Vyprazdňování ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8086
29.11.13 20:51

@Jitka1976 děkuji za odpověď ohledně kreslení. budu se snažit mu o doma ukazovat zábavnější formou.
Ale uklidňuje mě že já opravdu kreslit neumím, jen základní třeba domek kytku a jedno auto… manžel se mi směje :mrgreen: ale vidím že mě to v životě nijak neomezuj takže dobrý :mrgreen:
Naopak je syn velice chválený za to jak zvládá básničky a písničky, naučí se hned všechny a prý je na to moc šikovný. Doma muod mala hodně zpíváme a říkáme umí nespočet básniček a písniček tak si říkm je prostě dobrý na něco jiného.
ještě mě napadá otázka. On je celkem bezproblémové dítě takové poddajné, příjde mi prostě někdy takový ťunta že se neumí bránit když u někdo něco bere. Jak na tomhle můžu pracovat já doma? chtěla bych aby byl průbojnější nebál se říct si o něco a tak. seběvědomí se mu snažím zvyšovat jak to jde. je hodně hválený. Výborně mu to jde s mladším bratrem na kterého naopak frajeří. Někdy mi příjde, že se k bráškovi chová jako některé děti zase k němu.
a ještě jedna věc ve školce je bezproblémový chválený a oblíbený nikdy si nedovolí neposlechnout učitelku zbožňuje co řene je svaté atd..ale zabouchnem veře od školy a jakoby ventiluje co celý den v sobě držel prostě hned u cesty protestuje že se mě nechytne za ruku, pak třeba chce jít do obchou a brečí kyž řeknu že nejdeme. a dome se trošku víc vzteká. ve školce je prý naprosto ukázkový a šikovný.
@marieondatra známe se z dávný diskuze když naše děti ještě nchodily…víš co myslím? že neí uplně dobré srovnávat dítě s nějkýma všeobecnýma tabulkama, každé dítě je tak jiné. mě vždy tabulky jen stresovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
29.11.13 21:02

@oblacek mě ale nejde o porovnávání, ale spíše co s ním trénovat. abych po něm nechtěla věci, které v jeho věku umí jen málo kdo. a naopak věco už umět má a neumí tak at to trénujeme. jinak si na tebe pamatuji :) pro změnu muj druhý syn 14m stále také nechodí, ale nehrotím to, až bude připraven tak chodit bude. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
29.11.13 21:17

@oblacek To, že se vyventiluje na tobě, když odchází ze školky, je dost častý…ve školce jede podle pravidel, jiná autorita, davový efekt…fakt to v sobě drží a musí někde vypustit…nechala bych ho v nepodstatných věcech, ať má pocit, že vypustil páru…v podstatných (jdeme za ruku-silnice…jdeme nakoupit-nic doma v lednici a pod.)bych byla nekompromisní…prostě jdeme a hotovo…cestou se může proběhnout, zakřičet si…ale pokud je silnice, jde se za ruku.
Co se týká ubližování, je dobrý vést dítě k tomu, aby se vždycky rázně vyjádřilo…„Nedělej mi to!“ „Nestrkej do mě, nelíbí se mi to!“ „Neber mi to autíčko!“ Říká se tomu „vymezit se“…Ale chce to učit v tu chvíli, kdy se to stane…ideální je k natrénování dětské hřiště (v zimě dětský koutek, centrum…), ve chvíli, kdy Tvému synovi někdo ublíží, vezme hračku, strčí ho atd…a on přijde, že se mu to a to stalo, říct: „Honzíku, řekni mu: Nestrkej do mě, mě se to nelíbí! Nechci, aby si do mě strkal!“
Můžeš to taky zkusit natrénovat doma jako divadlo…ty zahraješ roli svého syna…tvůj syn roli agresora…on do tebe strčí…ty řekne (rázně a do očí): „Nestrkej do mě, nelíbí se mi to!“
Zopakujte v různých situacích…braní hračky, bouchání, strkání atd…pak si role vyměňte…on bude za sebe a ty budeš agresor…on se bude bránit…
A každý den ráno, až ho odvezeš do školky se ho zeptáš: Co řekneš, když ti bude někdo brát hračky? A syn ti odpoví naučenou obranou větu…
Musí se umět bránit slovně…zvedne se mu sebevědomí…i „bábovka“se může naučit asertivnímu chování…chce to trénovat kritické situace.

• Citovat
  • Upravit
2183
29.11.13 21:35

@Jitka1976 ještě mám otázku, když jsem četla příspěvek nad tímto :)
syn je živé dítě, ale normálně mě poslechne. jako každé dítě někdy vzdor, někdy vztek, ale více méně mohu říct, že dobrý. máme naučeno počítání do 3, ted jsem zavedla i tabulku červených a černých puntíku dva dny je to, ale je vidět, že to na něj pusobí pozitivně, že se snaží. problém je, ale ve školce. učitelka si stěžuje, že neposlouchá, e mu vše musí říct desetkrát a za chvilku opět. a další že nechce spolupracovat. jdou říkat do kruhu básničky a on prý nechce běhá a hraje si jinde a pak jdou i další blbnout, jako že je ten co je strhne. co s tím? já tam nejsem přeci si tu autoritu musí zajistit ona sama ne? já mu říkám poslouchej, dělej to co ostatní, ale jinak nevím. děkuju za každou tvou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
29.11.13 21:49

@marieondatra No..puntíky jsou celkem zákeřný v tom, že časem budou dítěti šumák…teď mu vadí, za rok se jim bude smát. Pokud chceš jít formou motivace (teď nebudu rozebírat vnitřní a vnější motivaci, ala Respektovat a být respektován-asi znáš…)chce to něco dlouhodobějšího…já bych třeba zrušila ty černé puntíky(negativní info) a nechala jen červené…(pozitivní info), s tím, že když se ten den vzteká, neposlouchá, zlobí, tak necháte večer okýnko prázdné…bez puntíku…když se snaží, má červený puntík…a nějaká odměna (výlet, kino, dobrůtka…) bude za (třeba) 10 červených bodů…což může být za 10 dní…nebo taky za měsíc… :nevim: u menšího dítěte bych volila kratší interval (5 bodů) a s věkem zvyšovat náročnost, počet bodů…ale taky odměny-různě je měnit, aby byly atraktivní pro syna, ale samozřejmě ne finančně náročné…to by ses taky mohla časem dopracovat k Ferrari za 30 bodů… 8o :mrgreen: :mrgreen: :zed:
Ve školce je učitelka…poradit si musí ona v danou chvíli…odpoledne ti může poreferovat formou informace, že syn dělal to a to…a ty s ním můžeš doma vše probrat…ale ve třídě si musí poradit ONA…

• Citovat
  • Upravit
8086
29.11.13 22:00

@Jitka1976 děkuji za tyto informace, je to pro mě velice cenné.
@marieondatra ten můj druhý syn začal v roce a všechno vždycky dělal tak jak se má…ae teď řešíme chůzi po špičkách..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
29.11.13 22:04

Dohodli jsme se ze za 5 cervenych dostane kinder vejce ci nejakou sladkost a nebo 5 -10 korun do kasicky to bude na nem zda chce setrit nebo mlsat :D. ale myslela jsem si, ze je spravne aby byl i potrestan. kdyz to neudela tak ne hned trest le puntik. ale pokud je dobre jen pozitivne tak ok. bude to lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17984
29.11.13 22:26

Můj téměř 3,5 letý též nechodí kakat ve školce, někdy hned běží, když přijdeme domu, myslím, že má taky nějakej blok, protože říká, že tam se mu to nelíbí.

Myslím, že jim moc nepomáhají :think: Radši ať chodí doma, nerada bych, aby chodil se špinavou prdkou :roll:

Tam je to vůbec ústav :roll:
Včera jsem přišla, kluk moncla, oteklej nos, odřenou bradu, brejličky (krom totálního upatlání, co má každej den) i pokřivený. Úča mi NIC neřekla, až já jsem si všimla, co to má na obličeji 8o Jdu za ní, ptám se, prej neví, ráno byla kolegyně a tuto informaci si nepředaly 8o :roll:

Slyšela jsem od nich, že je pomalej v oblíkání - no, kterej kluk takhle malej není :nevim: Myslím, že i tak se dost snaží, jen se holt neumí oblíknout rychle jako předškolák. Pak prej by měl trochu zapracovat na kresbě 8o 8o 8o To už jsem šla do mdlob :zed: Samozřejmě nekreslí jako Mucha, ale ve svém věku se třeba umí podepsat křestním jménem.

Neskutečně mě ten ústav vytáčí :roll: :roll: :cert:

Vím, že i městské školky můžou fungovat fajnově, ale prostě záleží na lidech a pokud to nedělají s nadšením a nerozumí tomu, jen si tam chodí ohřát zadek, tak to odnesou ti chudáci malí :x

Sorry za výlev, ale školka teď je téma č. 1 :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
29.11.13 22:45
@Bébka píše:
Můj téměř 3,5 letý též nechodí kakat ve školce, někdy hned běží, když přijdeme domu, myslím, že má taky nějakej blok, protože říká, že tam se mu to nelíbí.

Myslím, že jim moc nepomáhají :think: Radši ať chodí doma, nerada bych, aby chodil se špinavou prdkou :roll:

Tam je to vůbec ústav :roll:
Včera jsem přišla, kluk moncla, oteklej nos, odřenou bradu, brejličky (krom totálního upatlání, co má každej den) i pokřivený. Úča mi NIC neřekla, až já jsem si všimla, co to má na obličeji 8o Jdu za ní, ptám se, prej neví, ráno byla kolegyně a tuto informaci si nepředaly 8o :roll:

Slyšela jsem od nich, že je pomalej v oblíkání - no, kterej kluk takhle malej není :nevim: Myslím, že i tak se dost snaží, jen se holt neumí oblíknout rychle jako předškolák. Pak prej by měl trochu zapracovat na kresbě 8o 8o 8o To už jsem šla do mdlob :zed: Samozřejmě nekreslí jako Mucha, ale ve svém věku se třeba umí podepsat křestním jménem.

Neskutečně mě ten ústav vytáčí :roll: :roll: :cert:

Vím, že i městské školky můžou fungovat fajnově, ale prostě záleží na lidech a pokud to nedělají s nadšením a nerozumí tomu, jen si tam chodí ohřát zadek, tak to odnesou ti chudáci malí :x

Sorry za výlev, ale školka teď je téma č. 1 :cert:

ja to chapu. u nas je to to same. bohuzel. pristup des. a pokud neni ditko dle jejich predstav tak je spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin