Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mel jsem podobne. Doktorka rikala neco o pretizeni svalu atd. Jina moznost taky ze je to zacinajici lupenka
Dobrý den neví tady někdo co by to mohlo být popř jestli mám s tím teda jet k lékaři? Malá má pouze rýmu a tuhle vyrážku nebo co to je. Horečky vůbec
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli to někdo umíte identifikovat. Vypadá to jako ekzém, dost se to rozlízá po rukou a nohou. Je to suchý. Co mě ale zaráží - dělá se jí to jen v zimě, jinak celý rok nic
nemůže to být nějaká vyrážka z mrazu?
Vypadá to jako exém a mě nezaráží, že to má jen v zimě, to je normální. Zvlášť v tomhle počasí, taky se mi to vždy zhorší.
Aha
já myslela, že ekzém se váže na potraviny, aviváž,…a ne na mráz
navíc to asi ani nesvědí. No, musíme to přežít do jara ![]()
@Petula306 píše:
Ahajá myslela, že ekzém se váže na potraviny, aviváž,…a ne na mráz
navíc to asi ani nesvědí. No, musíme to přežít do jara
ekzém se váže i na počasí. Někdo ho má horší v zimě někdo v létě. Já mám třeba přes zimu klid, ale přes léto děs a hrůza - mám alergii na slunce.
Někdy ekzém svědí, někdy ne…Není to s ním tak jednoduché ![]()
@smajlik345 píše:
ekzém se váže i na počasí. Někdo ho má horší v zimě někdo v létě. Já mám třeba přes zimu klid, ale přes léto děs a hrůza - mám alergii na slunce.
Někdy ekzém svědí, někdy ne…Není to s ním tak jednoduché
Jojo, určitě je to možné. Mně se ekzém dělá naopak v zimě, když mám nedostatek přímého slunce, i když doplňuji vitamín D stravou, tak sluncem zmizí a objevuje se zásadně v zimě. Mám potvrzeno i od dermatologa. Mažu kalciovkou.
Tak vám pěkně děkuju
Loni jsem se ptala pediatra a říkal, že to máme mazat. Tak mažu. Dokud si to nedrbe, nebudu víc řešit. Ono to asi stejně nemá smysl lítat po všech čertech, že? Maximálně potvrdí, že to je ekzém a napíšou patáky, ale co ho zhoršuje a co naopak pomáhá si budu muset stejně vysledovat sama.
@Petula306 píše:
Tak vám pěkně děkujuLoni jsem se ptala pediatra a říkal, že to máme mazat. Tak mažu. Dokud si to nedrbe, nebudu víc řešit. Ono to asi stejně nemá smysl lítat po všech čertech, že? Maximálně potvrdí, že to je ekzém a napíšou patáky, ale co ho zhoršuje a co naopak pomáhá si budu muset stejně vysledovat sama.
Můžeš jít na kožní pro mastičku. Když je nejhůř, lepší 3 dny kortikoidy než trpět. Já jsem teď těhotná a těhotenství a kojení, to je očistec. Zhorší se to vždy hrozně a namazat nic účinného nemůžu.
Jinak tě asi zklamu, ale já za celý život nevysledovala a nevypátrala, na co exém reaguje. Kromě těhotenství a kojení. Zhoršuje mi to stres, ale jinak z potravin nevím. Někdy mám pocit, že to je konkrétní potravina, ale jindy mi nevadí vůbec. A i ta místa exému se mění naprosto nelogicky. Teď ho mám na místech, kde jsem nikdy neměla a naopak na klasických místech ne. Každopádně mi pomáhá sluníčko a moře..A teď mažu Biodermu Atoderm a zlepšila mi to moc. Nicméně těším se, až to budu moct namazat kortikoidy, protože tam je účinek ze dne na den o 1000% a rozhodně nepociťuju, že by to po nich bylo horší, naopak. Mám pak klid klidně na půl roku..
Take jsem mela ekzem, pomohly mi přírodní výrobky z aloe vera a vnitrni ocista, tj. probiotika, mineraly, omega mastne kyseliny a uprava jidelnicku, vyrazeni cukru, mouky, kakaa, mleka. Po pul roce lecby mam klid, ekzem zmizel. Mazat farmaceutickymi mastmi nestaci, obsahují ropny deriváty a parafiny, ktere neleci, jen utlumuji a ktk jsou nejvetsi zlo.
Dobrý večer,
Můžete mi někdo napsat, co to může být, z čeho a jak to léčit? Dnes mi to ukázala maminka a bohužel teď budou svátky a na kožní se dostaneme až příští týden. Vím, že to sem nepatří, ale hrozně mi to pomůže a uleví se mi, když mi napíšete, že to nic není vážného.
Předem děkuji za odpovědi.
Ahoj holky jsem objednána na kožní, jenom se chci zeptat náhodou jestli nevíte co by to mohlo být? Občas to svedi, ale není to tak hrozny.