Výprask dítěti??

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
3.7.18 09:33

Na nektere deti postaveni do kouta nebo zakaz pohadky/hracky nezabira. Tomu se jenom smeji.

Spravny mix vychovnych prostredku se musi usit diteti na miru. Nekterym detem staci domluvit a rict, ze maminka je z jeho chovani smutna, na nektere staci nakricet a udelat poradny vyrval. Na nektere plati zakaz pohadek/aktivit a na nektere nepomuze ani svecena voda. Tak to proste je.

Nejaky univerzalni metr, ktery by fungoval na vsechny deti neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
3.7.18 09:51
@warita píše:
Na nektere deti postaveni do kouta nebo zakaz pohadky/hracky nezabira. Tomu se jenom smeji.

Spravny mix vychovnych prostredku se musi usit diteti na miru. Nekterym detem staci domluvit a rict, ze maminka je z jeho chovani smutna, na nektere staci nakricet a udelat poradny vyrval. Na nektere plati zakaz pohadek/aktivit a na nektere nepomuze ani svecena voda. Tak to proste je.

Přesně tak, já mám dva exempláře. Na staršího odmalička nezabíralo nic (teď občas ten tablet nebo sladký), přes ruku, přes zadek, vysvětlování, vyhrožování, citové vydírání… prostě nic. S věkem s zklidňuje, ale byl to jednu dobu očistec. Ale zase nedělal scény v obchodě a neházel s sebou o zem, že mu nechci něco koupit.

Mladší je přesný opak, řeknu nechoď tam, on tam nejde. Řeknu pozor, mohlo by tam jet auto, jdi na stranu a on jde na stranu. Něco, co jsem si se starším nedokázala představit. V tomhle ohledu zlaté dítě. Řeknu, jde se spát a on jde. Ale zase je to vzteklounek, který včera, když jsem mu nechtěla koupit specifickou zmrzlinu, protože je z mlíka, který on nemůže, tak s sebou fláknu o podlahu v krámu a řval jak hysterka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41113
3.7.18 10:09
@warita píše:

Přesně. U zakladatelky je otázkou, zda po 7 letech stylu jejich výchovy, která až tak nefunguje, není čas na změnu :think: otázkou je, jak. Mě u starší stačí ošklivý pohled, zákaz pohádek a frčí jak fretka. Mladšímu je to jedno, jediné, co zabírá je separace, ale někdy ani to...…..taky zatím pátrám, co u něj zabere :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
3.7.18 10:09

@Janina81 nase mala je jeste malicka, 19m ale uz ted je videt, ze ma charakter. Uz se tesim na obdobi vzdoru, pomalu to uz zacina. Ma dny, kdy co chvilku kvuli necemu jeci. Nastesti to prozatim netrva dlouho, ale dokaze to byt unavne, kdyz to trva cely den.

Priklad: kdyz sedi na nocniku, poustime ji pohadku, aby tam byla ochotna sedet dele nez 30s. Vykakala se, silene to smrdelo, tak jsem ji chtela prebalit a nechat dokoukat na epizodu. Jecela jako sirena, ze Masha Masha. Snazila jsem se ji vysvetlit, ze ji pouze dam plenecku a bude se koukat dal, jecela jeste vic. A neni to tim, ze by mi nerozumela. Per primo me vubec neposloucha, protoze se snazi prosadit svou a ona se v ten moment chce divat na Mashu a nechce menit plenku a ja ji mam vyhovet.

To stejne, kdyz se mi cpe na balkon. Rikam ji, ze bez boticek tam nesmi. Cpala se tam dal. Tak teda, ze ji obuju a muze na balkon. To ale ona nechtela. Chtela HNED TED na balkon a boty jsem ji obouvala za hysteraku.

Bude to vyzivne, az bude obdobi vzdrou v plnem proudu.

Jinak vcera asi z unavy udelala takovou scenu u uspavani, ze beda. Uspavali jsme na preskacku s manzelem vic nez hodinu, ona u toho rvala, jako bychom ji nohu krajeli. A na tohle nejsme zvykli. Vetsinou ji vykoupeme, vycistime zoubky, pak pomazlime, precte se pohadka, trochu pochovame v naruci a pak sup do postylky. Nekdy usne skoro okamzite, jindy je jeste treba par krat pohladit po tvaricce nebo jeste jednou zhoupnout v naruci, ale aby hytsericky jecela jako sirena, to nezname. Snad to dnes vecer bude lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
3.7.18 11:16

Jediným efektem fyzických trestů je (a vždycky bylo) zastrašení dítěte - a každý si musí přebrat sám v sobě, zda takový efekt je pro něj tím, čeho chce u svých dětí dosáhnout.

Co se týče zakladatelky - z Tvých několika řádků těžko soudit, jak vypadala výchova u Vás doma až doposud. Jestli si dítko dělalo v podstatě, co chtělo a mělo rodiče (resp. maminku) „na háku“ a Tvůj muž si teď myslí, že to napraví jedním pořádným napráskáním, tak se šeredně plete.

Výchova je dlouhodobý proces, pro který jsou nejzásadnější klid, laskavost, trpělivost a důslednost. Určitě není výchovou to, že se rodiče čas od času probudí, dítě výchovně seřežou, aby ho „přece v mládí ohýbali“, a pak si jdou zase spokojeně po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
3.7.18 11:29
@astoret píše:
Ne, je to selhani rodice, at si kszdy rika co chce. Taky jsem parkrat dala na zadek, ale uz nikdy vic, nelibi se mi to, je to moje frustrace na vzniklou situaci, casto si vsimam, ze rodice reaguji stejne neadekvatne jako dite, mnohdy situaci i zapricini. Minule na hristi matka dala synovi mobil, cca 2 lety, aby ho nahnala na svacinu, syn pak s mobilem chtel litat po hristi, chvili ho nechala a pak zacala jecet at s nim nebeha, ze zakopne a rozbije ho, kluk to bral jako hru, nedivim se, da mu ho, necha ho s nim behat a po chvili obrati, tak ho nahnala, on utekl, bylo videt,ze to bere jamo honenou, ta ho pak chytla a dala mu na zadek a mobil vzala :roll: uplne mimo a z jeji strsny vse spatne, to dite si z toho nema co vzit apod situaci je. Za spoustu veci si rodice mohou sami, byt si to nepriznaji, nrbyli doststecne dusledni apod. Ja jako chapu, ze cloveku obcas ujedou nervy, nicmene, i tak, za me je to spatne. Ja tre a zjistila, ze abych uklidnila dite, musim pracovat na sobe. Taky mam kamaradku co plsca syna po ruce, kdyz dela neco co by nemel, je to rychlejsi, snizi si tim frustraci, ale nemuze se pak fivit, ze syn na hristi plsca deti a ona rika, ze se to nedela. Ale vzdyt maminka to dela, ze.. :roll:

Není to žádné selhání a té paní na hřišti se nedivím :D moje dcera když zlobí tak dostane hned po prdeli, a určitě nikoho sama nikde nemlati :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
3.7.18 12:02

@Janina81 @anavi13 Diky holky. Nekdy je to hned, nekdy je to az dyl, to je pravda. Nekdy i je tezky rozlisit, ktery z tech dvou lumpu to byl. A jo, vidim u sebe i tu chybu, ze kdyz uz je to nekolikrat po sobe, ze se mi chces spis utyct, nebo brecet, nez to zase dokola vse opakovat :D Tak nejsem treba tak dukladna a akorat me zmaha pocit marnosti. On kluk nema jeste ani 3 roky, ale mooc dobre vi, ze se to nesmi, jenze zakazane ovoce nejvic chutna, ze. Je to pakarna a kazdodenni cviceni nervu, snad to aspon jednou v zivote v dobrym vyuziju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24215
3.7.18 12:08

@Andymo jj to chápu, ale když budeš důsledná tak se to zlepší :) není to o tom dědi pořád hubovat, ale fakt to někdy nejde. ono to pak naruší i vztah žena muž když ty děti začnou být nezvladatelné. Je mi jasné, ale že rady jsou dobré, ale ta realita je jiná :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
3.7.18 12:13
@divine woman píše:
Metla vyhání děti z pekla :mrgreen: to věděl už Komenský. Jsem proti bití dětí, ale jedna dobře mířená na zadek nikomu neublíží. Hlavně ne do hlavy!

Jo, byl by hloupej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
3.7.18 16:17

Tak v první řadě je to zřejmě výsledek vaší nedůslednosti. Takže viníky jste zřejmě ty a manžel a můžete si tou vařečkou naplacat navzájem.
Opakovat něco 10× už je ze své podstaty špatně. Řeknu jednou, dvakrát, potřetí už jdu, rázně bez úsměvu s tím, že dítě přiměju vykonat, co požaduji. No ale to se bavíme o věku tak 2-4roky…
Zadruhé si vždy rozmyslím, zda dítě jen nebuzeruju a jestli je můj pokyn konkrétní. Abstraktní pokyny jako „nezlob“, „buď hodný“, „chovej se slušně“, „jdi si uklidit pokojíček“ jsou pro děti příliš abstraktní a mají pro ně většinou příliš dlouhou dobu konání nebo příliš široký rozsah.
Zatreti si sahnete na svědomí, zda dítěti například nerikate, ať třeba vypne tablet, tv, protože už do toho čumí dlouho, sami s mobilem v ruce nebo třeba od počítače. Nebo jestli po něm nechcete aby šlo uklízet, zatímco se valite na gauči. S dítětem by měl člověk být solidární, tak to alespoň funguje u nás, řeknu třeba „jdi si utřít stůl, já dodělám myčku a pak uděláme spolu tohle.
Zactvrte vysvětlujte. Automaticky, aniž by se dítě muselo ptát, tak vysvětlujte, proč je potřeba to či ono udělat.
A utuzujte vztahy. Aby jídla byla společná, ne aby dítě jedlo samo po pokynů "pojď si to sníst“, vyjadřujte city k dítěti i k sobě navzájem, chovejte se k sobě s úctou a respektem. Pokud maminka požádá tatínka, aby opravil poličku, vyměnil žárovku, namazala panty u dveří a další půlrok je ticho po pěšině, tak je asi jasné, kde dítě bere vzor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24215
3.7.18 16:53

@Helileli moc krásně napsané :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
3.7.18 17:08

Já třeba nevím, přijde, že mi žu máme věštšinou batolata a malé děti- možná se pletu, ale právě okolo 7 roku, co mám zkušenost doma a i u známých, tak vlastně ty děti se dostávají do takové jakoby předpuberty a tada i když předtím šlapali jak hodinky, když to tak napíšu, tka se prostě změní a jsou jakoby víc, důležitější, možná drzejší..
Třeba kamaradka měla kluka aten okoo 7 roku, nastoupil do pvrní třídy, kolektiv, začal se předvádět, přenesl to i domů atd.. Ted je mu 10 let a zase se uklinil..
Já si spíš myslím, že je spíš otázka, jestli rodiče respektuje a když zlobí, tak prostě aspoň na podruhé :mrgreen: poslechnout.
Jako myslet si, že vychované děti poslechnou na slovo-takové fakt neznám, aby nemělo období… :nevim: a poslouchalo vždy
A ano, pokud by mi náš 9 letý kadil na hlavu a něco jsem říkala 10 x krát tak by dostal..
ne ale vařečkou, dostal tak 4 krát za celou dobu, mladší 5 letý dostal na zadek dvakrát, naposledy když opakovaně skákal staršímu po zádech a xx jsem říkala, že to nesmí, že to bolí, a ublíží mu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí