Výpověď ze strany šéfa
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@sagina píše:
odstupné + nesníženou podporu, přeceale jinak se v tom tedy taky ztrácím.
nemohu uvěřit vlastním očím…
asi máš pravdu… a nestačím žasnout… to musí být paráda mít ve firmě pár podobných zaměstnanců… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@angelsface píše:
Paragraf a jak když neporusuji pracovní kazen?![]()
Vždy sa dá niečo nájsť…
Ale vážne skús odpovedať priamo na otázku-čo chceš od zamestnávateľa…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@angelsface píše:
Co když ji dát nechci? Byla bych ráda, abyste mi odpovedeli na můj dotaz a nestourali se v tom.
O tom, ze me šéfová chodí kontrolovat v době dovoleny, kde jsem a na vyplatnici mi píše dovolenou, jak se ji zlíbí, to je v pořádku… Chci to z její strany, protože ze svý strany to nepodam…Příspěvek upraven 31.08.16 v 23:45
Tak dovolenou ti zaměstnavatel může určit kdy chce. je jen jeho dobrá vůle, pokud respektuje tvé přání ohl. termínu. No a na dovolenku ty sama musíš vyplnit místo pobytu, ale jestli se to musí dodržet a z jakého důvodu, to netuším. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsou v podstatě tři možnosti. Buď chceš dát výpověď ty, pak jí musíš dát písemně. To nechceš. Nebo chce dát výpověď zaměstnavatel, ten ale pak musí uvést ve výpovědi nějaký zákonný důvod podle nějakého paragrafu. To taky nechceš. A pak existuje dohoda. Proč nechceš tu? Vždyť odejít už chceš dlouho. Nedivím se, že už zaměstnavatel chce, ať se dohodnete na odchodu hned, když se tak dlouho handrkujete. Reálná rada: sepiš dohodu tak, jak se líbí tobě, dones jí šéfovi a buď podepíše, nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím, teď jsem se v práci měla problém. Ke konci července jsem řekla, ze podávám vypoved. Bylo mi řečeno, ze bez papiru to nejde. Nakonec mi bylo řečeno, ze ji teda můžu podat i zpětně. Což jsem řekla, ze by vůči ostatní nebylo fér. A teď k celý věci.. Šéfová za mnou přišla, ze teda ji mám podepsat ke konci srpna, ale ze svoji strany. Ovšem jsem řekla, ze ze svoji strany ji nepodepisu a ze chci výpověď od zaměstnavatele (mám na papíře minimum, takže případné z pracaku by mi šlo velký prd). Jenže ona mi to chce podat, ze musí uvést teda paragraf - a ze teda 52 a ze pro me me vytykaci dopis pripraveny - ve kterém stalo, ze 31.7. vykrikovala, ze podává výpověď?Takovej vytykaci dopis je snad neplatej. Nicméně mi musí podat 3 vytykaci dopisy? Mám jeden z ledna za autonehodu a teď mi chtěla podat tenhle. Tak jsem ji řekla, ze s ani jedním nesouhlasím a ze chci výpověď od ni bez paragrafu, což mi pak ještě řekla, ze paragraf 49 - což je dohoda. Jak postupovat dál, aby se mnou nevymetla chodbu? Děkuji za odpověď.
Za to, že jsi vykřikovala, že dáš výpověď ti určitě dát výpověď nemůže. Ale výpověď bez paragrafu ti taky dát nemůže. Můžete se dohodnout na ukončení pracovního poměru.
Co vlastně chceš? Chceš, aby pracovní poměr skončil, neb aby pokračoval?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@angelsface píše:
Co když ji dát nechci? Byla bych ráda, abyste mi odpovedeli na můj dotaz a nestourali se v tom.
Když dát výpověď nechceš, tak chceš zůstat v práci. Tvůj pracovní poměr bude trvat dál. Anebo se můžeš dohodnout o jeho ukončení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To víš že jo, běž dohodou, tj bez důvodu, a bude to nejjednodušší řešení.
Lepší než čekat co na tebe kde najde a pak to uvede jako hrubé porušení kázně a budeš s tím mít problém hledat práci jinde!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chci to z její strany, protože ze svý strany to nepodam…
No, a ona to taky nepodá, takže pracovní poměr bude trvat. Leda bys jí dala důvod k výpovědi nebo okamžitému zrušení pracovního poměru, ale to nedoporučuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, já to chápu. Prostě potřebuješ výpoved ze strany zaměstnavatele, aby ti dali na pracáku podporu alespon 60%, nebo kolik to je. Jinak bys dostala podporu 45%. Nikdo nemůže žít jen tak ze vzduchu. Jenže ty nemůžeš šéfovou k něčemu takovému nutit. Je to pouze na ni, zda ti vyhoví, protože odcházíš ty. Jak to tak čtu, tak si myslím, že ti stejně nezbyde nic jiného, než podepsat tu dohodu. Nebo si hledej jinde a potom odejdi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nerozumím tomu, proč by ti měl zaměstnavatel dávat výpověď, aby byl na tom tratný? Ty chceš odejít a mít z toho výhody a strašně se divíš, že to není dle tebe…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 píše:
Tak dovolenou ti zaměstnavatel může určit kdy chce. je jen jeho dobrá vůle, pokud respektuje tvé přání ohl. termínu. No a na dovolenku ty sama musíš vyplnit místo pobytu, ale jestli se to musí dodržet a z jakého důvodu, to netuším.
Nemáme žádnou dovolenku, na kontrolovani o dovoleny nemá nárok. Kort když nám ji neproplaci. A dal?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
No, a ona to taky nepodá, takže pracovní poměr bude trvat. Leda bys jí dala důvod k výpovědi nebo okamžitému zrušení pracovního poměru, ale to nedoporučuju.
Nebude trvat. To říkám, ze ona me chce vystipat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@angelsface píše:
Nemáme žádnou dovolenku, na kontrolovani o dovoleny nemá nárok. Kort když nám ji neproplaci. A dal?
Jak nemáte dovolenou? Ta je daná za zákona. Někde za odpracovaný měsíc dají dva dny, někde den a půl
A proč by tě měla kontrolovat během tvé dovolené? Nechápu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chipsa píše:
Ano, já to chápu. Prostě potřebuješ výpoved ze strany zaměstnavatele, aby ti dali na pracáku podporu alespon 60%, nebo kolik to je. Jinak bys dostala podporu 45%. Nikdo nemůže žít jen tak ze vzduchu. Jenže ty nemůžeš šéfovou k něčemu takovému nutit. Je to pouze na ni, zda ti vyhoví, protože odcházíš ty. Jak to tak čtu, tak si myslím, že ti stejně nezbyde nic jiného, než podepsat tu dohodu. Nebo si hledej jinde a potom odejdi
Ano, výpověď ze strany zaměstnavatele chci z jedinyho důvodů a to protože mi zmenila smlouvu na 10tis… Ano, opravdu tím, ze ona smeli, aby platila, co nejmíň… Tak ja nebudu na tom byta… z 3tis nezaplatim střechu nad hlavou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chipsa píše:
Jak nemáte dovolenou? Ta je daná za zákona. Někde za odpracovaný měsíc dají dva dny, někde den a půlA proč by tě měla kontrolovat během tvé dovolené? Nechápu
Nene, nemáme nárok na dovolenou. Prostě nemáme, protože děláme 2 směny a ona nemá nikoho navíc, kdo by ji tam dělal, když druhá směna nemůže. A upřímně dělat 3 dlouhý tejdny za sebou taky není stranda, jen protože ona neumí najít brigadnika.
Nicméně když si chceš vybrat 14 denní dovolenou - třeba k moři, tak prostě nevyberes anebo si předtím odmakas 14 dní.. celejch těch 14 dní ti nikdo neproplati ani korunu…
No a pak když si vezmeš dovolenou, tak ti přijede bouchat domu na dveře a hystericky řvát, co děláš doma.
Takže ja přijdu o peníze, mám neplaceny to volno, na vejplatnici mám věcně, ze jsem si vybrala 7 dní dovoleny, přitom jsem byla pořád v práci.
Takže opravdu bych si měla srat na hlavu? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit