Výpověď ze strany šéfa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13331
1.9.16 09:52

Nepracuješ náhodou přes agenturu? To oni většinou vymýšlejí vychcané smlouvy a taky jsem se už setkala se situacemi postavenými na hlavu. Já bych mohla vyprávět. Ale dovolená je daná zákonem a že by někdo chodil někoho kontrolovat o dovolené? To jsem fakt ještě neslyšela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
1.9.16 09:56
@angelsface píše:
Ano, výpověď ze strany zaměstnavatele chci z jedinyho důvodů a to protože mi zmenila smlouvu na 10tis…

Otvíráš stále nové otázky, píšeš nesmysly a hádáš se o ně. Chceš vůbec radu?

Na placenou dovolenou máš nárok (můžeš se o ni soudit), kontrolovat během dovolené… nedovedu si představit, jak - to jako zazvoní u vás doma? A když nejsi doma, tak co?

Smlouvy ti měnit nemůže, protože smlouvu lze měnit pouze se souhlasem obou stran. Takže buď jsi podepsala dodatek, nebo dodatek neplatí a pak je vymahatelná původní smlouva.

Na výpověď ze strany zaměstnavatele nárok samozřejmě nemáš. Výpověď je právní úkon, vyjádření vůle. Když zaměstnavatel nemá vůli dát ti výpověď, tak ti ji nedá. A nedá ti ji navíc ani tehdy, když k tomu nemá zákonný důvod - prostě proto, že v takovém případě ani dát platnou výpověď nemůže.

Příspěvek upraven 01.09.16 v 09:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
1.9.16 09:57
@chipsa píše:
Nepracuješ náhodou přes agenturu? To oni většinou vymýšlejí vychcané smlouvy a taky jsem se už setkala se situacemi postavenými na hlavu. Já bych mohla vyprávět. Ale dovolená je daná zákonem a že by někdo chodil někoho kontrolovat o dovolené? To jsem fakt ještě neslyšela :nevim:

Nepracuju. Pracuju v soukromým podniku… A je mi z toho fakt na bliti. Tady se totiž obchází zákony… A návštěva doma - no, to je tak, když si šéf zasedne a sikanuje vás - bohužel i tomu dnes se věnuje zákoník práce.

Taky je divný, ze nedávno tam kolega vykřikoval, ze neplní dohody a ze chce peníze hned nebo uz nepřijde, ale on vytykaci dopis nedostal. Takže kde je ferovost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
1.9.16 10:00
@eumedon píše:

Na placenou dovolenou máš nárok (ůžeš se o ni soudit), kontrolovat během dovolené… nedovedu si představit, jak - to jako zazvoní u vás doma? A když nejsi doma, tak co?

Smlouvy tu měnit nemůže, protože smlouvu lze měnit pouze se souhlasem obou stran. Takže buď jsi podepsala dodatek, nebo dodatek neplatí a pak je vymahatelná původní smlouva.

Na výpověď ze strany zaměstnavatele nárok samozřejmě nemáš. Výpověď je právní úkon, vyjádření vůle. Když zaměstnavatel nemá vůli dát ti výpověď, tak ti ji nedá. A nedá ti ji navíc ani tehdy, když k tomu nemá zákonný důvod - prostě proto, že v takovém případě ani dát platnou výpověď nemůže.

Příspěvek upraven 01.09.16 v 09:57

Tady v tom duvode je jediný a to, ze se ji nehodim do krámu a moje protismena ji prekecala, aby dělala od pondeli-pátku místo kratkej a dlouhej, takže se ji prostě nehodim.
Takže pokud me chce vystipat, tak nejvyhodnejsim způsobem pro me a ne pro ni…
Je to hnusný, ale ja se prostě sikanovat nenechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
1.9.16 10:09
@angelsface píše:
Tady v tom duvode je jediný a to, ze se ji nehodim do krámu a moje protismena ji prekecala, aby dělala od pondeli-pátku místo kratkej a dlouhej, takže se ji prostě nehodim.
Takže pokud me chce vystipat, tak nejvyhodnejsim způsobem pro me a ne pro ni…
Je to hnusný, ale ja se prostě sikanovat nenechám.

To je možné, že tě šikanuje a chce tě vyštípat, jenže to není zákonný důvod zaměstnavatele k výpovědi. Můžeš jenom chtít, abys dostala výpověď, ale to je asi tak vše.

Na odstupné a nekrácenou podporu máš nárok je při důvodu „organizační změny - nadbytečnost“ nebo „zrušení zaměstnavatele nebo jeho části“. O to ti asi jde. Jenže to nedostaneš.

Samozřejmě, že můžeš dostat vyhazov, když například inzultuješ šéfa, kradeš v práci nebo máš více áček. Ale o to ti asi nejde, protože pak by to bylo bez odstupného, se zkrácenou podporou a potížemi při hledání nového zaměstnání.

Nevymáháš, nač máš nárok a vymáháš, nač nárok nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
1.9.16 10:11

A hledáš si jinou práci? Přestup jinam a kašli na to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
1.9.16 10:11

@angelsface Na začátku jste napsala, že chcte dát výpověď vy. Teď píšete, že vás chce vyštípat zaměstnavatel. Těžko pak radit. Nicméně vás nechápu, proč v také práci stále jste. Domluvte se na dohodě a najděte si práci která vám bude vyhovovat. Jinak utečou další měsíce a budete pořád dokola řešit to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
1.9.16 10:17
@Sojkka píše:
@angelsface Na začátku jste napsala, že chcte

Ale já to chápu: Zaměstnavatel ji chce (podle toho, co píše) donutit (šikanou) k výpovědi ze strany zaměstnance nebo dohodě a ona chce, by dal výpověď zaměstnavatel (z organizačních důvodů, aby dosáhla na odstupné a nekrácenou podporu).

Jenže jednak zaměstnavatel organizační důvody nemá (tudíž platnou výpověď z těchto důvodů dát ani nemůže), jednak jí nechce dát odstupné a ona nemá jak jej k tomu přimět.

Je to sice psycho, a na žaludek, ale řešením je buď se vzdát těch výhod, které mi nejsou určeny (tedy odstupného a nekrácené podpory), nebo po zaměstnavateli vymáhat to, nač mám nárok(placenou dovoleno bez kontrolování - ostatně, tu kontrolu si ani nedokážu představit, protože nic nezavazuje zaměstnance k tomu, že bude o dovolené sedět doma na prdeli, i když uvede v žádosti jako místo dovolené obec, kde bydlí; jde myslím jen o situaci, kdy by byl z dovolené odvolán, protože jiné náklady bude zaměstnavatel platit, když jej odvolá z místa bydliště a jiné, když jej odvolá z dovolené na Baleárech).

Příspěvek upraven 01.09.16 v 10:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
1.9.16 10:20

@eumedon V prvním příspěvku zakl. ještě pod anonymem píše o výpovědi ze své strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
1.9.16 10:23

Jak jsem psala, najdi si jiné zaměstnání, přeskoč tuto kapitolu a jdi dál :kytka: Hlavně se netrap v takovém blázinci, nebo skončíš s nervama v háji. Odejdi co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
1.9.16 10:26
@Sojkka píše:
@eumedon V prvním příspěvku zakl. ještě pod anonymem píše o výpovědi ze své strany.

No, to jenom křičela, že dává (nebo dá) výpověď, ale nedala ji písemně a pak si to zřejmě rozmyslela.

Ale je pravda, že to píše jako román.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
1.9.16 10:49
@eumedon píše:

Na placenou dovolenou máš nárok (můžeš se o ni soudit), kontrolovat během dovolené… nedovedu si představit, jak - to jako zazvoní u vás doma? A když nejsi doma, tak co?

Smlouvy ti měnit nemůže, protože smlouvu lze měnit pouze se souhlasem obou stran. Takže buď jsi podepsala dodatek, nebo dodatek neplatí a pak je vymahatelná původní smlouva.

Příspěvek upraven 01.09.16 v 09:58
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat