nebudes, no
To je zas plnym pravem zamestnavatele se ve zkusebce ze dne na den rozhodnout, te pracovni poměr zruší, protože k čemu mu tam bude člověk, ktery se ani nezauci s uz tehotní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
30.1.26 07:57

Tak ve svých letech už by si tedy jó měla mit práci na neurčito…cos doteď dělala???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16292
30.1.26 09:08

Tak jít do nové práce a hned ve dveřích hlásit, že se chystáš na mateřskou, to jsi teda dobrý střelec 8o Pak se nemají na mladé holky koukat přesně takhle, že stejně jistě brzy na MD půjdou a pak nechtějí radši ani dávat smlouvy na neurčito :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15846
30.1.26 09:11

Jsou určité typy lidí, kteří napíšou pouhé dva odstavce, a už vím, že jsou na obtíž. Takže se vyhazovu vůbec nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat